A drónoknak az aksija hosszútávon eltud romlani?
Minden akkumulátor veszít a kapacitásábol ha sok töltési cikluson esett át, átlag lítium akku 700 teljes töltés ciklus után már veszít a kapacitásábol, onnantól az már csak egyre rosszabb lesz.
De cserélhető az akkumulátor a drónban, nem? Tehát igazából nem nagy tétel egy pár új akku egy komolyabb drón árához képest.
Hogy el tud-e romlani? Hajjaj!! A drónakksik sokkal nagyobb terhelésnek vannak kitéve használat során mint mondjuk egy laptop, vagy telefon akkumulátora, úgyhogy sokkal hamarabb elhasználódnak.
A 150-200 töltés az a határ amit általában egy normálisabb gyártó előirányoz.
A DJI drónokkal van csak tapasztalatom, ott az applikációban meg lehet nézni az épp a drónban lévő akkumulátor töltésszámát. A többinél nem tudom kiírja-e az app vagy a távvez.
"De cserélhető az akkumulátor a drónban, nem? Tehát igazából nem nagy tétel egy pár új akku egy komolyabb drón árához képest."
Ja még erre akartam válaszolni. Természetesen cserélhetőek az akksik, de azért annyira nem olcsóak. Új drón árához képest persze nem akkora tétel, de ha veszel 180-200-ért egy drónt és ahho 40-70k 1 (egy) új akksi az azért már húzós!
És van még egy probléma! Szerettem volna egy Mavic Pro-t, vagy egy Phantomot venni második, harmadik drónnak. De letettem a tervemről, mert már nem lehet hozzájuk akksit kapni!! A gépek még tök jók, nem mondanám elavultnak egyiket sem, de már használhatatlanok, mert nincs hozzá akksik. E miatt is alaposan meg kell nézni milyen madarat vásárol az ember!
Szia!
Minden akku elromlik egy idő után, vagy azért, mert nem lett töltve, vagy túl lett merítve, vagy egyszerűen elhasználódott.
Ha nem lett töltve, akkkor túlmerül, amit talán bikáztatással meg lehet oldani.
Ha elhasználódott, akkor pesig csere.
Ne hasnolítgassátok a drónakksikat más akkukhoz. Persze Li cellákból vannak összerakva, de ugyanazzal a tárolókapacitással amivel egy komolyabb telefon elmegy 2 napig azzal a drón 20-25 percig.
Durván túl vannak hajtva ezek az akkumulátorok.
100 ciklus felett már a B oldal forog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!