Szeretnék vásárolni egy konzolt, egy ismerősöm hirdet is egy xbox series x-et amit a vodafonetól vett törlesztőre. Ha nem fizeti a törlesztőt akkor letudják tiltani a konzolt mint a telefonokat? Vagy korlátozni?
Igen, le tudják tiltani ha akarják, mivel annak is van mac címe, illetve kitudja milyen egyéb sajátos azonosítói is. Egyébként vágod, hogy ezért mindkettőtöket megbüntethetnek, nem is kicsit?
2022. nov. 26. 06:40
2/8 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy a Vodafone csinál-e ilyet, de magára a tiltás kérdésre a válasz az az, hogy minden konzolnak van egy egyedi szériaszáma amit az alaplap tárol. Ez nem változtatható meg és még a meg is tudnád akkor sem érne sokat, mert az összes valaha kiadott szériaszám központilag van tárolva a konzolgyártónál. Ez a szériaszám természetesen tiltható. Nos mivel minden konzol csak a gyártó által üzemeltetett egyedi hálózaton tud az internetre kapcsolódni ezért ha egy szériaszám le van tiltva akkor amit internetkapcsolatot létesít a tiltott konzol azonnal megfogja a rendszer.
Xbox esetében a tiltás azt jelenti, hogy a konzol soha többet nem csatlakozhat az internetre és szoftverfrissítéseket sem kap. Elméletileg a játéktelepítés és futtatás lemezről az engedélyezett továbbra is. Mivel manapság már viszonylag sok olyan játék van amit nem lehet telepíteni egyáltalán vagy csak részben internetkapcsolat nélkül ezért a konzol lehetőségei nagyon beszűkülnek.
2022. nov. 26. 08:30
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azt tudom hogy maga a konzol korlátozható, de én úgy tudtam csak a microsoft tudja ezt megtenni, a szolgáltató nem.
2022. nov. 26. 13:16
4/8 anonim válasza:
2-es részrehajló magyarázata alapján nem nehéz kitalálni a megoldást. Ilyen szempontból nincsenek részletes ismereteim, de abban biztos vagyok(ritkán mondok ilyet), hogy nem lesz jó vége.
2022. nov. 26. 13:35
5/8 anonim válasza:
#3 A szolgáltató nem, de lejelentheti az MSnek. Lopás / csalás stb pont jó ok erre.
2022. nov. 27. 21:33
6/8 A kérdező kommentje:
Esetleg van valakinek vele személyes tapasztalata? Az amerikai MS nem hiszem hogy foglalkozna ilyenekkel, esetleg ha kapcsolatban állnak a magyarral, de nem vagyok benne biztos még mindig:(
2022. nov. 28. 00:44
7/8 anonim válasza:
Nem értem a hozzáállásod. Egy eleve "shady" konzolt akarsz megvenni, miért? Biztos nagyon olcsó, csak tudod ha nagyon áron alul kapható valami, akkor az szinte 100%, hogy nem okés, és általában kiderül, hogy nem spóroltál semmit, hanem kidobtad az ablakon, aztán se pénz, se használható konzol.
2022. nov. 29. 11:25
8/8 anonim válasza:
nem tudom hogy vagy vele de én telefonszolgáltatótol nem vennék xboxot max telefont ha xboxot akarsz ven törlesztőre inkább emag vagy valami más
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!