Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi lehet az oka annak, ha a...

Mi lehet az oka annak, ha a tv csak villog, de áramtalanítás után pár másodperccel már jó?

Figyelt kérdés

Egy LG tévéről van szó. A 19 voltos tápegysége meg lett hosszabbítva (vezeték elvágás, betoldás). Sajnos félre lett kötve, nem vettem észre. Pár percig így volt bekapcsolva.

Miután észrevettem ezt, megcseréltem a vezetékeket. Most helyesen van összekötve.

A tévé bekapcsolás után azt a képet mutatja, amit szokott. Azaz LG középen, alatta az óra. Ez be volt állítva, most csak vonalak vannak a számok helyett.

A készenléti fény vörös fénye is villog.

Ha áramtalanítom a készüléket pár másodpercre, után jó lesz és akár órákig is működik rendesen.

De kikapcsolás után újra visszakapcsolva előrül kezdni.

Teljesen laikus megjegyzésem: mintha nem tudná magát inicializálni. Vagy ez hülyeség? Mindig ez az induló képernyő jönne be.

Próbálkoztam a gyári beállítások visszaállításával, de arra ugyanez a villogás kezdődik.

Olvastam valahol olyant, hogy az energiatakarékos beállítást kell kikapcsolni, és után jó lesz. De ilyen nincs a menüben.

Esélyes, hogy kuka? Újra sajnos nincs pénzem.

2021. szept. 25. 19:51
1 2
 11/14 Szirty ***** válasza:

A termékleírást láttam amit linkeltél.

Azonban a "réz" betűkombináció nem szerepel az oldalon!!

A hozzászólásodat csak később olvastam, elnézést!

Ha van lehetőség próbáld ki a gyári körülmények visszaállításával.

Ha úgy is rendellenesen viselkedik, akkor hibás.

Ha úgy jó, akkor a jelenség oka a kábelhosszabbítás.

2021. szept. 26. 09:06
 12/14 A kérdező kommentje:

Igazad van, valóban. De írtam, hogy réz.

Beszéltem szerelővel, azt mondja, a processzor nem érintkezik rendesen. Gazdaságosan nem javítható meg régi is (valóban, 10 éves).

Köszi! Így jártam.

2021. szept. 26. 09:13
 13/14 anonim ***** válasza:

"Egyébként félre ne érts! Értékelem, hogy segíteni szeretnél, és köszönöm!"

Látom új vagy itt, Szirty nem segíteni, hanem kötözködni szeret. A segítség az csak mellékhatása a tevékenységének, nem szádékos a dolog, csak úgy megesik néha.

2021. szept. 26. 09:59
 14/14 Szirty ***** válasza:

"Látom új vagy itt, Szirty"

Tévedsz! Itt vagyok már egy ideje 16500 üzenettel.

"nem segíteni, hanem kötözködni szeret"

Tévedsz! Nincs ilyen szándékom.

Csupán nem kedvelem az információszegény odalökött kérdéseket és van hogy pontosítást kérek.

Továbbá NEM törekszem arra hogy olyan választ adjak amilyet a kérdező vár. A kérdésre válaszolok. Ha nem tetszik neki, hát így járás. Lehet háborogni.

Valamiért most éppen Te kötözködsz.

2021. szept. 26. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!