Hangszóróhoz vezetékes hangerőszabályzót lehet külön venni valahol? (Genius sw-j 2.1 1200)
Az a problémám, hogy nem működik rendesen a hangerőszabályzó távirányítója a hangszórómnak, valószínűleg érintkezési hibás, mert legtöbbször csak az egyik hangszóró szól, de ha elmozdítom a hangerőszabályzót, néha szól mindkettő. Nem a bemenet vagy a hangszóró rossz, mert próbáltam, ha az egyik bemenetbe dugom a hangszórót, akkor ott mindkettő szólt. Magát a vezérlő részét nem látom, hogy szét lehetne szedni valahogy, bár sajnos annyira nem is értek hozzá.
Tehát gondoltam veszek egy másikat, de végigböngésztem a netet és semmit sem találtam. Veszprémben lakok, de a szervíz ami írta, hogy javítanak hangszórót, valójában nem javít, mást meg nem találtam.
Ha esetleg tudnátok akármilyen ötletet adni azt megköszönném!
Ilyen a hangerőszabályzóm:
Ilyen pedig a vezeték rajta. Esetleg ennek tudja valaki a típusát a kábelnek? Habár sajnos nem cserélhető...
Előre is köszönöm a segítséget!
Minden javítható,de szerintem vedd fel a kapcsolatot a márka szervizzel.Mond el mi a gondod és van e a közeledben ilyen javító részlegük.
Ilyen a bemenet, de ezt nem hinném, hogy ki lehet szedni. Nincsenek rajta csavarok se, vagy akármi, hogy szét lehessen szedni. Ilyet külön meg nem találtam sehol. Na, majd felhívom legfeljebb a Geniust, csak még egy ismerősömre várok, hátha tud valakit ajánlani... A kábel nevét köszönöm, valahogy rájövök majd, hogy lehetne kiszedni, csak ugye elrontani sem akarom. Egyébként, ha egy kicsit megrázom a cuccot (nem durván), és úgy hagyom, akkor szól mind a két hangszóró, de egy idő után megint csak az egyik. Illetve ha tekerem a hangerőszabályzót meg recseg. Egyébként finoman bántam vele, talán egyszer ha leesett, de akkor sem magasról, meg ilyesmi...
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld kéz!
Az a 6 tűs din csatlakozó a távirányítóból megy a mélynyomó hátuljába? Én arra a bemenetre gondoltam. A 6 pin din anya csatlakozóra gondoltam. Ott szokott általában a gond lenni. Vagy lehet a poti a hangerő szabályzóban. Szerintem nincs összeragasztva. Valami pattintós összerakásra tippelnék. A genius cuccok elég szar alkatrészekből vannak összerakva viszont nagyon jól javíthatóak. Leszámítva az 5.1 es felső kategóriás készülékeit. Abban van 1-2 alkatrész ami gyakran megy tönkre és egyszerűen nem javítható. Nem beszerezhető.
A tiédnek nincs nagy baja. Én a helyedben kicsit feszegetném azt a hangerő szabályzót hátha rájössz hogy lehet szétszedni. Ha megvan akkor csak ki kell forrasztani egy alkatrészt és ugyan olyat visszatenni. Elsődlegesen még mindig azt mondom,hogy az a kábel lesz a ludas méghozzá vagy az apa,vagy az anya. Ez a din csatlakozó egy nagyon rossz megoldás. Esetleg valami kontakt spray vel fújd be az apa véget aztán párszor járasd meg úgy nedvesen az anyában. Ez eléggé perverzen hangzik amúgy :) Természetesen ne áram alatt csináld a procedúrát. És egy kis időt várj hogy megszáradjon rendesen. Kicsit fura ez a din es megoldás a hangerő szabályzóhoz. De mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!