Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Számítógép hiba indításkor?

Danimako kérdése:

Számítógép hiba indításkor?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy pár napja, miközben használtam a számítógépem, hirtelen leállt, majd megpróbált újraindulni, de az alaplap töltőképénél lefagyott. Azután többször próbáltam újraindítani, hogy megbizonyosodjak róla, hogy melyik komponens lehet a ludas, és tök változó, hogy hol fagy le. Van hogy a legelső töltőképnél lefagy( loading asus express gate), van hogy eljut a windows logo-ig és ott áll meg. Ebből én valami videokártya problémára következtettem. Beletettem a gépbe a régi kártyám, ami legutóbb még működött, hogy megbizonyosodjak róla, az-e a baj. A régi kártya viszont valamiért nem kapcsolja be a monitort. Sem dvi-on, sem vga-n. Hdmi nincs rajta. Valakinek van valami tippje? Azt gondolom hogy nem a hdd a bajos, de azon kívül kb bármi lehet a jelenségekből kiindulva.

Ui.: azért a kártyára gondoltam először, mert fél éve volt egy olyan incidens, hogy takarítás után, elfelejtettem visszakötni a kártyán a ventiket, és ugyanezt csinálta akkor. Aztán észrevettem, hol hibáztam, bekötöttem, és azóta tökéletesen működött. Most viszont semmi ilyesmi nem történt, néztem is, a ventik pörögnek, ha elindítom

2021. aug. 5. 14:44
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Egy kis update. Legutobbi inditaskor lefagyott a windows boot logonal, es megjelent egy zold sav a monitor tetejen
2021. aug. 8. 18:51
 12/16 Morzsi007 ***** válasza:
Próbáld meg egy db RAM-mal külön-külön, vagy egy másikkal. Memtest, ha tudsz.
2021. aug. 9. 06:38
 13/16 A kérdező kommentje:
Megpróbálom
2021. aug. 9. 08:09
 14/16 A kérdező kommentje:
Érdekes a helyzet, ha egyenlént teszem bele bármelyik ram-ot a kettőből, akkor elindul a gép. Most mindkét ram benne van, és így is elindult, felajánlotta a disk checkinget. Most az megy, meglátom leáll-e vagy ilyesmi
2021. aug. 9. 18:44
 15/16 A kérdező kommentje:
Olyasmi nem lehet, hogy a táppal van a baj, és nem tud elég teljesítményt “adni” valmelyik komponensnek? Mert eddig kb mindig valami más baj jött elő minden próbánál
2021. aug. 9. 18:46
 16/16 A kérdező kommentje:
Most pl megy a gép, de egyfolytában 100% a lemezhasználat
2021. aug. 9. 19:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!