Mi történhetett a hifivel?

Figyelt kérdés
Van egy Panasonic hifim, amire kötöttem 2db LG hangfalat próbaképpen, kb 5-10 percig használtam vele, közben hallottam, hogy a hifi ventillátora hangosan felpörgött, úgyhogy visszakötöttem a gyári hangszórókat, viszont gyengébb a hangja, nem olyan erőteljes. Mi okozhatta ezt?
2023. jún. 7. 11:42
 1/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
51%

Túlterhelés miatt a végfokok inkább tönkemennek és elnémulnak vagy eltorzulnak, akkor is előbb csak az egyik, nagyobb valószínűséggel.

Nem mondom, kapacitív kicsatolàsú végfoknál a kondi is gyengülhet, de az sem egyformán, ha valószínűséget tekintünk.

Tekintsd úgy, hátha csak képzelődsz.

A képzelődés gyakori hifis betegség. Arról nem beszélve, hogy bizonyos kategóriában a "hifi" már csak egy vicces, gúnyos kifejezés.

2023. jún. 7. 12:51
 2/5 Morzsi007 ***** válasza:
74%
Az LG-hez képest gyengébb a hangja, vagy ahhoz képest, ahogy szólt, mielőtt kipróbáltad az LG-vel. Impedancia rendben van, hasonló a két hangfal értéke, LG és Pana?
2023. jún. 7. 13:40
 3/5 A kérdező kommentje:

Mielőtt rákötöttem az LG-t, sokkal jobb hangja volt a Panasonicnak, az LG meg amúgyis csak egy sima 2 utas volt, tehát ennek rosszabb hangja volt. Meg eddig sosem hallottam a ventillátorát a hifinek, most meg süvített.

A panasonic hangfalai 3 ohm 115W/db az LG pedig 5 ohm 45W/db persze csak addig adtam hangerőt, ameddig nem torzított.

De én úgy tudom, hogy a magasabb ohm nem probléma csak az alacsonyabb. Vagy nem?

2023. jún. 7. 14:00
 4/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

"magasabb ohm"

Ezt így mondják parasztosan, egyébként a nagyobb impedancia nem okoz túlterhelést.

Hacsak nem volt valami zárlat, de akkor nem is szól rendesen, ezért sántít az egész.

Szakmailag persze ez úgy menne, hogy megvizsgálni minden körülményt, az elektronikában keletkezett problémákat is, amiből vissza lehet következtetni általában, hogy mi történt. Ez így csak találgatás.

2023. jún. 7. 14:26
 5/5 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Attól nem kellett volna túlmelegednie. Bár az impedancia ingadozhat zenehallgatás közben lejjebb mehet. Lehet kinyírtad az LG-ket és kissé zárlatos lett, az meg adott a végfoknak. Várd meg míg lehűl, próbáld meg újra a gyári hangfalakkal. Polaritás rendben van?
2023. jún. 7. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!