Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan és milyen készülékekkel...

Hogyan és milyen készülékekkel lehet HD adásokat szintén HD minőségben rögzíteni kábel TV-ről?

Figyelt kérdés
A szolgáltatótól kapott Set Top Box-szal nem lehet felvenni sehogy, azt már próbáltam. Van olyan készülék, amelyből pendrive-ra is ki lehet írni az anyagot? Olyan van, amelyikben szerkeszteni is lehet a felvételt?

2023. jan. 16. 12:51
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
A Boxot és a HDD-t összekötni egy HDMI kábellel kell? A HDD-nek van ilyen bemenete?
2023. jan. 16. 17:21
 12/44 anonim ***** válasza:
100%
Nem, USB-n. Vannak külső HDD-k, és olyan "dobozok" (mobil rack), amibe beleteszel egy belső (SATA) HDD-t, és egy USB kábellel összekötöd a boxszal. Te tudod, melyik a jobb/olcsóbb megoldás. A HDMI a box és a tv összekapcsolására való.
2023. jan. 16. 17:28
 13/44 A kérdező kommentje:
De USB-vel összekötve is HD-ban veszi fel a HD adásokat?
2023. jan. 16. 17:55
 14/44 anonim ***** válasza:
100%
Persze. A HDMI, mint már írtam, nem erre való. Amúgy is csak egy ilyen csatlakozó van, azzal kötöd össze a tévével.
2023. jan. 16. 18:16
 15/44 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy ez nem mobil rack, hanem külső HDD ház. A mobil rack az, amit a számítógépbe kell beleépíteni, amiben lehet cserélgetni a HDD-ket.

Vehetsz egy 2,5 hüvelykes kis merevlemezt és hozzá egy ilyen külső házat, amit USB-vel kötsz a boxhoz. Vagy egy külső merevlemez, ami már eleve bele van építve egy külső házba, általában így olcsóbb, de ma már ezek egybe vannak építve a dobozzal, eleve USB-s benne a merevlemez, nem SATA-s, mint mikor külön veszel HDD-t és hozzá külső házat. Tehát nem lehet majd egyszer, később például laptopba beletenni.

De mielőtt költségbe vernéd magad, először nem ártana tisztázni, hogy tényleg sima, kódolatlan adást kapsz koaxon, amit fel lehet venni és a box is képes rá.

2023. jan. 16. 22:40
 16/44 anonim ***** válasza:
100%
OK, külső HDD ház. Van ahol még azokat is mobil racknek hívják.
2023. jan. 17. 07:17
 17/44 A kérdező kommentje:

Azt nem tiltják, hogy telepítsem rá a felvétel funkcióval

rendelkező szoftver verziót?

2023. jan. 17. 15:17
 18/44 A kérdező kommentje:
Vagy nem is tudom, hogy van-e rajta felvevő szoftver. Amikor próbálkoztam felvenni (a távján nyomtam a piros Rec gombot), azt írta ki, hogy "No partition to record on". (Nincs partíció, ahová vehetne.) Nem volt benne pendrive, sem winchester nem volt csatlakoztatva. Tehát a szoftver rajta van, csak a hardvert hiányolta, ahová felvételt készíthet? (Ez még nyáron volt, addig azt hittem, hogy saját tárhelyére vesz fel.)
2023. jan. 17. 15:30
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
Szolgáltató oldali tiltások csak IPTV esetén vannak, pl. a felvett műsorban nem tudod áttekerni a reklámokat, DVB(-C) esetén azt csinálsz, amit akarsz. Ha fel tudsz venni, vegyél fel. Valószínűleg a megfelelő szoftver van rajta.
2023. jan. 17. 15:46
 20/44 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a tiltások csatornánként eltérőek, ha vannak egyáltalán, és ezeket részletezik is.
2023. jan. 17. 15:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!