Bizonyos E-book olvasók miért ilyen drágák?
Tudom, hogy van olcsóbb is, de például ez:
Miben jobb mint egy azonos áru tablet?
Mert hogy ez már színes és magas felbontású, nincs rá bizonyíték hogy kíméletesebb a szemnek mint egy tablet...
Akkor viszont, ha én nem is akarok internetezni rajta, meg kihasználni azokat a plusszokat, amit egy tablet ad, hanem tényleg kifejezetten olvasásra veszem, attólmég miért vegyem ezt egy tablet helyett?
Tehát miért vegyem azt, ami sokkal kevesebbet tud, nagyjából ugyanannyiért?
Gondolom biztos van valami amiben annyival jobb, hogy kiegyenlíti az árat... Mi az?
Hiszen ezek a tabletek ugyanannyiba kerülnek és ha sokkal többet nyújtanak, ha valamiért úgy döntők hogy kell a többi funkció, van lehetőségem kihasználni... Míg ha veszek egy E-book olvasót, ugyanannyiért, akkor nincs. Akkor vehetek mellé még ennyiért egy tabletet is.
"Ilyet is csak az tud leírni, aki nem használt még Kindle-t, csak hallott róla. Teljesen más érzés mint egy világító kijelző. Sokkal jobb."
Igen, ebben igazad van, valóban nem használtam még tartósan a Kindlit, csak boltban próbálgattam e-könyv olvasókat. Majd lehet hogy beszerzek egyet kölcsönbe.
"Vízálló rohadt sokáig birja jobb olvasni olyan mint egy igazi könyv könnyü."
A telefonom is vízálló.
"Ilyet is csak az tud leírni, aki nem használt még Kindle-t, csak hallott róla. Teljesen más érzés mint egy világító kijelző. Sokkal jobb."
Ez nem igaz!
Olvass utána!
Nincs alátámasztva, hogy kíméletesebb lenne a szemhez!
#12 tok mindegy a kerdes itt a kerdesbenlevo
ez egy uj szines vilagitos
csiliviliseg, most tenyleg jobb is vagy igaz akit irsz es gyakorlatban ugyan az mint egy mobil/tablet
mint irtam van ami nem vilagit, Napban is hasznalhatod, vagy gyertyanal stb. Es allokepe van fizikailag rajzolja ki kepet nem elektromos vibralassal
itt a lenyege nem annyira a szemen van hanem hogy emmiatt megtovabb birja is az erzet kelemesebb konyvesebb, konnyes szemekkel
Én most azért tettem fel ezt a kérdést, mert nekem egy iPhone SE 2020 telefonom van és amúgy meg vagyok vele elégedve meg minden...
De gondolkodtam rajta, hogy kéne vennem vagy egy E-book olvasót, vagy egy tabletet...
Utóbbira igazából nem vágyom.
Viszont egy E-Book olvasóért én nagyon sokallom ezt a 120 ezer forintot.
Nem tudom, hogyha veszek, akkor milyet kéne vennem.
Egy csomó tablet, illetve telefon vízálló.
Illetve van amit úgy adnak el, de közben maximum cseppálló.
Nekem azonban nem is kell, hogy vízálló legyen, de ha kellene is, az nem egy olyan dolog amiért ilyen 60-80 ezer forinttal megugrik az értéke.
Szoval szedjük össze:
Pros
Jobb a szemnek sokkal inkább olyan mint egy tényleges könyv (kellemesebb olvasni személyes tapasztalat)
Vízálló (a legtöbb tablet nem az)
Napon is tudod olvasni
Sokáig birja
Cons
Drága ahoz képest hogy milyen egyoldalu
Nem lehet valakit fejbe b🙂szni vele.
Sok sikert éjszakai olvasáshoz
Tablet
Pros
Több mindent tud
Manga comicbooks visual novels
Éjszakai olvasás
Cons
Napon nem lehet tul jol olvasni
Nehezebb
Fájhat a fejed ha tul sokáig használod
A szemed se szereti
Legtöbször nem vízálló
Telefon
Pros
Már úgy is van neked
Mostanában felsö közép-felsö kategóriában vízállóak
Manga comicbooks visual novels
Éjszakai olvasás
Több mindent tud
Cons
Kicsi kijelzö
Fájhat a fejed ha tul sokáig használod
A szemed se szereti
Napon nem lehet tul jol olvasni (felsö kategóriáss telefonoknál már nem mindig probléma.)
Nekem mind a 3 van. Igazábol így a legjobb.
Én jelenleg a Scribd alkalmazáson olvasok...
Most van rajta 10,700 oldalnyi könyvem, és idén elolvastam már majdnem ennyit.
Én ezért az alkalmazásét fizetek havi 3000 forintot.
Nagyon sok minden megtalálható rajta magyarul is...
Ha vennék egy E-book olvasót, akkor arra gondolom mindent meg kéne keresnem PDF-ben (?)...
Ez a Kindle csak 42,000 forint.
Erre azt mondom hogy még belefér, ennyit nyugodt szívvel kiadnék rá.
Csak az a bajom, hogy a leírás ellenére sem tudom teljesen értelmezni, hogy mi az amit nyújt...
Gondolom mert még sosem volt ilyen a kezembe.
De ahogy olvasom a leírást, nem tudom olyan egyértelműen eldönteni, hogy nekem ez most kell e / elég e, mint amikor egy telefon leírását olvasom...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!