Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mit tudnék tenni az egy éve...

Mit tudnék tenni az egy éve (használtan) vett kombóval.... recseg a hangszórója?

Figyelt kérdés

Pedig nem is használtam sokat...

Hugh & Kettner 200 wattos

Basszusgitárhoz használom

2022. dec. 15. 22:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ha mas kabellel is recseg akkor szedd szet.. valszeg kontakt hibas, lehet kilazult egy forrasztas vagy csak koszos. Ha nem ertesz hozza akk szerviz 🤷
2022. dec. 15. 23:42
 2/16 anonim ***** válasza:
Vagy meghalt a hangszóró, és azt kell cserélni. Kis hangerőnél is recseg?
2022. dec. 16. 02:07
 3/16 Salx Narval ***** válasza:
Az éles recsegő hang ált kontakthiba, a brummogó remegő hangok membránhibára utalnak, koppanások zörgések leszakadt tekercs jelei lehetnek. Nem szabad így használni mert a kis hibából sokkal nagyobb lehet. El kell vinni megjavíttatni, ill a kontakhibák egy részét te magad is ellenőrizheted pl érintkezők, csatlakozók, kábelek, potméterek, stb.
2022. dec. 16. 03:28
 4/16 A kérdező kommentje:

[link]

Nagyon köszönöm a válaszokat...

Kellettek a kérdéseitek és ötletek ahhoz hogy össze rakjam azt ami egyébként kézenfekvő lett volna.... Ugyanis például szokott előfordulni hogy megpendítem a gitárt, és hang sehol se... Viszont ha odamentem megmozdítani a nagy pirossal jelölt Master gombot, akkor megszólalt.

És kimondottan akkor is recseg ha tekergettem a gombot... Ebből ugye nem kell hozzá nagy tehetség hogy ki következtettem hogy itt van a baj, ennél a gombnál.

Az sem számít enyhítő körülménynek hogy nagyon zöldfülű vagyok még gitár erősítő témakörben nagyon nagyon kezdő vagyok (és nagyon nagyon 'nemfiatal'

Adja magát a kérdés, hogyan tudnám elhárítani ezt a problémát (már nem a koromra vonatkozót, hanem a recsegéseset)

Köszönöm az eddigi és ezutáni reagálásokat

2022. dec. 16. 11:49
 5/16 A kérdező kommentje:

Nem tudom hogy újabban az into képfeltöltő miért ad be még más dolgokat is azonkívül amiket én feltöltök...(?)

De remélem legalább megjelenik az is amit szándékoztam megjeleníteni

2022. dec. 16. 11:51
 6/16 A kérdező kommentje:
Pontosan fogalmazok: akkor is recseg ha nem pendítek meg egy húrt sem, csak tekergetem tekergetőt (ha csak egy kicsit odébb mozdítom is)
2022. dec. 16. 11:55
 7/16 anonim ***** válasza:
De ha most leirjuk h mit forassz ki es csereld vagy miket nezz meg akkor meg is tudod csinalni? Csak mert folosen leirni... ugy h ugyis szervizbe viszed vagy veszel ujat
2022. dec. 16. 12:41
 8/16 A kérdező kommentje:

Van forrasztópákám nem vagyok profi forrasztó de nem kizárt hogy meg tudnám csinálni

... Attól is függ mennyire bonyolult.

Hallottam régen valami kontakt spray ről az nem lehet megoldás?

2022. dec. 16. 14:37
 9/16 A kérdező kommentje:
Talán a legegyszerűbb és legolcsóbb forrasztópákám van... Használtam már néhányszor eredménnyel....
2022. dec. 16. 14:38
 10/16 anonim ***** válasza:
Az alatt gondolom egy 3 lábú potenciométer van. Szétszeded, kiforrasztod a potit, beviszed egy elektronikai boltba, megmutatod az eladónak, és ad egy ugyanolyat kb 500ft-ért, hazaviszed, beforrasztod és kész. Kontaktspray-el szerintem feleslegesen fújkálod, ha be is válik, nem lesz tartós.
2022. dec. 16. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!