Mennyire fontos a jack csatlakozó minősége ha tv-t és hifi rendszert szeretnék összekötni?
Most csatlakozó vagy kábel?
Csatlakozónál ne a legolcsóbbat vegyed meg, egy kategórián felül a szerelhetőséget és a kinézetet fizeted csak meg.
Kábel nagyon is számít, hiszen analóg jelről van szó.
De a legtöbbet úgy tudnál javítani, ha nem hazsnálnád egyáltalán a TV jack kimenetét. Nem a kimenet silány, hanem a jel, ami kijön rajta.
"csak dvd-n van meg amit hallgatni szeretnék"
És tényleg a jack az egyetlen, ami kimenetként és bemenetként mindkét eszközön megvan?
Mondjuk amilyen hangminőséget úgy általában a tévék adnak, jó a jack átvitel is.
Ha hosszú kábel kell és sok elektronikus eszköz van a közelében, én mindenképpen árnyékolt kábelt javasolnék. A fél méterestől kb. 1000 Ft-nál indulnak, egy két méteres sem vészes, 2000 alatt.
Semmi audiofilség nincs ebben, az olcsó kábelek nem érik el azt a szintet, hogy transzparensnek lehessen mondani őket. Transzparens = A/B teszttel nem tudsz különbséget tenni.
Az arányosság elve él azonban. Tehát 20 ezres termékhez nem veszel 10 ezres kiegészítőt, ha 30 ezerért már jobbat kapni, mint a kettő együtt.
1-es voltam. Annyival szeretnék pontosítani, hogy a jack kimenet két dolog miatt se jó. 1. kell digitális-analoóg konverzió, ezen a tévékben spórolni szoktak. Ezért jobb a digitális kimenet, mert egy házimoziban jobb minőségű digitális-analóg konverziós áramkör lesz. 2. A jack/RCA az analóg kábelek között is a rosszabbik fajta, mivel elektromágneses zajra nagyon érzékeny (amiből lesz bőven a tévés szekrény körül). Drágább kábelnek az árnyékolása is jobb valamivel.
A Cordial kábeleket tudom ajánlani, ez egy jó középkategóriának számít.
közben találtam egy ilyen megoldást is:
ennek lenne valami értelme? tv digitális kimenetelén át ezen a konverteren keresztül menne a jack dugó a hifibe. javítana ez bármit is? bocsánat a dilettáns kérdésekért, csak próbálom adott anyagból a legjobbat kihozni :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!