Olyan hangszórom van aminek külön van a microphone 1 és microphone 2-es csatlakozója de az interneten csak olyan mikrofonokat látok amelyekhez csak 1 db dugó jár és elvileg mindkettő mikrofont működteti az az 1 dugó?
Hát ki kell próbálni.
Ha meg mégse működik mind2 akkor meg lehet kapni olyan leosztót ami az 1 dugót 2-é osztja.
"Olyan hangszórom van"
Ennek a gyártója, típusa?
"de az interneten csak olyan mikrofonokat látok amelyekhez csak 1 db dugó jár"
Ugyanis a mono mikrofonok egy csatlakozóval - egy XLR vagy egy T(R)S jack - rendelkeznek.
Az a legjobb a kérdésben, hogy PONTOSAN LEÍRTAD MILYEN HANGSZÓRÓD VAN! Köszönjük, ezzel sokat segítettél a kérdés megválaszolásában!
Ja nem......
Kedves érdeklödő Barátom!
Néhány pontosító adat: A hangszóró egy híradástechnikai alkatrész, mely hangfrekvenciás váltakozó árammal működik, jelentősen erős hangot kelt, melyet több személy jelentős távolságban hall! Nem tévesztendő össze a fejhallgatókkal és fülhallgatókkal. Van névleges teljesítménye, mely meghatározza hang erősségét és így a hallható távolságot.
A mikrofon a hangot hangfrekvenciás váltakozó áramra alakítja, de ez rendkívül gyenge áram. Hangszóró működtetésére akalmatlan!
Ezért a mikrofon és hangszóró közé megfelelő erősítőt kell iktatni!
Az utóbbi időben egyes hangszórók dobozába megfelelő erősítőt építenek, és ezek nem hangszórók. Ezeket helytelenül aktív hangfalnak nevezik!!
Feltételezem, hogy Neked ilyened van. Ezeknek a beépített erősítőknek több bemenetük is van, melyek választhatóak. Csak egy vagy két hangforrást kapcsolnak hozzá. Mindegyik esetben vigyázni kell a túlvezérlés elkerülésére. Az elektrét kondenzátor és fémlemezes kondenzáror mikrofon fantom egyenfeszültséget igényel, e nélkül nem fog megszólalni a mikrofon!!!
Tisztelettel:H.F.
Ferikém, azért kiokosíthatnál minket, hogy a fül- és fejhallgatóban mi szól, ha nem hangszóró? Az aktív hangfal helyes nevére is kíváncsi már mindenki szerintem.
Kérdésre:
Az a dugó amúgy kábelen van, vagy te a vezeték nélküli vevőjét szólítod így?
#6 Komoly áruházakban is hangfal a neve, még ha nem is "fal".
"Ezeket helytelenül aktív hangfalnak nevezik!!" - itt az aktív, vagy a hangfal a probléma? Esetleg mindkettő? Más nyelveken pl. "beszélő" a nevük, az jobb?
Kedves Anonim! (Elnézést, hogy nagy betüvel irtam.)
Írod, hogy " értem az arcot".Kösz! Nem így értelmezem. Csak szerényen szerettem volna felhívni a Tisztelt kérdezőt, hogy félre érthető a nyilatkozata. Én nemcsak hangosító, hanem szervizes is voltam hat évtizeden át. Hozzám hangszórókat is hoztak javítani, melyet a diszkósok kiszerelték a hangfalból, másképpen hangdobozból vagy hangládából.Közben felvetődik a kérdés, hogy mi a hangsugárzó?Én az értelmező szótárakat megnéztem!
A fej- és fülhallgató NEM hangszóró!!! Működése hasonlít hozzá, de eltérnek. Ezek nem SZORJÁK a hangot a levegőbe, aztán többen hallgassák megfelelő távolságban. Az acél lemezes detektoroshoz készült fejhallgató elektromágnessel működik. A piezó meg ilyen kristálylappal, a dinamikus meg nem hasonlít a hangszórókoz, mert nincs rezgő kónusza. A nagyot halló készülék milyen hallgatóval működik? Mindegyik közvetlenül a fül járatába sugározza a hangot! Alapvető eltérés van a hangszóróhoz viszonyítva!
Szerintem jó lenne a kezdőket is a szakkifejezések helyes használatára szoktatni a félre értések kizárása miatt. Sajnos, van szakzsargon.
A "dugó"-t nem értem!
Tisztelettel:H.F.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!