Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A lenti helyzettel fordulhatok...

A lenti helyzettel fordulhatok békéltető testülethez?

Figyelt kérdés

A tegnapi nap folyamán vásároltam egy 16 ezer Forintos Kraken X Lite fejhallgatót, egy meglévő, de leharcolt alig 10 ezer forintos Spirit Of Gamer Elite H-70 helyére. Az üzletben el is mondtam mit használok és miért cserélnék, jeleztem, hogy 20 ezer forint alatt szeretnék találni egy normálisabb darabot.

Fizetés előtt a biztonság kedvéért még egyszer rákérdeztem, hogy hasonló árban (20 alatt, 16 ezer környékén) van-e jobb fejhallgató, a válasz az volt, hogy "ár-érték arányban ez a legjobb", amit még velem együtt ott tartózkodó két személy is hallott. Mivel a készüléket a helyszínen nem volt lehetőség kipróbálni, így erre az infóra hagyatkozva vettem meg a Razer fejhallgatót.

Otthon beállítottam a 7.1 Surround Soundot, és kiderült, hogy torzabb, "doboz" hangja van, mint a sokkal olcsóbb Elite H-70-nek. Kicsi utánanézéssel találtam segítséget a Razer oldalán, ők azt javasolták, hogy kapcsoljam ki a Windows beállításokban az Audio Enhancmentet, amit meg is tettem, de nem okozott változást.

Másnap visszamentem az üzletben, elmondtam az egész történetet, jeleztem, hogy nem a pénzt akarom visszakapni, hanem vagy egy másik fejhallgatóra akarok cserélni, vagy egy pici ráfizetéssel egy másikat venni, direkt nem pattogtam meg vertem az asztalt, hogy én vagyok a VÁSÁRLÓ, kultúráltan, normálisan akartam - és akarom megoldani a dolgot.

Kérdésemre, hogy milyen lehetőséget látnak a probléma megoldására, a fogyasztóvédelmi törvényre hivatkozva csak a bevizsgálást ajánlották fel (és ezt is kötelesek), amibe persze belementem, de jeleztem, hogy valószínűleg nem baja van a fejhallgatónak, hanem ilyen rossz a hangminősége. Elmondtam, hogy hogy és miért vettem meg ezt a fejhallgatót, tehát kértem segítséget is.

Várhatóan számomra előnytelen elbírálást fog kapni a bevizsgálás, és nem fogunk tudni megegyezni sem semmiben.

Mivel a készüléket kipróbálni nem tudtam a vásárlás előtt, és az eladó elmondása szerint hasonló árban ár-érték arányban ez a legjobb készülék - holott a sokkal olcsóbb, náluk is megtalálható Elite H-70-nek határozottan jobb a hangminősége, hivatkozhatok arra, hogy megtévesztett?

Még egyszer megjegyezném, nem egyedül voltam ott, hallották mások is, hogy ezt mondta, és én csak az ő ajánlására támaszkodva vásároltam meg a készüléket.

Azt gondolom, azt is mondhatta volna, hogy nem tudja, és akkor maximum utána nézek, hogy mit írnak a Kraken X Lite-ról, vagy megvettem volna, és akkor lesz amilyen lesz.

Ha ez megtörténik békéltető testület elé szeretném vinni a dolgot. Valaki volt hasonló helyzetben? Sikerrel járt?

2024. febr. 10. 13:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy tanács. Egyszer kell csak rászánnod a pénzt egy jobb fejhallgatóra, és kis túlzással örökre megleszel. Én 6 éve vásároltam az Audio-Technica M50x-emet és nem cserélnél le semmi másra (ebben az ársávban). Persze a vezetéket azóta már cseréltem (mivel megtört), illetve a fülpárnából is már vettem újat, de ezek filléres dolgok, és mivel eleve cserélhetőre terveszték, a jövőben sem jelentenek majd gondot.

És legközelebb rendelj online, ott indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól, legfeljebb a postaköltséget bukod.

2024. febr. 10. 15:28
 12/22 anonim ***** válasza:
80%

"ott indoklás nélkül elállhatsz "

Kivéve higiéniai kötődésű termékek esetén. A fej- és fülhallgatókat sok shop odasorolja (teljesen jogosan).

2024. febr. 10. 15:32
 13/22 anonim ***** válasza:
10%
Lényegtelen, hogy a webshop hova sorolja, erről nem az eladó rendelkezik. Engem is meg akartak már etetni egy pulzusmérős okosórával, hogy az "higéniai termék", és nem veszik vissza. Visszavették. A fejlhallgató sem higéniai termék.
2024. febr. 10. 15:36
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
16ezer forintos fülestől mit vársz komám?
2024. febr. 10. 15:37
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
utána olvasni neten keresni a te pėnztárcådhoz valo fejhalgatott. nem kell online megvenni elėg ha neten keresel.
2024. febr. 10. 15:38
 16/22 anonim ***** válasza:
14%
#12 Hogy lenne már egy fejhallgató higiéniai kötődésű termék, mikor még egy cipő sem az?
2024. febr. 10. 15:46
 17/22 anonim ***** válasza:
73%

Azt írtad hogy nem a készülék a hibás szóval ezt ők is megállapítják úgyhogy ez sajnos bukta

Azt viszont nem értem hogy mit akarsz a két másik vásárlóval,hogy tanuskodjanak vagy mi,hogy keresik meg őket szerinted? Plussz mennének hogy igazolják a te igazadat?

2024. febr. 10. 15:47
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

Tipp másoknak: az olcsó kategóriában ez legjobb fejhallgató, igaz mikrofonja nincs:

[link]

[link]

Ne tévesszen meg a filléres árcédula. Van nekem is, és remek kis cucc, de a sok részletes dícsérő vélemény önmagáért beszél.

2024. febr. 10. 16:31
 19/22 Ypszilon1980 ***** válasza:
67%
A fülhallgató és fejhallgató higiéniai termék és a jogszabály szerint sem köteles visszavenni az eladó, mármint elállási szándékkal. Itt azért várjuk meg a bevizsgálást, talán tényleg csak ez rossz és ha hibás, akkor kicserélik, viszont csak másik ilyenre. Sajnos elég nehéz egy fejest megítélni milyen, mert mindenkinek más az igénye, az hogy doboz hangja van, azt elintézik azzal, hogy 20ért mit vársz. Aki ajánlotta ezt, lehet neki nincs hallása vagy csak rávágta, hogy ez jó lesz neked. Nekem is volt egy ismerősöm, aki vett egy aktív hangszórópárt és el volt ájulva tőle, drága is volt, aztán mondom neki, hogy majdnem a feléért jobbat kap, egyszerűen nem hallotta, hogy a hirtelen basszusoknál betorzít, borzalmas volt hallgatni, szóval ez ilyen. Békéltető testülethez csak akkor mehetsz, ha valami jogi kifogás van, mondjuk rossz, és már megpróbáltál az eladóval egyezkedni, ami részedre negatívan zárult, de itt egyelőre nincs ilyen. Azt nehéz bizonyítani, hogy mások hallották, hogy neked ezt ajánlják.
2024. febr. 10. 21:58
 20/22 anonim ***** válasza:
Mégegyszer: a fejlhaggató NEM higiéniai termék jogszabály szerint sem. Egyedül az in-ear fülhallgató számíthat annak, de az is határeset.
2024. febr. 10. 22:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!