Ha megegyezik a végerősítő és a fejhallgató impedanciája, akkor a legideálisabb a készülék hatásfoka, legkevesebb a torzitás, leghűbb a jelátvitel.
Szóval a végfok paramétereihez választanak hallgatót.
Továbbá az alacsony impedanciás hallgatók a magas hangokat is hűen átviszik, a magas imp. a magas hangokat tompítják.
2023. febr. 27. 11:41
2/28 anonim válasza:
...ami nem feltétlenül hátrány pár centire a dobhártyától.
2023. febr. 27. 11:43
3/28 A kérdező kommentje:
Értem, szóval egy telefonhoz jobb lenne egy minél kisebb impedenciás füles.
2023. febr. 27. 12:37
4/28 anonim válasza:
Azt mondanám, hogy olyat használj, amit a teló gyártója kér.
2023. febr. 27. 14:10
5/28 anonim válasza:
Hozzátenném, hogy neked legyen kényelmes és szerinted szóljon jól :)
2023. febr. 27. 16:30
6/28 A kérdező kommentje:
iPhone XS Maxom van, aminek nincs jack bemenete, de lehet kapni gyári erősitőt, amit eléggé dícsérnek is viszont a Lightning kábelnek nagyobb a limitációja, mint a Type C nek ezért kellene olyan füles ami minőségi, tartós és a Lightning is kitudja hajtani.
32ohm szerintem az sok lenne neki, de rátaláltam erre, amit dícsérnek hogy bármi kitudja hajtani (7ohm).
Szerintem ez lenne a legmegfelelőbb, hasonlót sem találtam…
2023. febr. 27. 16:46
7/28 anonim válasza:
Próbát megérhet. Nem tudom, mekkora lehet a névleges kimenőimpedanciája az erősítőnek, feltételezem, hogy ilyen 1-2 ohm, tehát elvileg nem tudsz rákötni olyat, ami túlterhelhetné, de ez csak az én feltételezésem, tudni kellene a kimenőimpedanciát.
2023. febr. 27. 16:51
8/28 A kérdező kommentje:
Énsem hinném, hogy olyan nagy szám lenne 10 euróért…
2023. febr. 27. 19:23
9/28 anonim válasza:
A fejhallgatót meghajtó erősítő kimeneti ellenállása kicsi, ezért a kimeneti feszültség csak kisebb mértékben függ a fejhallgató impedanciájától. A legnagyobb kivehető teljesítmény: Pki=Uki²/Z. A maximális kimeneti feszültség a fejhallgató erősítő tápfeszültségétől függ. Kisebb impedanciájú fejhallgatón ugyanakkora kimeneti feszültség nagyobb teljesítményt hoz létre (feltéve, hogy az erősítő képes meghajtani a kisebb impedanciát). Ezért van az, hogy, egy kisebb impedanciájú fejhallgatóhoz készült erősítő a nagyobb impedanciájú fejhallgatót nem képes megfelelő teljesítménnyel ellátni. Például egy fejhallgató erősítő maximális kimeneti teljesítménye Z1=7Ω-on Pki1=100mW, akkor Z2=32Ω-on elméletileg az impedanciák arányában kisebb: Pki2=Pki1·Z1/Z2=100·7/32≈22mW. Közel azonos minőségű, de eltérő impedanciájú fejhallgatók esetén ezt nem azt jelenti, hogy rosszabbul szól, hanem azt, hogy halkabban szól. A hangosság nemcsak a teljesítménytől, hanem a fejhallgató érzékenységétől is függ. Ahhoz, hogy a nagyobb impedanciájú fejhallgatón ugyanakkora teljesítmény álljon elő, mint a kisebb impedanciájún, nagyobb tápfeszültségű és így nagyobb kimeneti feszültségű erősítő szükséges.
2023. febr. 27. 22:33
10/28 A kérdező kommentje:
Szóval konyha nyelvre leforditva, ha nincs jó erősítőm, akkor jobban járok egy kisebb impedenciájú fülhallgatóval?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!