Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Egyik hifierősítőről a másikra...

Egyik hifierősítőről a másikra rá lehet csatolni hangfalakat gond nélkül? Nem okoz meghibásodást? Mitől függ?

Figyelt kérdés

Függ valamitől, hogy szabad-e? Ellenállástól például? Meg kell nézzek ehhez valamilyen adatot a két hifiről és a hozzájuk való hangfalakról?

Mindkét hifi erősítőn csíptetős bemenet van a hangfalak számára, a hangfalak vezetéke tehát nem dugós, hanem "blankolt" vezetékek, tehát csak sima vezetékek, az 1-2 centis végükön a műanyag burkolat lemetszve.

Mindkettő márkás, az egyiket a 90-es években gyártották, a másikat olyan 2010 körül.

2022. jún. 17. 18:18
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
...se szedte ki.
2022. jún. 17. 19:16
 12/29 Salx Narval ***** válasza:
Nem nagy dolog kicserélni egy tönkrement aljzatot, nem is drága. Minimális műszaki érzék és egy pillanatforrasztó kell csak. Ha a beletört csonkot nem tudod szemből kiszedni akkor próbáld meg a burkolat megbontása után hátulról kitolni egy vékony csavarhúzóval, v akármivel lehet, hogy még cserélni sem kell.
2022. jún. 19. 03:02
 13/29 A kérdező kommentje:

Nem lehet hátulról kitolni, mondom, más szétszedtem, és fotót is feltöltöttem másik kérdésnél. Senki nem tudott érdemit írni erre.

Mennyi a nem drága (másik aljzat)? Lehet kapni egyáltalán?

Kb 25-30 éve gyártott készülék.

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..

2022. jún. 19. 21:56
 14/29 A kérdező kommentje:

Fotók a beljejéről:

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. jún. 19. 21:59
 15/29 Salx Narval ***** válasza:
Valóban jól beépítették, azt hittem könnyebb hozzáférni. Sajna a panelt is ki kell szedni a helyéről mivel egybeépítették az aljzatokkal. Módosítanám a válaszomat ezzel már érdemes szervizbe vinni, mert panelt kell bontani. Amúgy továbbra is azt mondom, hogy nem nagy hiba ez. Nem drága és helyettesíthető is de inkább ne vegyél mert valószínűleg te nem fogod tudni kicserélni lehet, hogy fúrnak valahová egy lyukat és feltesznek valahová egy aljzatot az egész csatlakozóegység cseréje helyett, ami már valóban drága és valószínűleg nem is kapható. Ha nem remeg a kezed és van mini fúród (1mm alatti) akkor megpróbálhatnál szemből belefúrni a csonkba, ha csak egy kicsit belekapna akkor már a fúróval együtt kitudnád húzni talán. Azt tanácsolnám, hogy menj be a szervizbe és mutasd meg a fotókat és kérj árajánlatot, így nem kell potyára cipelgetned magaddal a hangfalat. Mond, hogy neked úgy is jó ha ,valahová feltesznek egy különálló csatlakozót.
2022. jún. 20. 04:28
 16/29 A kérdező kommentje:

Köszi, de volt már évekkel ezelőtt, hogy szervízesek átvertek, észrevettem utólag, hogy jó minőségű alkatrészt gyengébbre cserélték.

A fúró jó ötletnek tűnik, köszi! :) Épp ilyesmivel kísérleteztem, csak éppen felhevített vékony apacsavart próbáltam belecsavarni, de nem kötött meg benne rendesen. Pedig már állt benne mereven. Kihúztam, de csak a csavar jött ki.

Valakinek csak lesz valahol ilyen fúrója... Megpróbálom.

Kedves Salx, egyébként egyetértesz az elsőként válaszolókkal? Az általam emíltett módon adig is áttehetném a hangfalat a kisebb teljesítményű hifire gond nélkül?

2022. jún. 21. 22:39
 17/29 Salx Narval ***** válasza:

Nézd én megértem, hogy bizalmatlan vagy a szervizzel kapcsolatban de jelen esetben nem kell attól tartanod, hogy gyengébb minőségű cuccot tesznek bele hiszen csak egy csatlakozóról van szó, gyakorlatilag ha kivezetnének két szál vezetéket arra is simán ráköthető lenne a hangszóró az aljzatra csak a mobilitás és persze a kinézet miatt van szükség. Azt akarom csak mondani, hogy ezen a technikai szinten bármilyen csatlakozó jó hozzá lényeg, hogy érintkezzen, nincsenek

ebben aranyozott érintkezők amit féltened kellene.

Más: Igen, egy 20W-os 4ohm kimenetű erősítőre ráköthető 6 ohmos hangfal.

2022. jún. 22. 07:45
 18/29 A kérdező kommentje:
Köszi az infókat neked is! :)
2022. jún. 22. 18:48
 19/29 Salx Narval ***** válasza:
Nincs mit, boldogulsz a fúrással?
2022. jún. 23. 02:07
 20/29 A kérdező kommentje:
De jó, hogy mondod! Elfelejtettem megkérdezi az ismerősömet, van-e 1 milliméter alatti fúrója... A napokban felkeresem őt!
2022. jún. 23. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!