Lehet kapni valahol olyan tekerős potmétert, ami 3 csatornás?
Figyelt kérdés
Hangerőszabályzás a cél. 3 különböző csatorna hangerejét szeretném állítani vele. Sajnos én még csak sima monót (1 csatorna) és sztereót (2 csatorna) láttam, létezik egyáltalán 3 csatornás? Esetleg 6 csatornás, 5.1 hangrendszerhez? Utóbbi is jó lenne. Ha nincs ilyen, akkor megoldható valahogy, hogy 2-3 db, 1 vagy 2 csatornás potmétert úgy összekötni, hogy egyszerre forduljanak, tehát ne csússzon el egyik csatorna jelszintje se, ha szabályzom a hangerőt?2021. nov. 17. 19:16
1/7 anonim válasza:
Multi-channel rotary potentiometer -re kerestem és hírtelen ezeket találtam:
aliexpress .com/item/4000548568831.html
aliexpress .com/item/33057579448.html
aliexpress .com/item/32805181185.html
aliexpress .com/item/32805145750.html
Hogy Magyarországon kitől tudsz ilyeneket venni, azt nem tudom...
Lomex, Conrad, Árvill, hobbielektronika store, valamelyikük csak válaszol valamit, ha írsz nekik emailt. Vagy van esetleg jobb ötletük.
2/7 anonim válasza:
Ehhez már inkább keverőpult kellene. Legalábbis én azt használnék.
3/7 anonim válasza:
Én a helyedben maradnék az alsamixernél. A kristálygömböm szerint egy Realtek ALC888-as alaplapi hangchiped van, aminek beépített szabályzóáramköre van, ami mindenképp bent marad a jelútban, tehát nem lenne nagy előrelépés. Illetve itthon kb beszerezhetetlen az ilyen speckó potméter, meg nem is érné meg. Nem kötelező egyből elmenni sznobságba, csak mert egy random videóban ezt mondták.
4/7 anonim válasza:
Nekem is van itt egy genius 5.1es erősítőm amiben gajra ment a 6 csatornás poti. Még nem döntöttem el hogy új szabályozót csináljak hozzá vagy elbontom alkatrésznek. :D
6/7 anonim válasza:
Ha annyira ragaszkodsz hozzá, akkor valahogy egymás mögé szereled őket egy közös tengelyre. Valaha, mikor még kettős potenciométert sem nagyon lehetett kapni így csinálták házilag. Vagy veszel három toló potenciométert, egymás mellé szerelőd azokat és a hármat összefogva kezeled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!