Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Okos tv és setbox anomália,...

Okos tv és setbox anomália, mi a lehetőségem?

Figyelt kérdés

Kicsit bosszantó a dolog, amit kifejtek:

Van 1 új Lg smart Hd tv-m, ami boxcal üzemel. Ez a box volt a régi scart csatlakozós nem okos tv-hez is. Jól működött, sőt egy samsung uhd tv-n is használtuk.

Ami kissé problémás az új Lg-vel, hogy nem a boxon kell navigálni, hanem a tv-n a csatornákat. Hdmi-vel csatlakozik. Ez fura, a másik 2 tv-n, a boxon kellett. Az Lg tv-n nem lehet a box menüjét sem előhozni.

Ez miért van?

A másik, hogy van e lehetőség olyan boxot beszerezni, ami full Hd képet adna? Ugyanis a sima hd nem annyira éles, pedig ha youtubeon nézek 4k videót, az tökéletes éles szép a kép.

Köszönöm.

2021. jan. 6. 13:20
1 2
 11/15 Wadmalac ***** válasza:

"De mint írtam, 2 tv-n működik a box, csak ezzel az új Lg-vel nem."

mármint hogy azokon a set top box távirányítójával tudsz menüben lépkedni, itt meg nem?

Na az már tényleg anomália, ha így van.

2021. jan. 6. 15:08
 12/15 A kérdező kommentje:
Nem a boxéval, hanem a tv-jével. Igen ez első beüzemeléskor nekem is furcsa volt... A tv úgy működik boxal, mintha nem boxal működne.
2021. jan. 6. 15:46
 13/15 anonim ***** válasza:

Tudtommal a tv készülékeknek van kódja, azt kell beállítani a távirányítón.

Én T-Com-os vagyok, ott a lentieknek megfelelően kell. Tudom, neked másmilyen boxod van, de esetleg keresgélj a tiéden valami hasonlót:

" A TV FUNKCIÓK BEÁLLÍTÁSA

A távirányítóval lehetősége van TV készüléke vezérlésére is.

1. Nyomja le a piros és kék gombokat egyszerre körülbelül 3

másodpercig. Ezt követően a set top box bekapcsoló gomb körüli LED pirosra vált.

2. Üsse be a 992 kódot, majd a táblázatban lévő kódok közül keresse ki a TV készüléke típusának megfelelőt, és üsse be azt is. Pl.

Samsung TV készülék esetén az alábbi kódot kell beütni: 992 2448.

3. Tartsa lenyomva a Némítás gombot mindaddig, amíg a TVkészülék el nem halkul.

4. Amennyiben a TV elhalkul, nyomja meg az OK gombot, amivel a TV funkció beállításra kerül."

2021. jan. 6. 15:46
 14/15 A kérdező kommentje:

Itt van1 hasonló probléma, de én most nem tudok a box menüjébe sem lépni.

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..

2021. jan. 6. 16:42
 15/15 A kérdező kommentje:

Írtam a Lg-nek, azt írták, hogy ez nem probléma, a tv tudja kezelni a setboxot. Mármint csatorna hangolást, csatorna átrendezést.

Egyébb dolgot nem, de nagyon nem is kell beállítani rajta semmit.

Így legalább 1 távirányítót kell használni.

2021. jan. 7. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!