Miért hiszi egy csomó ember, hogy ha Air Pods van a fülében, attól olyan menő lesz?
1, Értsd már meg, kérlek, hogy egy szaros, 40-50 ezres fülhallgatót SENKI nem "menőzésből" vesz.
Tedd kontextusba: 50 000 forint ma egy légkondi felrakatása (nem a panel, hanem ennyit kér a munkás a fél napnyi melóért), egy vállalkozó asztalos fizetése 1 napra, egy családi ebéd komolyabb helyen, vagy egy márkás póló, esetleg 1 nap családi kirándulás, ha nem messze mész és nem szórod a pénzt.
Kisgyerekek (12-14 évesen) körében talán igen, "menő" (egy zacskó chips is az az osztálykirándulós busz hátuljában), de egy olyan termékvilágban, ahol egy Utopia fejhallgató majdnem másfél millió forint, adót leírva is 1 millió felett, nyilván senki nem az értéke okán büszke egy 50 000 forintos ketyerére.
2, Nem mindenkinek hobbija a professzionális zenehallgatás.
10/6-7 ember Apple mobilt használ, szereti a márkát, ennek okán Apple fülhallgatót fog venni, utána sem jár behatóbban.
Így tett a párom is, aki kedveli, semmi gondja vele.
Ez ennyire egyszerű, semmivel nem több.
3, Nem hiszem, hogy Te minden egyes döntésednek, vásárlásodnak utána jársz más területeken is, és beleásod magad a témába, a tejtől a ruházaton át az autóig.
(Hogy értsd: gondolom, leemeled az Old Spice, Nivea, stb. tusfürdőt a boltban a polcról, más - akinek ez fontos - pedig hüledezik hogy 150 forinttal többért mennyivel koncentráltabb és jobb minőséget rendelhetnél valami kézműves gyártó honlapjáról.
Én lekapom az első ásványvizet a polcról a boltban, a szomszédom meg hetente kimegy kannákkal egy közeli osztrák ásványvíz-üzembe és ott vásárolja meg, nehogy PET-palackban hozzák, majd órákig beszél az ásványianyag- tartalmáról.
Én évente egyszer, telente veszek valami Pickwick teát.
Egy teaszakértő valószínűleg azzal kezdené, hogy "az nem is tea", aztán javasolna valami szuper csodát ugyanannyiért.
Az autóvásárlás (ami ráadásul milliós tétel, nem egy fülhallgatónyi (még egy Utopiából is 7-8 db. összege) nekem 6 hónap előzetes olvasás és utánajárás, édesanyám pedig 6 évente besétál a közeli Volkswagen kereskedésbe és megveszi az első autót készletről, ami tetszik neki.
Még egy tesztet sem olvas el, eszébe sem jut.
Mindenkinek más a fontos, míg te hüledezel, hogy milyen rossz ár/érték arányú fülhallgatót vett valaki, addig annak a valakinek pont annyira fontos az életében az a fülhallgató, mint nekem az, hogy milyen teát iszom.
Nekem volt airpods 1-em, 2 évig használtam. Szerettem, kényelmes volt, irodában használtam legtöbbet, zene stream apple music meg flac hallgatáshoz, nálam erre volt a legideálisabb. Otthonra volt Audio Technica és Sennheiser fejhallgatóm, asztali DAC-kal. Ha volt időm és csend volt, leültem zenét hallgatni, erre ezek az eszközök voltak jók. Filmnézéshez az airpodsot is használtam egyszerűbb volt a használata Apple tv-vel. Egy ismerősöm airpods pro-ját meghallgatva flac meg dsd zenével azt mondom, ott már bőven lehet élvezni a zenét.
Az airpodsom akksija 2 év után már nem volt olyan, mint új korában, így eladtam, aztán a többi cuccot is, és vettem egy vezeték nélküli Sennheiser fejhallgatót, ez jó filmnézéshez meg zenehallgatáshoz, a hangja kicsit alulmarad a régihez képest, de mivel nincs annyi időm nyugodtan leülni, csendben zenét hallgatni, így ez jobb választás számomra. Van amire jobb egy Airpods féle füles, a hangjáról annyit, hogy mindennél van jobb, nekem nem volt vele bajom, főleg új korában. A menőzés nem itt kezdődik:-). Te gondolom vettél egy fejhallgatót 100-20000 ft-ért és mégsem mondják milyen menő vagy. :))). Ez ilyen.
"3, Nem hiszem, hogy Te minden egyes döntésednek, vásárlásodnak utána jársz más területeken is, és beleásod magad a témába, a tejtől a ruházaton át az autóig"
Mindegy egyes döntésembe valóban nem, de a legtöbb dologba elég mélyen beleásom magam. Hangfal, fejhallgató, bicikli és ilyesmi dolgok vásárlását több hónapos utánajárás szokta megelőzni nálam általában, nyilván ruháknál meg ételeknél annyira már ez nem jellemző.
"Te gondolom vettél egy fejhallgatót 100-20000 ft-ért és mégsem mondják milyen menő vagy. :))). Ez ilyen."
Igen, ez így van, csak pont nem érdekel, mivel rajtam kívül kb. senki nem tudja, hogy ilyen hangcuccaim vannak. Nem ezért vettem, hogy villogjak vele, hanem hogy szórakoztasson. Meg hiába mutogatnál valakinek egy komolyabb fejhallgatót, ameddig nem tudja meg az árát, addig nem hiszem, hogy különösebben érdekelné, de akkkor is maximum annyi lenne, hogy ki a tököm költ erre ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!