Miért van az, hogy némely film teljesen illeszkedik a 16:9 es 4K Ultra HD LED tévémre, némely film meg fekete csíkos? Sosem értettem, hogy mitől függ, és idegesítő, hogy ncore-on sem tudom megkülönböztetni melyik milyen lesz.
Mondanom sem kell, mennyire gagyi ez így! Milyen adatot nézzek a letöltendő filmnél, amiből kiderül, hogy rendesen teljes képernyőben fog kinézni? Mert az nem elég hogy 50 giga és mindenféle BD50 meg 2100 képpontos, mert ugyanúgy csírába fogja mutatni. Értem én h szélesvászon, de a mozivászon mekkora?:D A tévém ahhoz képest nutella.. Miért nem lehet ezt kiküszöbölni, vagy valamilyen értékkel jelezni, hogy ez bizony ilyen lesz? Most már ott tartok, hogy letöltöm oszt hátha jólesz.. De kb 10 ből egy élvezhető.. Elképesztő.
Arról nem beszélek mennyire time consuming ez a letöltögetek 40 gigát ide, 40 gigát oda, oszt egyikse jó.
Hát ez a kérdés átment őrjöngésbe...
Kérdező gyűrűk úra helyett lehetne inkább a hobbit 1 ?
42: nem lopás. A Netflix megveszi x ideig a filmek vetítési jogát és képez egy árat, ami még neki is megéri. Első körben ki lesz fizetve a filmkészítő, másodikban a Netflix, 3.-ban pedig a vevő, olcsón, szabályosan kap rengeteg filmet.
Ez a rendszer nagyon jól működik, ha nem így lenne nem lennének felhasználók, a filmesek nem adnák oda a filmeiket, ha nem érné meg és a Netflix se nőne folyamatosan, ha rossz lenne az árképzés.
Win-win helyzet
Persze, most BKVra is fel lehet menni pár megállót jegy nélkül, lehet csokit lopni, stb. de nem mondhatjuk azt, hogy ez legális.
Mégis nyilván mindenki csinált már ilyet.
Csak az a zavaró, hogy te azt próbálod mondani, hogy a jogvédett filmek torrentezese legális, ami nem igaz. De nyilván nem lesz semmi bajod belőle, csak nem igazat állítasz, ez a gond.
4K Ultra HD LED
Már a kérdésen is láttam hogy te csak menőzni akarsz hogy 4K Ultra HD LED!!! tv-d van. Elég lett volna annyit írni hogy 16:9
Nekem 8k qled tv-m van nah erre mit lépsz?
Erről beszélek. Egy egy megálló, egy egy film. Ha több tíz terrányi filmem lenne, akkor már a tek rúgná rám az ajtót. Hasonló esetről tudok. De nincs így. Az, hogy hetente leszedek egy filmet és megnézek, az ne zavarjon. Évekig nem vettem bérletet oszt úgy közlekedtem, na bumm. A vezérigazgatónak ugyanúgy százmillós vagyona van, ahogy a bkv ellenőrnek sem azért nem emelik a bérét, mert én nem vettem bérletet..:) Hanem mert aljas, önző szarháziak, akik csak saját magukat nézik! Elvagytok kicsit tévedve...
Erről meg ennyit:
"A 2012. évi C. törvénnyel elfogadott büntető törvénykönyv alapján „a büntetőjog, mint végső eszköz szempontjából indokolatlannak tűnik a nem jelentős mennyiségű szerzői mű vagy kapcsolódó jogi teljesítmény vonatkozásában megvalósuló, személyes célokat szolgáló felhasználások tömeges kriminalizálása. Ennek értelmében tehát azok a letöltések, amelyek közvetve sem szolgálnak jövedelemszerzést, nem büntethetőek szerzői jogi jogsértés miatt. Az aktuális jogi szabályozás azonban változhat, így a torrentek használata előtt mindenkinek érdemes magának utána néznie az éppen érvényes törvényeknek."
Igazad van kérdező, Magyarországon a letöltés legális, bár a mérték nyilván nem egyértelmű és mondtam is nem leszel te ezzel bajban. De rengeteg országban illegális a letöltés is! Illetve a feltöltés, Magyarországon is különösen kérdéses. De nyilván torrent mindig lesz. Én mivel szeretem a filmeket, szeretem támogatni ez az ágazatot. És így teljesen tiszta a lelkiismeretem is:)
Mivel nem ideális társadalomban élünk, egy határt kéne találni mindenkinek. Tehát pl.: nagyon nagyon nem szabadna több hónapig BKV bérlet nélkül járni, pláne nem menőzni vele:D Mindenki jó lenne, ha próbálna minél kevesebbet csalni. De ez se fog megtörténni ezért szerencsére van egy egyensúly a “túl sok BKV jegyet vettem” és a bliccelők között. A “minden DVD-t megveszek” és a “mindent torrentről nézek” között.
Szóval ja, visszatérve a torrent mivel minden országban más és más a szabályozása látszik, hogy nagyon nem fekete és fehér. Igazából a jogalkotás belátta, hogy ezt lehetetlen megszüntetni és van fontosabb dolguk is, mert még működik a filmipar, ahogy írtad. De ugyanakkor jó támogatni is, pl ha nem fizetnének emberek Netflixet, HBO-t nem lennének saját gyártású tartalmaik. A rendőrök meg valóban ne a torrentezőket kergessék, hanem a komoly bűnözőket.
Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy a kocsik ülése miért nincs fixen rögzítve, mert néha "kölcsönveszel" egyet, és néha rosszul van beállítva, kissé kényelmetlen.
Egyébként pedig okold az ncore-os cimboráidat, akik "elfelejtették" levágni a kép széleit, amin esetleg fontos részek vannak, hogy te nyugodtan nézhesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!