Van ilyen házimozi szett?

Figyelt kérdés
Aki képben van a házimozi témában, kérem segítsen kicsit. Egy 100 nm es nappaliba ,négyzet alakú keresek házimozi szettet. Lehet nem is kell feltétlen házimozi, a lényeg, hogy sokat hallgatunk zenét és szeretnénk jó minőségben. Filmezésen kicsit kevésbè van hangsúly, de szeretjük a mozi élményt is. Most rendeltem egy harman kardon soundbart, de nagyon gyengén szól, pedig nem az olcsó kategória. Szóval tudnàtok ajànlani valami jó szettet nekem, annak nagyon örülnék.

jan. 24. 21:42
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy halknak találja, ami van, de ennyiért általában hangerő és minőség közül csak egyet választhatsz.
jan. 27. 06:41
 22/29 A kérdező kommentje:
De hangerőt és hangminőséget is szeretnék. Ahol vettem a Harmant ott mondták, hogy millio alatt nem nagyon fog összejonni a kettő. Egy bitang erős Yamaha erősítőt ajànlottak, 2 álló Klipsch hangfalat valamint opciónak egy nagy Klipsch mélynyomót. Ez olyan 1.3 millio naluk
jan. 28. 08:32
 23/29 anonim ***** válasza:
Na igen, ha megéri gályázni érte, ha bírják a falak, ha nincs szívbeteg a környéken, akkor elég jó választás így név és ár alapján is saccra. A Klipsch eléggé fogalommá vált egyszerre minőségi és vadállat hangzásban, és igazából csak a magyar zseb fordul ki rajta, kicsit szerencsésebb fejlődésű helyeken azért ezt ki lehet gazdálkodni pár nagyobbacska impulzusvásárlás halasztásával köbö.
jan. 28. 10:22
 24/29 A kérdező kommentje:
Klipsch RP280 f et ismeritek? Szerintetek jó az a hangfal 100 nm re?
febr. 4. 20:26
 25/29 anonim ***** válasza:
Hát, erősen függ a zenei anyagtól valószínűleg. 98dBm érzékenységgel nagyon jó, ezt gyakorlatilag 1W-on leadja (1m távolságból 98dB a hangnyomás 1W bemenettel). Csak ugye pechünkre logaritmikus a dolog, a hangnyomás (SPL, sound pressure level) 3dB növekedést produkál a teljesítmény duplázásával, tehát 2W 101dB, 4W 104dB, 8W 107dB, és így tovább. 150-nek a 2-es alapú logaritmusa kb 7,23, ennek a 3-szorosa kb 21,7, tehát 98+21,7 a vége, kb 120dB SPL lesz 1m-en a hangnyomás, amikor 150W megy be, legalábbis elméletben. Azért jóval kisebb teljesítményt ráadva is tud torzítani, és ha emeled a mélyeket, akkor igen hamar halálán lesz, miközben azért olyan nagyon nem is szól jól, pont a mélyemelés miatt. Viszonylag eléggé durván minőségi ordítást lehet várni tőle hangszínszabályzás nélkül, tehát az árát maximálisan megéri, betölti azt a szobát, de kérni fogja a szubot nagyon, egyszerűen oda már kell.
febr. 4. 21:10
 26/29 A kérdező kommentje:
Én ebből egy kukkot sem értek. :) Te ezzel foglalkozol, hogy ennyire vágod? A lényeg az, hogy akkora szobába nagyon jó az a hangfal pár csak valószínű kell hozzà mélynyomó külön?
febr. 4. 22:10
 27/29 anonim ***** válasza:
Kb igen. Bántóan hangos nem lesz, de lesz ott erő.
febr. 4. 22:23
 28/29 A kérdező kommentje:
Nem is diszkót akarok csinálni, hanem az a cèl, hogy a kedvenc zenéinket tudjuk jó minőségben hallgatni, legyen azert ereje is a rendszernek, legyen finom telt hangzás a szobában, ne olyan legyen mint ha távol erőlködne valami doboz hangon.
febr. 4. 23:00
 29/29 anonim ***** válasza:
Ha nem basszuscentrikus a szemlélet, én tennék egy próbát szub nélkül előbb. Ha van kimenet az erősítőn aktív szubnak, akkor a világ legegyszerűbb dolga belökni egyet később, ha kell az a bordakócoló iszonyat pl mesét nézni :)
febr. 5. 05:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!