Új telefon akksijának anomáliái, valami ötlet?
Sziasztok. Decemberben vettem egy Lenovo A536ot, azóta 2x járt szervízben, de nincs javulás. Az akkuval van valami, konkrétan gyorsan merül (ok, ezt még betudom a netezésnek vagy akárminek), de van, h pl. 40%nál egyből kikapcsol és töltőre rakva jelzi, h 0-ra merült. Vagy éppenséggel 65%-ról újraindítom és mit ad isten újraindítás után már csak 16%ot jelez. Szoftvert frissítettek csak rajta mindkét alkalommal, de nem segített. (elvileg teszteket végeztek a telón és nem találtak hibát...)
Milyen jellegű gond lehet ez? Akksicsere megoldja? Remélem 3x-ra már kicserélik benne, bár idegesít, h szerintük nincs semmi baja..
Előre is köszi minden választ!
Nyilvánvalóan rossz az akku. És egy mocsok banda aki nem cseréli.
Ez tipikus akkuhiba. Menj vissza és ne fogadd el a javítást csak a cserét. Ha nem cserélik, akkor mehetsz feljelenteni ezeket a férgeket a fogyasztóvédelemnél.
Melyik mocsok cég ez?
1-2 napot kibír? Lehet ennek is olyan baja van, mint néhány hasonló árkategóriás, MTK processzoros telefonnak. A beragadó akkujelzés. Folyamatosan használva többnyire jó, azonban ha nagyobb részt készenlétben van, képes beragadni az akkuszázalék, aztán egyszer csak puff, 50%-ról teljes halál.
Két telefonról tudok ilyen hibával, ugyanolyan processzor van bennük, MT6582. A fenti telefonban szintén ez van. Az említett két telefon egyike van nekem. Egyszer-készer megszivatott, de most már tudom hol van vége az akkunak, mikor kell tölteni, a százaléktól függetlenül.
Ha nem neteznék, több napot is kibírna. Egyébként rettenetesen zuhan, ha messengerezek vagy böngészek, akár 1%ot percenként. Érdekes volt az is, h egyszer feltettem töltőre és közben neteztem, és ennek ellenére is csökkent az akksi töltöttsége...
Volt olyan, h itthon nem is nagyon használtam, este 40-50% volt, reggelre meg meghalt 0-ra megint..
tudom, hogy tudod, de vsz. valami fut a háttérben.
az aksimról állapotáról csak úgytudtam meggyőződni, hogy töltőn hagytam vagy él napig, aztán szombat-vasárnapra kikapcsoltam..nos 48 óra múlva is 98% volt...ha hazamegyek, egyből töltő, és ha nem muszáj levenni, reggelig rajta van...már nem szívat meg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!