Mi történhetett a hifivel?
Túlterhelés miatt a végfokok inkább tönkemennek és elnémulnak vagy eltorzulnak, akkor is előbb csak az egyik, nagyobb valószínűséggel.
Nem mondom, kapacitív kicsatolàsú végfoknál a kondi is gyengülhet, de az sem egyformán, ha valószínűséget tekintünk.
Tekintsd úgy, hátha csak képzelődsz.
A képzelődés gyakori hifis betegség. Arról nem beszélve, hogy bizonyos kategóriában a "hifi" már csak egy vicces, gúnyos kifejezés.
Mielőtt rákötöttem az LG-t, sokkal jobb hangja volt a Panasonicnak, az LG meg amúgyis csak egy sima 2 utas volt, tehát ennek rosszabb hangja volt. Meg eddig sosem hallottam a ventillátorát a hifinek, most meg süvített.
A panasonic hangfalai 3 ohm 115W/db az LG pedig 5 ohm 45W/db persze csak addig adtam hangerőt, ameddig nem torzított.
De én úgy tudom, hogy a magasabb ohm nem probléma csak az alacsonyabb. Vagy nem?
"magasabb ohm"
Ezt így mondják parasztosan, egyébként a nagyobb impedancia nem okoz túlterhelést.
Hacsak nem volt valami zárlat, de akkor nem is szól rendesen, ezért sántít az egész.
Szakmailag persze ez úgy menne, hogy megvizsgálni minden körülményt, az elektronikában keletkezett problémákat is, amiből vissza lehet következtetni általában, hogy mi történt. Ez így csak találgatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!