Egyik hifierősítőről a másikra rá lehet csatolni hangfalakat gond nélkül? Nem okoz meghibásodást? Mitől függ?
Függ valamitől, hogy szabad-e? Ellenállástól például? Meg kell nézzek ehhez valamilyen adatot a két hifiről és a hozzájuk való hangfalakról?
Mindkét hifi erősítőn csíptetős bemenet van a hangfalak számára, a hangfalak vezetéke tehát nem dugós, hanem "blankolt" vezetékek, tehát csak sima vezetékek, az 1-2 centis végükön a műanyag burkolat lemetszve.
Mindkettő márkás, az egyiket a 90-es években gyártották, a másikat olyan 2010 körül.
A hangfalcseréhez meg most jutottam el, remek! :D A rátett hangfal jobb minőségű, mint az előző, ezt tudtam.
Dehogy szól is egyáltalán a kisebb teljesítményű hifin, anélkül, hogy techn.problémát okozna, ez pazar! :D
Max hangerőn is viszi szépen, szebb basszusokkal, mint a hozzávaló hangfalakon!
Hosszabb távon se lesz gond evvel, rendszeres használat mellett, ugye? Az asztali pc-t se terheli meg? Ugyanis annak hangkártyája van rákötve a hifi hangbemenetére, a hifiből meg így már a nagyobb teljesítményű (nem hozzá gyártott) hangfalba megy a jel.
Köszönöm nektek az infókat! :)
Van egy 70es évekbeli jószág is, viszont nem használom, mert van kevésbé régi is. :) Ezért ki se próbáltam normális hangallal. Lehet h jól szólna, nem tudom. 50 éves gagyi hangfal van hozzá, avval nem szól túl jól, ráadásul magyar gyártás a kommunista időkből, stabil persze, tiszta fém, máig működik, viszont sajnos van alapzaja...
Ehhez képest ami csak 30 éves hifim, az külföldi márka, semmi különösebb alapzaja nincs.
Köszi egyébként, kedves vagy, de az észak-dunántúli részen lakom. :) Azt nem tudtam, h 200-300 FT. Akkor lehet h nézek egyet.
Bár nekem minden 5 FT pénz. Az asztali PC-m 15 éves, olcsón, használtan vettem nem olyan rég.
De, figyi, sose használtam fúrógépet, viszont hozzá tudok jutni ilyen egyszer, mezei tescóshoz. De mivel senki nem mutatta még meg, hogyan kell precízen berakni egy fúrófejet egy fúrógépbe, azt se tudom, az 1 millis fúrófejet bele lehet-e tenni ebbe, problémamentesen. Youtube tutorial talán van ilyen, talán egyszer nézek ilyet.
Az 1 millishez nem valami spéci műszerész fúrógép kell?
Amivel spontán lehet kísérletezni, megtettem. Mondom, youtube tutorial alapján anno felhevítettem egy vékony csavart, amit itthon találtam, és bele is tudtam tekerni. Megszilárdult a csonkban. Kihúztam, de sajnos kicsusszant a csonkból... :(
Nem értek a fizikához, se a barkácsoláshoz. Más irányban végeztem. De azért nem adom fel, ha hozzájutok ilyen vékony fúrófejhez, valaki csak megmutatja, hogyan kell beletenni, ha bele lehet... A fúrás szerintem menne nekem, hiszen puszta kézzel (és csavahúzóval) tudok csavarozni. Mostanában volt igazán először lehetőségem pl kertészkedni, fát metszeni, ilyesmi. Nekem még az is újdonság.
Ne haragudj de ez így nem fog menni, ez még jó géppel és gyakorlott kézzel sem túl könnyű én azt hittem kicsit több műszaki érzéked van. Nem kell feltétlenül műszerész fúrógép de egy jó minőségű fordulatszám szabályozós közepes, v kis méretű kézi fúrógép igen, lehetőleg kis tokmánnyal. Azt tanácsolnám, hogy keress az ismerőseid között valakit aki már csinált hasonló precíziós fúrást. A szűz kéz szerencséjére nem bíznám ezt a fúrást.:D
Más: Nekem is van Magyar cuccom pl Cleopátra rádióerősítőm eredeti hangfalakkal, nagyon szeretem a hangját, az áll kvadrofon rendszerem hátsófali erősírését ez az öreg rádió végzi. A front hangfalak saját gyártásúak és egy öreg Yamaha erősítő hajtja. Néha AKAI orsós magnót és bakelitet is hallgatok, mindegyiket nagyon szeretem. Nyilván napi szinten én sem ezeket hallgatom de néha ha időm engedi szívesen vacakolok velük. A fiatalok néha megmosolyognak, ha meghallják a zenét a régi vason akkor meg leesik az álluk.
Bizony, az orsós magnó az eddigi létező legjobb minőségnek ad lehetőséget, ezért használtak (és olykor manapság is) ilyesmit mesterszalagnak a zeneiparban.
A fizika elmélete nekem kimaradt az életem során.
viszont műszaki érzékem van némi, bizonyos értelemben, csak a tapasztalatom az, ami kevés, nem lévén túl sok féle szerszám a közelemben, életem során.
Gyerekkoromban érdekeltek a műszaki dolgok, viszont alig jutottam ilyen eszközökhöz.
Gyerekkoromban szerettem forrasztópákával ügyködni, valamint volt időszak, amikor gyerekkoromban hímeztem is.
Amihez finom mozdulatok, odafigyelés kell, részemről általában működik. Csak hát nem használtam még sose fúrógépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!