Miért hiszi egy csomó ember, hogy ha Air Pods van a fülében, attól olyan menő lesz?
tudod pszichológiailag inkább az szokott lejátszódni, hogy ha valakinek valami drága dolga, van, és nekünk nincs lehetőségünk rá, sajnálunk rá költeni, akkor az agy úgy igyekszik csökkenteni a szomorúságot, hogy az adott tárgyhoz, témához csatol negatív dolgokat, és ezzel önigazolást szerez az ember önmagának, hogy azért nincs neki az valójában, mert nem is jó az a dolog.
Kicsit olyan mint mikor az ember azt mondja, hogy xar Ferrari mert sokat fogyaszt...
Na de látod ez is olyan büszkélkedésnek hat? Elhiszem annyi volt, de miért fontos ez számunkra, Aki ilyen Apple fülest vesz, lehet az is simán azért veszi, mert az tetszik neki, kényelmes, számára jó a hangzása, vagy bármi hasonló okból. Ha úgymond " menőzni " szeretne azért vannak sokkal feltűnőbb módjai is ennek.
Jó tudom van az a réteg is, aki azért vesz meg valamit mert xy a neve, nem csak ebben a témakörben.
Én nem büszkélkedem, kimehetsz akár az utcára egy 500 ezres Focal fejhallgatóban is, 10/9 ember az airpods-os emberre fogja azt mondani, hogy "hú de menő vagy hogy ilyened van". Én azért veszek ilyen dolgokat, hogy saját magamnak itthon egy jó hangzást teremtsek meg, amivel élmény zenét hallgatni, nem azért, hogy utcára járjak vele. (másik hogy a telefon ezeket meg se hajtaná :D)
Persze vannak, akik tényleg azért veszik, mert bluetooth-os, praktikus, kics stb, de ezért az árért komolyabb gyártók is csinálnak ilyen bluetooth true wireless fülhallgatókat, csak jobb hangminőséggel.
14 Szerintem sokan nem is feltetlenul zenehallgatasra veszik, ok, nem a 15 eves hypebeast gyerekre gondolok, hanem felnottekre akik nem zenet akarnak hallgatni, hanem telefonhivas miatt jo, ha a fulukben van es kesz, akar utcan, akar autoban. Nekik tok mindegy a hangzas, aki markahu az meg nyilvan azt veszi, amit az adott marka kiad aztan kesz, ennel tobb energiat nem akarnak a dologba olni.
Nekem a sima Apple vezetekes fulesem van, amit adtak a telefonhoz, arra teljesen jo, hogy amig beerek a munkahelyre abban az egy oraban, zenet halljak a fulemben es ne a random zajokat, itthon pedig van egy normalisabb hangfalam, azon hallgatok zenet. Nyilvan erezheto a kulonbseg egy komoly cucc es ekozott, de ugyanugy erezheto a kulonbseg egy sima 2000-5000 forintos Sony fulhallgato es az Apple fulhallgato kozott, es nekem ez a szint menet kozben megfelel.
AirPodsot es speciel azert nem vennek, mert tuti, hogy elhagynam, szoval az ilyen bluetooth dolgok utcara nekem kizartak, a vezetekesekbol is kb 20 ezer forintnal huzom meg a hatart, mert amit minden nap hasznalok menet kozben, az hasznalodik, gyurodik, romlik.
Itthon meg nem hasznalok fejhallgatot, fulhallgatot.
Visszaterve az AirPodsra, nyilvan sokan azert veszik, mert menonek erzik magukat ettol, de szerintem ezzel nincsen baj. Ha masokat leneznek, az egy jellemhiba, ami nem a draga holmikbol adodik, ha nem futna nekik draga dolgokra, akkor masmilyen indokkal neznenek le masokat. (Altalaban akkor lesz az, amit valaki irt, hogy rohadt nagy “sznob” lesz az emberbol aki elvileg azert utasit el mindent, ami draga mert az szar es mainstream, es o kifejezetten arra lesz buszke, hogy o bezzeg talalt valami olcso valtozatot, ami ugyanolyan jo, mindenki mas birka, a fogyasztoi tarsadalom foglya, stb stb, ugyanaz a lenezes, csak mas ruhakban.)
Viszont onmagaban az, hogy valaki vesz valami draga holmit, amitol atmenetileg feldobodik a hangulata, az nem baj.
Persze, vannak felnőttek is akik vesznek, de a kérdésben pont csak a hypebeast gyerekekre gondolok, bár nem írom le, de sejthető.
Annyit hozzátennék ahhoz amit írtál, hogy vezetékesre tényleg nem érdemes 20 ezernél többet költeni, mivel azoknak nincs saját erősítőjük, ezért ha telefonról hallgatod, a drága sem fog jól szólni, mert a telefonoknál pont nem azon van a hangsúly, hogy jó DAC chip legyen bennük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!