Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A szolgáltató tudja tiltani a...

A szolgáltató tudja tiltani a konzolokat?

Figyelt kérdés
Szeretnék vásárolni egy konzolt, egy ismerősöm hirdet is egy xbox series x-et amit a vodafonetól vett törlesztőre. Ha nem fizeti a törlesztőt akkor letudják tiltani a konzolt mint a telefonokat? Vagy korlátozni?

2022. nov. 25. 19:50
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Igen, le tudják tiltani ha akarják, mivel annak is van mac címe, illetve kitudja milyen egyéb sajátos azonosítói is. Egyébként vágod, hogy ezért mindkettőtöket megbüntethetnek, nem is kicsit?
2022. nov. 26. 06:40
 2/8 anonim ***** válasza:
74%

Azt nem tudom, hogy a Vodafone csinál-e ilyet, de magára a tiltás kérdésre a válasz az az, hogy minden konzolnak van egy egyedi szériaszáma amit az alaplap tárol. Ez nem változtatható meg és még a meg is tudnád akkor sem érne sokat, mert az összes valaha kiadott szériaszám központilag van tárolva a konzolgyártónál. Ez a szériaszám természetesen tiltható. Nos mivel minden konzol csak a gyártó által üzemeltetett egyedi hálózaton tud az internetre kapcsolódni ezért ha egy szériaszám le van tiltva akkor amit internetkapcsolatot létesít a tiltott konzol azonnal megfogja a rendszer.

Xbox esetében a tiltás azt jelenti, hogy a konzol soha többet nem csatlakozhat az internetre és szoftverfrissítéseket sem kap. Elméletileg a játéktelepítés és futtatás lemezről az engedélyezett továbbra is. Mivel manapság már viszonylag sok olyan játék van amit nem lehet telepíteni egyáltalán vagy csak részben internetkapcsolat nélkül ezért a konzol lehetőségei nagyon beszűkülnek.

2022. nov. 26. 08:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azt tudom hogy maga a konzol korlátozható, de én úgy tudtam csak a microsoft tudja ezt megtenni, a szolgáltató nem.
2022. nov. 26. 13:16
 4/8 anonim ***** válasza:
51%
2-es részrehajló magyarázata alapján nem nehéz kitalálni a megoldást. Ilyen szempontból nincsenek részletes ismereteim, de abban biztos vagyok(ritkán mondok ilyet), hogy nem lesz jó vége.
2022. nov. 26. 13:35
 5/8 anonim ***** válasza:
#3 A szolgáltató nem, de lejelentheti az MSnek. Lopás / csalás stb pont jó ok erre.
2022. nov. 27. 21:33
 6/8 A kérdező kommentje:
Esetleg van valakinek vele személyes tapasztalata? Az amerikai MS nem hiszem hogy foglalkozna ilyenekkel, esetleg ha kapcsolatban állnak a magyarral, de nem vagyok benne biztos még mindig:(
2022. nov. 28. 00:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem értem a hozzáállásod. Egy eleve "shady" konzolt akarsz megvenni, miért? Biztos nagyon olcsó, csak tudod ha nagyon áron alul kapható valami, akkor az szinte 100%, hogy nem okés, és általában kiderül, hogy nem spóroltál semmit, hanem kidobtad az ablakon, aztán se pénz, se használható konzol.
2022. nov. 29. 11:25
 8/8 anonim válasza:
nem tudom hogy vagy vele de én telefonszolgáltatótol nem vennék xboxot max telefont ha xboxot akarsz ven törlesztőre inkább emag vagy valami más
2023. jan. 18. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!