Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért van az, hogy némely...

Miért van az, hogy némely film teljesen illeszkedik a 16:9 es 4K Ultra HD LED tévémre, némely film meg fekete csíkos? Sosem értettem, hogy mitől függ, és idegesítő, hogy ncore-on sem tudom megkülönböztetni melyik milyen lesz.

Figyelt kérdés

Mondanom sem kell, mennyire gagyi ez így! Milyen adatot nézzek a letöltendő filmnél, amiből kiderül, hogy rendesen teljes képernyőben fog kinézni? Mert az nem elég hogy 50 giga és mindenféle BD50 meg 2100 képpontos, mert ugyanúgy csírába fogja mutatni. Értem én h szélesvászon, de a mozivászon mekkora?:D A tévém ahhoz képest nutella.. Miért nem lehet ezt kiküszöbölni, vagy valamilyen értékkel jelezni, hogy ez bizony ilyen lesz? Most már ott tartok, hogy letöltöm oszt hátha jólesz.. De kb 10 ből egy élvezhető.. Elképesztő.

Arról nem beszélek mennyire time consuming ez a letöltögetek 40 gigát ide, 40 gigát oda, oszt egyikse jó.

2020. dec. 18. 12:33
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
80%
Tévében igen, de a moziban nem, ott 21:9 van kb az 50-es évek óta. A filmeket meg elsősorban moziba gyártják. Amit tévéhez gyártanak, az eleve 16:9, de szinte minden MOZIfilm 21:9 eredetileg. De régen levágták, ma már nem teszik.
2020. dec. 18. 13:00
 12/52 A kérdező kommentje:

#2 ez nem igaz. A mozifilmek 90%-a cinemascope. Régen divat volt a kép szélét levágni, hogy kitöltse a tévét (főleg a VHS korszakban), de ma már ilyet nem csinálnak. Ha te mégis szeretnéd, semmi akadálya, a lejátszók többsége beállítható, hogy vágja le a kép széleit, vagy nyújtsa ki.

Akkor meg úgy fog kinézni a kép mint marikanéni akin átment egy úthenger..:D Sehogy se jó. Ha önmagában nem jó, akkor állítgatva csak mégrosszabb lesz.

2020. dec. 18. 13:00
 13/52 anonim ***** válasza:
100%
Választ amúgy kaptál, mert a válasz erre egyszerűen a képarány. Az, hogy n-coreon változik, az nagyon nem mérvadó. Hidd el CD-n, moziban, Netflixen nem fog ugrálni a keparany.
2020. dec. 18. 13:01
 14/52 A kérdező kommentje:
Nekem az a bajom, hogy miért nem gyártanak mozira is ha annyira fontos nekik, és miért nem annak a sok milliárd otthoni filmezőnek, aki erre vágyna? Nem értem.. Olyan nehéz két formátumban kiadni egy filmet? Vagy biztos lennie kéne valami solutionnak rá, csak valami miatt ezt nem csinálják. Most őszintén, moziba max egyszer megnézel valamit, utána hol fogod tudni? Csak is tévén! És akkor azért nézzem mozis verzióba, mert ezek a marhák csak arra gyártják? Ez elég badarságnak hangzik.. Nem, szerintem a tömörítés ahogy a filmeket felrakják az változik, mert újés újabb filmek is vannak amik automatán kimennek fullba, pl a hogyan lopjunk felhőkarcolót, vagy a miért ő.
2020. dec. 18. 13:04
 15/52 A kérdező kommentje:
Pl én szeretném a Sithek Bosszúját is teljes képernyőben nézni, nem egy-egy hatalmas fekete csíkkal a képernyőn.. Nem hiszem el, hogy 2020ban a 6g-s technikával már, öreganyám is tabletet használ, éppen hogy csak a repülő autók hiányoznak, oszt ilyen pitiáner szarral kell szívni, most őszintén...?!
2020. dec. 18. 13:07
 16/52 A kérdező kommentje:
#13 Nem kaptam választ, mert az a méretarány nem ugrál, hanem így lett összerakva. Aki a filmet feltette. Szóval akkor, technikailag tökéletesen megoldható lenne, egy normális, teljes képre szabott konstrukció. Akkor meg WTF?
2020. dec. 18. 13:09
 17/52 anonim ***** válasza:
82%
Az, hogy “átrakják” nagyon nem olyan egyszerű. Ha mindkettőt ugyanolyan minőségben akarják felvenni, akkor kétszer annyi kamera kéne és mindet kétszer kéne felvenni. A filmezés még mindig egy művészeti ág, melynek a színtere a mozi. A színházi színpad méretét sem méretezik át, mert neked nem tetszik. És az, hogy van egy fekete csík tv-n igazán nem probélma. Ha 16:9es filmet néznép moziba, akkor meg az zavarna, hogy oldalt van fekete csík, nem alul felül.
2020. dec. 18. 13:09
 18/52 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki felvétel közben állít a tv-jén, máris változik. Te is tudsz a televíziódon állítani, csak ront az élményen, mert utólag vágja meg. Ezért is nem adnak ki egy filmet több keparanyban.
2020. dec. 18. 13:10
 19/52 A kérdező kommentje:
#17 Nem jó, nem ez a fő lényeg, ne ezen lovagoljunk már.. Tudsz rendes választ adni a kérdéseimre, vagy (mint láthatjuk) nem?
2020. dec. 18. 13:12
 20/52 anonim ***** válasza:

De amúgy a problémád (hogy mekkora időpazarlás, kiválasztani a “jó” filmet) megszűnne, ha nem illegálisan töltenéd le a filmeket:D

Persze nem akarok kötözködni, de ha ilyenen rugózol, akkor azért mégis:D

2020. dec. 18. 13:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!