Mi lehet az oka annak, ha a tv csak villog, de áramtalanítás után pár másodperccel már jó?
Egy LG tévéről van szó. A 19 voltos tápegysége meg lett hosszabbítva (vezeték elvágás, betoldás). Sajnos félre lett kötve, nem vettem észre. Pár percig így volt bekapcsolva.
Miután észrevettem ezt, megcseréltem a vezetékeket. Most helyesen van összekötve.
A tévé bekapcsolás után azt a képet mutatja, amit szokott. Azaz LG középen, alatta az óra. Ez be volt állítva, most csak vonalak vannak a számok helyett.
A készenléti fény vörös fénye is villog.
Ha áramtalanítom a készüléket pár másodpercre, után jó lesz és akár órákig is működik rendesen.
De kikapcsolás után újra visszakapcsolva előrül kezdni.
Teljesen laikus megjegyzésem: mintha nem tudná magát inicializálni. Vagy ez hülyeség? Mindig ez az induló képernyő jönne be.
Próbálkoztam a gyári beállítások visszaállításával, de arra ugyanez a villogás kezdődik.
Olvastam valahol olyant, hogy az energiatakarékos beállítást kell kikapcsolni, és után jó lesz. De ilyen nincs a menüben.
Esélyes, hogy kuka? Újra sajnos nincs pénzem.
A 19 voltos részt kellett mindenképpen hosszabbítani. A szoba adottságai ilyenek, nem részletezem. Próbáltam gyári megoldást, pl. DC toldót, AC toldót kerestem. Lehet is ilyent venni, de nem a szükséges méretben.
Ilyesmire gondoltam eredetileg:
Vörösréz hangszórókábel. Bár nem ezekre soecializálódott, de mérnök ember volt a barkácsoló. 8 méter, átmérőjét meg kelle néznem a termékleírásban.
Azért így történt, mert a kábelcsatornában vezettem a készülékhez a koaxot és az áromot. Ott bem szerettem volna lógó vezetékeket, meg bumszli nagy átalakítót.
Csak az első két szót olvastad a kérdésben? :)
Keresztmetszet: 0,75 mm2
Anyaga: ?
Hossza: ?
A hosszát látom.
Anyaga mi?
Mert ha alumínium, esetleg túl nagy a fesz. esés.
De a fordított tápfeszültség az elektronikának nem barátja.
Én kipróbálnám hogyan viselkedik a készülék a hosszabbítás nélkül a gyári hosszúságú kábellel.
Ember! Te nem tudsz olvasni. még a termék leírást is belinkeltem, de írtam, hogy 0,75-ös, 8 méter, vörösréz.
De linkelten mindent pontosan látsz. Többet én sem tudok.
Egyébként félre ne érts! Értékelem, hogy segíteni szeretnél, és köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!