Mi történhetett ezzel a LED szalag tápegységgel?
A helyzet a következő: Vettem bagóért 5M-es LED szalag szettet aminek 3 nap használat után kiment a tápegysége.
Azt észleletem, hogy baromira melegszik, de gondoltam ilyen ez a kínai szabvány, ott a silány termékeket határértékre méretezik.
A kimeneti DC tápsínek között létrejött egy brutál rövidzár. Szerintetek a transzformátora lehet menetzárlatos? Az az igazság, mind két tekercse 1-2Ω körül mutatkozik egyenáramú ellenállás mérésnél. Primer oldalán a teljes kapcsolásnak mindegyik védelmi egység átvezet és fogyasztásmérő szerint is vesz fel áramot a konnektorból.
Érdemes megfigyelni, hogy a gyárban hogy átgondolták a kivezetéseket, mert nem én taknyoltam oda a bemenetre és kimenetre azt a két-két vezetéket. :D
Gondolom csere lesz ebből, viszont szeretném megérteni mi történhetett, mit érdemes ilyenkor megvizsgálni.
Képeket kommentben csatolom.
Vortrex már megint okoskodsz? Néhány napja irdatlan nagy baromságokat írtál a feszültségesésről, amelyből egyértelműen kiderült, hogy az elektrotechnika alapvető összefüggéseit sem ismered.
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-..
Ezekről a képekről semmi nem állapítható meg, legfeljebb találgatni lehet, mi a probléma. Nagyon jók az ilyen kérdések, egy kép alapján kellene kitalálni mi ment tönkre. Aztán jönnek a találgatások és a felesleges viták. Kérdező, hidd el, egy kép alapján senki nem tudja biztosan megmondani mi mehetett tönkre.
„De tudod mi a fontos különbég?
hogy Én nem vagyok anoním :))))”
És akkor mi van, a semmitmondó „Vortrex” név mennyivel mond többet, mint az „anonim”? Semmivel. „Én” nagybetűvel…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!