Egyik hifierősítőről a másikra rá lehet csatolni hangfalakat gond nélkül? Nem okoz meghibásodást? Mitől függ?
Függ valamitől, hogy szabad-e? Ellenállástól például? Meg kell nézzek ehhez valamilyen adatot a két hifiről és a hozzájuk való hangfalakról?
Mindkét hifi erősítőn csíptetős bemenet van a hangfalak számára, a hangfalak vezetéke tehát nem dugós, hanem "blankolt" vezetékek, tehát csak sima vezetékek, az 1-2 centis végükön a műanyag burkolat lemetszve.
Mindkettő márkás, az egyiket a 90-es években gyártották, a másikat olyan 2010 körül.
Megnézed az erősÍtő és a hangfal műszaki adatait.
A hangfal impedanciája (Ohm) nem lehet kisebb mint az erősítő névleges kimeneti impedanciája (nagyobb lehet).
Az erősítő teljesítménye lehetőleg ne legyen nagyobb a hangfalénál.
"Mindkét hifi erősítőn csíptetős bemenet van"
Ne keverd a kimenetet a bemenettel. Az erősítőn nem nagyon szokott lenni hangfal vagy hangszóró bemenet...
Ja igen, kimenet, bocsánat! :) Köszi!
A teljesítményt miben mérjük és mi a jele angolul és magyarul?
Az alapján meg fogom nézni.
Most megnéztem.
Amelyik hifiről levenném a hangfalat, ez van ráírva:
AC: 230 V , 50/60 Hz, 60W, a hozzá gyártott hangfalra pedig:
Rated impedance: hangfalanként 6 Ohm (a hangfalán semmilyen Watt nem szerepel).
Amely hifiRE rá szeretném csatolni a fent említett hangfalat, azon hifi adatai:
20 Watt,
és ennél hangfalanként 4 Ohm szerepel mind a hifi kimenetén (mind pedig a hozzá gyártott hangfalain egyenként).
Rátehetem?
"AC: 230 V , 50/60 Hz, 60W"
Az a teljesítményfelvétele.
Nem azt kell nézni, hanem a csatornánkénti kimenőteljesítményt.
Abból is lehetőleg a szinuszosat vagy RMS-t és nem a zeneit.
"Nem azt kell nézni, hanem a csatornánkénti kimenőteljesítményt."
Amelyik hifiről leszedném a hangfalat, annak hangfal kimeneteire egyenként ez van írva: 6-16 Ohm. Semmi több vonatkozó adatot nem találtam.
Értem, köszönöm! Ha jól értem, az a lényeg, hogy az erősítő ne legyen erősebb a hangfalaknál, különben "rányomná a túl nagy erőt" a hangfalakra és tönkre tenné, nem? (A saját szavaimmal megfogalmazva.)
Egyébként az volna a legtisztább ügy, ha a nagyobb teljesítményű hifi másik kimenetéből, az AUX-ból ki tudnám szedni a beletörött dugóvillát, mert akkor hangforrást megint tudnék rányomni... Írtam erről kérdést itt hónapokkal ezelőtt, de nem érkezett működő megfejtés még sajnos. Még fotót is tettem fel a szétszedett hifi belsejéről pedig. Poszívó nem szívta ki, felhevített vékony csavar se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!