Mennyit fogyaszt ez a led izzó ha napi 4 orát ég? (Adatok lejjebb)
5.5 w = 40 w
5 kWh/1000h
F energia besorolás
Még egy dolog Uram.
Sokszor érezni és olvasni a lenézést a válaszaidból.
Ezek sorok után egyre lejjebb süllyedsz nálam, mint pl a 18-as válaszodat olvasva. Mindenki hülye szinte, Te viszont profi.
Parasztok, ostobák…..stb
Hm…
19.
Szimpla megjegyést tettem az első válaszban, az csak a te fejedben tűnik kioktatásnak. Talán kényszerképzeteid vannak, de az is más téma.
Nem gondolhatod komolyan, hogy talán földön csúszva kellene megalázkodni, hogy megszólalni merjek, ne fárassz már ilyen marhaságokkal...
Mindenki!
Alapból szolidan indítok.
Amikor trollszagot érzek, nem állok jót magamért.
Nem kell trollkodni, egyszerű.
"Magyar nyelv. Led izzó. Pont."
Eleve, a LED nagybetűs rövidítés.
LED-lámpa szabályosan kötőjellel írandó.
Okos...
LED-izzó kötőjellel lenne, ha lenne. De szakmailag marhaság.
Izzó az izzólámpa rövidítése.
LED-izzólámpa sincs.
Izzólámpa elfogadott szó.
LED-lámpán miért kell trollkodni?
Mert trollkodni kell.
Végére már meguntam nagybetűvel írni, tudom mit jelent hidd el, hamarabb tudtam, mint Te.
De azért köszi mester.
Jöhet a következő kérdés.
Megadták azt is, hogy: 5 kWh / 1000 h, vagyis 5 kWh-t fogyaszt 1000 óra alatt. Ebből i ki lehet számolni. A fogyasztás négy óra alatt: W=5·4/1000=0,02 kWh
4
Jó, amit írsz, de én inkább így vezetném le:
Fogyasztás=teljesítmény szorozva az idővel: W=P·t=5,5·4=22 Wh=0,022 kWh
Költség=fogyasztás szorozva az egységárral: K=W·k=0,022·40=0,88≈1 Ft
A megadott teljesítmény (5,5 W) alapján az 1000 órára vonatkoztatott fogyasztás 5,5 kWh lenne, vajon miért 5 kWh-t adtak meg?
A vitához csak annyit tennék hozzá, hogy ez valamennyire mégiscsak egy szakmai kategória, „elektronika”, akkor pedig legalább itt használjuk már a pontos megnevezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!