Ha kb. 40 evvel ezelott mar lettek valna elektronikus kutyuk akkor az idosebb generacio is feszt azokon logott volna?
Found the zoomer.
Szerinted 40 éve még mem létezett elektronika?
de olyanokra gondolok h telefon, szmitogep (magyarorszagon)taplet, laotop
nem olyanokra, hogy tv, radio, huto, mikro
Nem biztos. Akkor sokkal szigorúbbak voltak a gyerekekkel. Többet kellett otthon segíteniük. Nem beszélhettek vissza a szülőknek, a tanároknak. Sokan abban az időben magázták a saját szüleiket is. Szóval valószínűleg ha lettek is volna kütyük, nem lett volna annyi idejük azokkal foglalkozni, illetve nagyobb hatása lett volna a szülőknek, hogy megengedik-e.
Amikor én gyerek voltam elvétve volt már pc, de kütyüs játékok voltak. Nem tudom, pontosan mi volt a neve, quartz játékok voltak. Meg volt tamagoci, meg akinek volt gépe, annál összejöttünk időnként játszani. De nem kötött le annyira senkit sem, hogy mindig azokon lógjunk.
Ha nekik lett volna lehetőségük ilyesmiket használni, nem gondolom, hogy különbül viselkedtek volna. Lehet, hogy én vagyok szerencsés, de több olvasó fiatalt láttam tömegközlekedési eszközökön, mint időset. Aki később sajátítja el az okostelefonok, stb. kezelését, van hogy jobban elveszti a kontrollt. Ráadásul még az ilyen csalásoknak, konteós álhíreknek is jobban ki vannak téve. De tévét például már alig néznek a fiatalok, míg az 50/60-as korosztálynak simán az a napi program, hogy munka után ledől a tévé elé és estig azt nézi.
Nem mindenki TikTokozik órákat naponta a telefonján. Én például az egyetemi online oktatást is ezzel oldottam meg, mert máshogy nem sikerült volna. Szóval lehet ezt fiatalon is ésszel csinálni és idősebben is kritikálatlanul. Nem korfüggő.
5#
Gamer billentyűzet? Akkor az egyik problémát már megleltük lol.
Amúgy meg az baj a telózással, hogy a számítástechnika lezárása és butítása
#nem csak sima angol bill., szerdan lesz uj
amugy a 9-es hozzaszolast a 6.,7., es talan a 8. valaszoloknak irtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!