Van ilyen házimozi szett?
Figyelt kérdés
Aki képben van a házimozi témában, kérem segítsen kicsit. Egy 100 nm es nappaliba ,négyzet alakú keresek házimozi szettet. Lehet nem is kell feltétlen házimozi, a lényeg, hogy sokat hallgatunk zenét és szeretnénk jó minőségben. Filmezésen kicsit kevésbè van hangsúly, de szeretjük a mozi élményt is. Most rendeltem egy harman kardon soundbart, de nagyon gyengén szól, pedig nem az olcsó kategória. Szóval tudnàtok ajànlani valami jó szettet nekem, annak nagyon örülnék.jan. 24. 21:42
21/29 anonim válasza:
Úgy, hogy halknak találja, ami van, de ennyiért általában hangerő és minőség közül csak egyet választhatsz.
22/29 A kérdező kommentje:
De hangerőt és hangminőséget is szeretnék. Ahol vettem a Harmant ott mondták, hogy millio alatt nem nagyon fog összejonni a kettő. Egy bitang erős Yamaha erősítőt ajànlottak, 2 álló Klipsch hangfalat valamint opciónak egy nagy Klipsch mélynyomót. Ez olyan 1.3 millio naluk
jan. 28. 08:32
23/29 anonim válasza:
Na igen, ha megéri gályázni érte, ha bírják a falak, ha nincs szívbeteg a környéken, akkor elég jó választás így név és ár alapján is saccra. A Klipsch eléggé fogalommá vált egyszerre minőségi és vadállat hangzásban, és igazából csak a magyar zseb fordul ki rajta, kicsit szerencsésebb fejlődésű helyeken azért ezt ki lehet gazdálkodni pár nagyobbacska impulzusvásárlás halasztásával köbö.
24/29 A kérdező kommentje:
Klipsch RP280 f et ismeritek? Szerintetek jó az a hangfal 100 nm re?
febr. 4. 20:26
25/29 anonim válasza:
Hát, erősen függ a zenei anyagtól valószínűleg. 98dBm érzékenységgel nagyon jó, ezt gyakorlatilag 1W-on leadja (1m távolságból 98dB a hangnyomás 1W bemenettel). Csak ugye pechünkre logaritmikus a dolog, a hangnyomás (SPL, sound pressure level) 3dB növekedést produkál a teljesítmény duplázásával, tehát 2W 101dB, 4W 104dB, 8W 107dB, és így tovább. 150-nek a 2-es alapú logaritmusa kb 7,23, ennek a 3-szorosa kb 21,7, tehát 98+21,7 a vége, kb 120dB SPL lesz 1m-en a hangnyomás, amikor 150W megy be, legalábbis elméletben. Azért jóval kisebb teljesítményt ráadva is tud torzítani, és ha emeled a mélyeket, akkor igen hamar halálán lesz, miközben azért olyan nagyon nem is szól jól, pont a mélyemelés miatt. Viszonylag eléggé durván minőségi ordítást lehet várni tőle hangszínszabályzás nélkül, tehát az árát maximálisan megéri, betölti azt a szobát, de kérni fogja a szubot nagyon, egyszerűen oda már kell.
26/29 A kérdező kommentje:
Én ebből egy kukkot sem értek. :) Te ezzel foglalkozol, hogy ennyire vágod? A lényeg az, hogy akkora szobába nagyon jó az a hangfal pár csak valószínű kell hozzà mélynyomó külön?
febr. 4. 22:10
27/29 anonim válasza:
Kb igen. Bántóan hangos nem lesz, de lesz ott erő.
28/29 A kérdező kommentje:
Nem is diszkót akarok csinálni, hanem az a cèl, hogy a kedvenc zenéinket tudjuk jó minőségben hallgatni, legyen azert ereje is a rendszernek, legyen finom telt hangzás a szobában, ne olyan legyen mint ha távol erőlködne valami doboz hangon.
febr. 4. 23:00
29/29 anonim válasza:
Ha nem basszuscentrikus a szemlélet, én tennék egy próbát szub nélkül előbb. Ha van kimenet az erősítőn aktív szubnak, akkor a világ legegyszerűbb dolga belökni egyet később, ha kell az a bordakócoló iszonyat pl mesét nézni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!