Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A gépek tényleg leépítik az...

A gépek tényleg leépítik az agyat?

Figyelt kérdés
Észrevettem hogy öcsémnel egyre hülyébbek vagyunk mióta ilyeneket használunk.

2022. júl. 20. 12:11
1 2
 11/16 Morzsi007 ***** válasza:
45%

Lehet zombulni a gépekkel, mobillal, konzolokkal, pc-vel, stb csak kellene egy határt húzni és nem csak a világhálón keresztül beszélgetni, hanem a valóságban élőben. Kimenni a szabadba.

Nem lehet összehasonlítani 30-40 évvel ezelőtti időszakkal, mert rengeteget változott a világ, de, ha így haladunk nem lesz dolgozzon. Sok jelentkező volt nálunk bizonyos pozícióra az elmúlt egy évben 18-25 év közötti, kezdő fizetésnek 500000 Ft-ot kértek, csak az volt a baj, hogy tudás meg nem volt mögötte. Nem egy ilyen ember jelentkezett.

2022. júl. 21. 07:00
 12/16 Szirty ***** válasza:

"jurtát sem tudnak építeni"

Nem is kell. De erős csúsztatás végletekben gondolkodni. Ilyet nem is írtam.

Az hogy nem tud térképet olvasni nem ugyanaz. A mindennapi életben rotka hogy kénytelen az ember jurtát építeni vagy követ pattintani.

Előfordult azonban hogy egy térkép jött szembe papíron. Vagy akár interneten...

"A példáid egy része ebbe a kategóriába esik"

A példáimmal arra próbáltam rávilágítani, hogy erősen függni kezdtünk a gépektől a fene nagy kényelmünkben.

Igen a dolgunkat megkönnyítik de ha életképtelenek vagyunk nélkülük az nem jó. És itt megint nem arra kell gondolni hogy nem tudsz 1500 köbméter földet gépek nélkül elszállítani 10 km-re... (mielőtt ismét végletes példával érvelnél).

"(kérdezz meg egy 50 éves háziasszonyt, mi a különbség az amper és az amperóra között, szinte biztos, hogy nem fogja tudni"

Így van. Az nem is baj.

De kérdezz meg 10 egyetemista villamosmérnököt ugyanerről!

Lehet hogy hoppá lesz az eredmény...

"Ez nem úgy működik, hogy az egyik generáció hülyébb, mint a másik, hanem egyszerűen más készségeik és tudásaik vannak."

Ezzel egyetértek. De itt nem erről van szó.

2022. júl. 21. 14:51
 13/16 Krisipoke ***** válasza:

Szándékosan hoztam végletes példákat, pont azért, mert ezek olyan dolgok, amit ma élő emberek nem nagyon tudnak, mert konkrétan semmi hasznuk nincs a mai világban. Mégis, réges-régen mindennapos dolognak számítottak, és le volt nézve, aki nem tudta.

A te példáid is javarészt olyanok, amikre egyre kevesebb szükség van a világban, és vélhetően pár generáció múlva nem nagyon lesz senki, aki érteni fog hozzájuk. És baj ez? Lehet rá úgy is tekinteni, persze, de pont azért kopnak ki ezek a tudások, mert egyszerűen szükségtelenné válnak.

Ha régen el akartunk menni valahova, elővettük a térképet, és megnéztük, merre kell menni. Ma ha el akarunk valahova menni, van rá sokkal egyszerűbb módunk, egyszerűen az esetek 99%-ában nincs szükség a térképekre. Lehet, hogy pont, amikor elkezdtek pontos térképeket gyártani, sokan gondolták úgy, hogy ellustulnak tőle az emberek, mennyivel jobb volt azok nélkül tájékozódni. :)

Kicsit az jut eszembe róla, amikor hüledeznek a felnőttek, hogy mi az, hogy egy csomó mai gyerek nem tudja, mi az a videokazetta vagy a floppy lemez, vagy hogy hogy kell őket használni. Honnan is tudnák? Ők nem találkoztak vele, van helyettük jobb, modernebb megoldás, ami most van elterjedve. Ismerni ezeket a dolgokat egyszerűen már ma nem egy hasznos dolog szinte semmilyen szempontból, és csak az fogja őket ismerni, akinek konkrétan ilyen az érdeklődése. Ma is csak az tud tehenet fejni, akinek tanyája van, vagy ott dolgozik. Régen majdnem mindenki tudott.

2022. júl. 22. 19:03
 14/16 anonim ***** válasza:
Én mondanék egy egyszerű példát. Szerintem már egy egyszerű összaadás, vagy kivonás esetén is 10-ből 9 ember előveszi a számológépet(telefont), és nem kezd el fejben vagy papíron számolni.
2022. júl. 22. 20:05
 15/16 Szirty ***** válasza:

"Kicsit az jut eszembe róla, amikor hüledeznek a felnőttek, hogy mi az, hogy egy csomó mai gyerek nem tudja, mi az a videokazetta vagy a floppy lemez"

Én nem erről beszélek, hanem arról, hogy egyre több "egyed" értelmi képessége olyan szintre ér, hogy csoda ha önállóan képesek egyáltalán életben maradni.

2022. júl. 22. 20:22
 16/16 anonim ***** válasza:
A mai világban szerintem olyanokra tanítják a gyerekeket is amire nincs szüksége. Például minek kell sokismeretlenes egyenletekkel fárasztani őket iskolában, mikor lesz arra szüksége? Sok esetben meg még túlzásba is viszik. Van olyan a rokonságban, aki kitűnő tanuló volt végig általánosban, aztán az öccsének nem tudott segíteni egy matekpéldánál, mert közben már "repülőmérnőknek" akarják általánosban képezni a diákokat. Állítólag Amerikában azt ilyeneket max főiskolán tanítják,de csak ha olyan szakra megy ahol ez kell. Szegény gyerek meg belerokkan a sok könyvbe amit cipelnek, közben meg mikor elkezd dolgozni, akkor nem tud bánni a pénzzel.
2022. júl. 22. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!