Árt a tévének, ha kihúzom éjszakára?
Figyelt kérdés
Régi cikkekben megoszlanak a vélemények. Én úgy logikáztam, hogy a 24 órából max 4-et van bekapcsolva a TV, így áramot spórolok, és pihen a gép. Ám tavaly derült égből képcsőhibás lett a régi LG-m. Lehet az okozta a problémát, hogy áramtalanítgattam?
Személy szerint nekem egy Samsung QLED TV-m van jelenleg, annak lehet efféle baja ebből?
2021. jún. 8. 19:22
1/6 anonim válasza:
Nem lesz baja. A régi képcsövesek áramtalanítás után lemágnesezték maguk, amit te így minden nap ráengedtél, az árthatott neki (a "modern" képcsövesek már elektronikusan vezérelték ezt, annak már nem ártottál). Az LCD tévéknek viszont mindegy, de azok készenléti módban 2 tized Wattot se fogyasztanak, nem nyersz sokat az áramtalanítással.
3/6 anonim válasza:
Az egész tv fogyaszthat használat közben ~20-30W-ot,valahol a leírásban benne van hogy mennyit fogyaszt készenléti állapotban ~0.3W-számold ki hogy mennyit spórolsz...
4/6 anonim válasza:
Én mindent kihúzok,,kifűzöm a falból is a vezetékeket estére,,még a vízcsöveket is kibontom,,és nyugodtabb vagyok,hogy spórolok,és még a víz se csöpöghet...
Annyi baj van vele,hogy reggel 6 órával korábban kell kelnem,hogy visszarakjak mindent,majd elmenjek dolgozni..
5/6 A kérdező kommentje:
Az igényes és értelmes válaszokat ezennel megköszönöm! :-)
2021. jún. 9. 07:39
6/6 rock bencrew válasza:
Nem lesz baja nyugodtan kihúzhatod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!