Tönkre fognak menni a hifijeim ha így hallgatom őket hosszútávon, és a tévém is?
Ha nem egyből nyomom fel hangosan a hangerőt, és nem rakom fel addig a hangerőt hogy torz hang legyen. Akkor is tönkre mehet a hangjuk a hifiknek tévének?
A piros és a fehér kábel megy a házimoziba, a jack 3.5 kábel megy a tévé és a hifi fülhallgató kimenetébe. Mintha a hifibe dugnánk a fülest és úgy hallgatnánk a zenét.
A másik kérdésem ez is tönkre teheti a hifit 5db hangfalat kötöttem a hifimre?
Hifik hátulja:
A Millenium hifihez 4 db gyári hangfal van, mert rendeltem még a szervizben 2 db hangfalt, de van egy ilyen 8ohm-os hangfalam 75 wattos. kép: [link] Nem gond hogy így használom évek óta?
Azon is gondolkodtam hogy ezt a 4 db gyári hangfalt hagyom meg a Milleniumnak. [link] És a Philips hifire meg rá kötöm a nagy hangfalat és azon 3 db hangfal lesz.
Ha nem értitek hogy kötöm össze a hifit a házimozival, csinálok videót.
Ezt még hozzá teszem azért jó a nagy hangfal a Millenium hifin mert erősebb mint a Philips.
Házimozit meg azért kötöm rá a hifire mert jó a mély hang.
Nem biztos, hogy jól értem a kérdést, de válaszolok, hátha nem értettem félre.
1. Fejhallgató kimenetre ne köss erősítőt, mivel akár picit nagyobb hangerőn sokkal erősebb jelet küld, mint a vonalszintű jel, amit az erősítő bemenete várna, azon felül, hogy torz lesz a jel, tönkreteheti az előfokot az erősítőben.
...bocsi, véletlen ráböktem a válasz külfésére...
2. Az erősítőre szimmetrikusan kösd a hangfalakat, mindkét oldalra ugyanolyan mennyiségű, teljesítményű és ellenállású hangfalakat köss, ellenkező esetben a végfok megy tönkre szépen-lassan.
A telefont rákötheted, mert onnan kifelé megy a jel a házimoziba, és a jacken keresztül biztosan nem fog problémát okozni (a hang minősége más kérdés, de azt majd meglátod, hogy jó-e vagy sem).
Én azt javaslom, hogy csak a nagyobb hangfalakat kösd rá. Az a biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!