Mit tudnék tenni, hogy fenntartsam a ps4-em állapotát?
Sajnos mostanában azt vettem észre, hogy lassul a sima ps4-em, nem tölt be rendesen (ez alatt azt értem, hogy pl. F1-ben a rajtsorrendnél nem mutatja a pilóták képét, gt sportban a garázsban nem mutatja az autók képét), lassabb (sokkal hosszabb töltési idő, néha úgy, hogy full fekete lesz a kép), hangosabb és rendre újra kell indítanom, hogy rendesen működjön.
Mit tudok tenni annak érdekében, hogy javuljon picit a teljesítmény? Ha elviszem egy szervízbe, tudnak vele valamit kezdeni?
Ps5-ön gondolkodtam, de alig lehet kapni, nagyon drága + egy hd-ready tv-m van szóval azt is kéne fejlesztenem lassan, csak sajnos nincs erre pénzem és nem is lesz egy darabig.
"Vegyél pc-t "
Ha ps5-re nincs pénz akkor pcre sincs nemde? A PC us elavul, az újabb procik nem mennek bele a régebbi alaplapba, stb.
A PS4-es szét kell szedni és alaposan kitakarítani és újrapasztázni a hűtést. A hdd-t esetleg cserélni.
Illetve egy gyári állapotba visszaállítás sem ártana neki! A játékállásokat mentsd el előtte!!
Nekem a következők váltak be slimnél: a por kifújatása, laptop hűtő a konzol alá, amikor meg nagyon laggolt, akkor system restore. Meg annyi, hogy lehetőleg ne zárt helyen legyen (tv állvány konzol tartója), hanem ahol nem éri más hőforrás/nem melegszik be a hely.
De ha ezek nem jönnek be, akkor szervízzel egy próba, de ha bármit is cserélni kell, jobban kijössz ha veszel egy másikat.
#2 nem teheti meg mindenki, hogy ilyen elrugaszkodott árak mellett stabil teljesítmény leadásra képes gamer pc-t vegyen. +200k kéne egy normális konfighoz, amit a későbbiekben sem lenne hülyeség fejleszteni. Főleg akkor, hogy azok a játékok kellenek amúgyis, amik meg is jelennek konzolra. (A grafikát meg hagyjuk, mert ez nem mindenkinek szempont) Az elavultságot meg Te sem gondoltad komolyan? Még pc-s időszakomból van egy gamer gépem meg egy kicsivel fiatalabb laptopom (amit itthon nem forgalmaztak)... Szerinted mennyit ér? A ps3-mat több pénzért el tudnám adni... Sőt a psp-m még ezeknél is többet ér 😂 meg ha anno nem dobták vna ki a szüleim a sega konzolomat...:/
Ha nem akarsz rá költeni és van egy kis műszaki érzéked, az is sokat segíthet, ha egy kicsit szétszeded és kifújod a port, illetve csinálsz egy adatbázis újraépítést.
Ez nem töröl semmi hasznosat a PS-ről, megmaradnak a játékaid, mentéseid, beállításaid, minden, viszont törli a sérült fájlokat és gyorsítja a rendszert.
Ha akarsz egy kis pénzt rászánni, akkor nem árt neki egy újrapasztázás sem, illetve ahogy fentebb írták, akár az is lehet, hogy a HDD-vel van gond.
Te nagyon sötét vagy. Ha egy konzolt megveszel 180k-ért, az legalább 7-8 évig kiszolgál, aztán jön az új gen. A konzolt nem kell kidobni, a PS4-ek is még jó árban mennek el, ha ügyes vagy kb 100-120k-ból megúszod a "fejlesztést".
Ezzel szemben, ha 2013-ban összeraktál egy PC-t 150k-ért (ennyibe került a PS4 és az Xbox One), az már akkor sem ütötte meg ezeknek a konzoloknak a szintjét, ma pedig már örülnél, ha valahol ingyen átvennék elektronikai hulladékként.
Egyébként a fröcsögésed totál irreleváns, mivel a fent említett hibákat nem a PS4 elavultsága okozza, hanem valamilyen technikai probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!