Mennyit fogyaszt ez a led izzó ha napi 4 orát ég? (Adatok lejjebb)
5.5 w = 40 w
5 kWh/1000h
F energia besorolás
Ez nem definíció, hanem így terjedt el, manapság már pontatlan, de mégis mindenki tudja, miről van szó. Pl Led vagy Ledes izzó. Az utóbbi a normál izzószálas körte alakú “égő”, izzószál helyett ledek adják a fényt. Innen a led izzó.
Battery a gombelem is.
Nem tölthető
Re-chargable battery köznyelvben tölthető elem. De az elem nem tölthető, csak az aksi.
Telefonokban lévő aksin is ez az angol megnevezés van. Nem henger alakú.
A lényeg lejött, lehetne napokig erről irogatni, de felesleges.
Nem kell napokig írogatni és nem felesleges!
Az akkumulátor az akkumulátor, az elem meg elem. Máshogy működnek, más a felépítésük. Almát körtével.
Az izzó az izzó. A LED fényforrás meg LED fényforrás.
A LED-es mennyezeti lámpa vagy zseblámpa is "LED fényforrás"... Angolban LED bulb, ami a LED villanykörtéhez áll a legközelebb.
Tudom, hogy mindenre azt írják, hogy "battery", csak a magyarban van ez a külön "akkumulátor". De létezik a szótár szerint battéria is, talán inkább ezt kellett volna használni erre.
9. Ezt nevezik trollkodásnak és szerintem elég furcsán fogod fel a dolgokat.
- Angolban másképp van, nálunk elem van és akku van. Ez itt egy magyar felület.
- Nehogy azt hidd, hogy nekem küldetéstudatom lenne és azt képzelem, hogy a Gyakorin átadott infókkal átformálom a köztudatot, ez nyilván reménytelen.
De ha már az ember hobbiból írogat, neked miért kell kényszeresen rátrollkodni? Nem neked írtam, nincs jobb dolgod, mint velem kötekedni?
Miért rabolod feleslegesen az én időmet?
Miért vannak energiavámpírok a fórumokon?
Megfigyeltem, hogy máskor is igyekszel rajtam fogást keresni, nem bírod az irodalmi stílusom, vagy csak ilyen a troll lélek, szeretsz akadékoskodni, ki tudja...
Próbálj inkább saját tudást megosztani, magaddal foglalkozni...
"A LED-lámpa nem jó, mert az a teljes lámpát takarja."
Az a lámpatest.
A lámpatestben van a lámpa.
Mint például:
Izzólámpa
Higanygőzlámpa
Nátriumlámpa
Indukciós lámpa
Fémhalogénlámpa
Gázkisülőlámpa
Glimmlámpa
LED-lámpa
Tehát többféle lámpa van, amit a lámatestbe helyezhetünk, ezek egyike a LED-lámpa.
Ne viccelj, ilyen kereskedők általában ostobák is szakmailag, illetve igyekeznek alkalmazkodni a parasztokhoz is.
Legjobb, amikor némelyik LED-áruházas elkezd okoskodni elektronikai témákban.
20 éve volt egy idős hölgy ismerős, kivételesen művelt, intelligens nő.
Véletlenül megemlítettem neki, hogy az "égő" egyébként izzó, hiszen nem ég lánggal.
Onnan kezdve neki az izzó lett csakis, egyszerűen volt benne egy ilyen igényesség, hogy mások előtt véletlenül se tűnjön butának.
Pedig esetében simán elnéztem volna.
Igazából ez lenne a normális, egy szakember megoszt valami kis tudást, azt vagy megfogadod, vagy ráhagyod és magadban lehülyézed, de vitatkozni mi értelme?
Legirritálóbb, amikor okoskodó laikus akarja "felvilágosítani" a profit.
Arról nem beszélve, egy normális szakmai jellegű felület nem a hülyeség terjesztésére való.
Orvosi témájú oldalon tanácsot kérnél egy profitól, utána elkezdesz vele kötekedni, okoskodni, ez milyen kifordított észjárás, ne vicceljünk...
Mérnök úr!
Ha megnézzük, máshol is volt, aki nem olvasta jó ízűen a válaszaidat, nem a technikai, műszaki tudással van a baj, hanem az emberi részével.
Nem szokásom a trollkodás.
Egy laikust kioktatni vagy megjegyezni neki, hogy helytelen, amit ír, pedig 10-ből 8-an úgy hívják azt a bizonyos izzót, ahogy szokás nevezni, nekem inkább ez minősül trollkodásnak, mégha nem is annak szánták és ez veled kezdődött, Te írtál kissé irritáló szöveget. Kicsit jobban kérem figyelni a részletekre, ez nem egy műszaki portál, ahol nem lehet olyat írni, hogy LED izzó.
Magyar nyelv. Led izzó. Pont.
Ez nem kötekedés, semmi bajom veled csak nekem rosszul esne, ha kioktatnának
angliában így, amerikában úgy...
MAGYARORSZÁGON ÉLÜNK CSESSZÉTEK MEG!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!