Nem attól jó egy erősítő, hogy képes nagyobb impedanciájú fejhallgatót meghajtani. Az adatait tekintve az IBASSO AM05 tűnik jobbnak. Érzékenyebb (115dB, a másik 106dB), szélesebb frekvenciasávot visz át (10Hz-40kHz, a másik 20Hz-19kHz). Ezek csak műszaki adatok, ahhoz, hogy ténylegesen meg lehessen ítélni, meg kellene hallgatni mindkettőt. Az IBASSO AM05-re az írják, hogy a névleges teljesítménye 5mW. Ekkora teljesítmény eléréséhez 32Ω-on néhány V tápfeszültség elegendő, így ezt a fülhallgatót valószínűleg bármelyik erősítő meg tudja hajtani. Ha neked a hangerő a fontos, akkor a kisebb impedanciájú 7Ω-os hangosabban fog szólni, mivel a kisebb impedancia miatt közel négyszer akkora lesz a teljesítmény, mint a 32Ω-oson.
2023. febr. 27. 23:32
12/28 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, rengeteget segitettél :).
(kezdem kapizsgálni már a dolgot)
Amúgy kíváncsi lennék te melyiket vennéd meg az én helyemben.
Telefonrol lenne hajtva, szeretem az erős basszust, tiszta erőteljes hangos zenét, de ugyanakkor kényes a fülem szóval maradjon szép tiszta hangzás.
Én valamiért a shure-ra hajazok, de laikus vagyok, szóval meg tudtok győzni… :).
2023. febr. 28. 00:06
13/28 Morzsi007 válasza:
Ha komolyabb fülesben gondolkodsz, akkor érdemes egy lightning csatlakozós DAC/AMP-ot társítani a dologhoz, (pl Dragonfly RED…). A telefonból így a digitális jelet már a külső DAC kezeli és külső erősítőn keresztül megy a hang a füleidhez. Régen az eredeti earpodsok 16ohm-osak voltak úgy emlékszem. Jelenleg vannak milliós ársávban 40-80 Ohm-os és 400-600 Ohm-os fejhallgatók is, szóval az alacsony vagy magas impedancia is szólhat jól. Az utóbbihoz nagyobb teljesítményű erősítő kell.
Szerintem ehez a Shure-hoz (7ohm) nem szükséges a gyári lightning adapternél jobb. Ha az earpods 16 ohm, és azt gondolom könnyedén kihajtotta ha már ahoz készitették, akkor gondolom a 7ohm még annyira sem akadály.
2023. febr. 28. 12:14
16/28 Morzsi007 válasza:
Az rendben, hogy kihajtja, de ehhez a kategóriához már egy komolyabb DAC passzolna, a gyári helyett és Fl
LAC vagy hasonló minőség, nem mp3. Ha úgy gondolod nem lényeges a DAC, akkor nem kell ilyen drága fülest venned, felesleges.
2023. febr. 28. 12:21
17/28 A kérdező kommentje:
Én a kihajtja szót arra értem, hogy kihozza belőle a maximumot, nem?
Vagyis hiába veszek 100 euróért egy komoly DAC-ot, ugyanaz lenne a hang élmény mint a gyári Apple Lightning-3.5mm-el.
Vagy én nem értem jól? (laikus vagyok, szeretem a zenét, de nem értek hozzá).
2023. febr. 28. 12:28
18/28 Morzsi007 válasza:
Százezres füleseket nézel, hogy kihozd belőle a maxot, ahhoz kell jobb minőségű DAC és erősítő. A gyári Lightning adapterrel is hangosan szólna, de az nem jelenti azt, hogy kihozza belőle a maximumot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!