Bizonyos E-book olvasók miért ilyen drágák?
Tudom, hogy van olcsóbb is, de például ez:
Miben jobb mint egy azonos áru tablet?
Mert hogy ez már színes és magas felbontású, nincs rá bizonyíték hogy kíméletesebb a szemnek mint egy tablet...
Akkor viszont, ha én nem is akarok internetezni rajta, meg kihasználni azokat a plusszokat, amit egy tablet ad, hanem tényleg kifejezetten olvasásra veszem, attólmég miért vegyem ezt egy tablet helyett?
Tehát miért vegyem azt, ami sokkal kevesebbet tud, nagyjából ugyanannyiért?
Gondolom biztos van valami amiben annyival jobb, hogy kiegyenlíti az árat... Mi az?
Hiszen ezek a tabletek ugyanannyiba kerülnek és ha sokkal többet nyújtanak, ha valamiért úgy döntők hogy kell a többi funkció, van lehetőségem kihasználni... Míg ha veszek egy E-book olvasót, ugyanannyiért, akkor nincs. Akkor vehetek mellé még ennyiért egy tabletet is.
Az eBook kijelzője e-ink, ami olyan, mintha egy valódi könyvet olvasnál, nem farasztja annyira a szemet
+ mivel, hogy csak "lapozáskor" frissíti a képet, az akkuja is jóval tovább bírja, mintha tableten olvasnál.
Annak, aki szeret olvasni, de nem szeretne vastag könyveket hurcolászni, annak megéri.
A felsorolt tabletek kevesebbet tudnak ha a könyvolvasó e-ink kijelzőjéhez hasonlítod: LCD vagy LED a kijelzőjük. Világít, kékes árnyalat, hosszabb távon fárasztja a szemet.
e-book olvasó: teljesen papírszerű megjelenés, egyáltalán nem fárasztja a szemet. Másrészt elég havonta tölteni, nem kell naponta.
“ Az eBook kijelzője e-ink, ami olyan, mintha egy valódi könyvet olvasnál, nem farasztja annyira a szemet “
Ezt tudom, de utána olvastam és elvileg tudományos bizonyíték erre nincs.
Sőt, egyesek szerint a modernebb E-book olvasók még ártalmasabbak a szemnek mint a régiek...
“ + mivel, hogy csak "lapozáskor" frissíti a képet, az akkuja is jóval tovább bírja, mintha tableten olvasnál. “
Ha csak olvasol rajta, akkor egy 6 éves, olcsó tablet is bírja 8 órát egy huzamban, tudom mert próbáltam.
“ Annak, aki szeret olvasni, de nem szeretne vastag könyveket hurcolászni, annak megéri “
Ez az amit megkérdőjelezek.
Ha van 2 azonos autó, ami teljesen ugyanazt nyújtja, csak az egyik 150 LE, míg a másik 90LE, és ugyanannyiba kerülnek... Akkor nyilván azt veszem, amelyik a többet nyújtja, akkor is hogyha eszem ágában sincs kihasználni.
Mert sokan elhiszik ezt a marhaságot, hogy kevésbé "fárasztja" a szemet. A telefonomon a Moon+ Reader appban pont mindig akkorára állítom a fényerőt, amekkorára akarom (a kijelző szélének le-föl simításával, azonnal), és a kék fénykomponenst olyan alacsonyra veszem, amilyenre akarom. Ha akarom, pont annyi fény jut a szemembe a nagyméretű OLED kijelzőről, amennyi egy e-inkről jutna, csak sokkal magasabb kontraszttal, ergo sokkal könnyebben olvashatóan.
A telefonomat meg így is-úgy is naponta kell töltenem. Plusz így nem kell még egy felesleges készüléket cipelnem magammal, mindig kéznél van a teljes könyvtáram.
Plusz így a lapozás is sokkal kellemesebb, plusz olyan olvasót töltök le rá amilyet akarok (nem vagyok a készülék gyártójának korlátozásaihoz kötve), plusz idegen nyelvű könyveknél tetszőleges szótáralkalmazást tudok bekötni alá, ami közvetlenül a könyvből fordítja akár nekem az ismeretlen szót, plusz ha üzenetem jön, azonnal látom, nem kell készüléket csereberélnem, plusz végtelenül egyszerű az új könyvek letöltése... és még lehetne sorolni a végtelenségig.
Egyetlen előny, amit el tudok képzelni az e-book olvasók oldalán az OLED kijelzőkkel szemben, hogyha erős napfényben, nyáron akarsz olvasni. Olyankor biztosan jobb a passzív kijelző.
Vagy persze ha egyáltalán nincs okostelefonod és oldschoolban nyomod. Olyankor indokolt lehet egy e-könyv olvasó.
"Mert sokan elhiszik ezt a marhaságot, hogy kevésbé "fárasztja" a szemet. "
Ilyet is csak az tud leírni, aki nem használt még Kindle-t, csak hallott róla. Teljesen más érzés mint egy világító kijelző. Sokkal jobb.
erdekes
de azert nem ugyan az a megjelenitoje
hiaba van fenyereje meg szine
persze szerintemis valami valodi e-ink sokkal jobb lehet es olcsobban megkapod
igazabol olyan e-ink ami nem fenylik, hanem fizikailag megjelenik feny nelkul
1000mah es akkuval persze hogy konnyu
gyenge procival persze hogy sokaig birja
olvasasra hasznalva egy jobfele mobil (foleg ebben az arban)
szinten alig marad el uzemidoben, legfeljebb nehezebb picivel...
vizallo... ez mar reg alapdolognak szamit
gyakorlatban meg ugyse vizallo semelyik, cseppallo se nagyon
utes allo kellene legalabb legyen de cimleg nevleg sem vallalta ugylatszik
egy konyvel lehet verekedni is nem lesz baja
...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!