"Discman kazettás változata"
Lol, az a Walkman, és valójában a Discman a Walkman CD-lemezes változata, hiszen a kazetta (és így a Walkman) volt előbb.
Arról nem beszélve, hogy mindkét elnevezés a Sony tulajdona, az ő márkanevük.
És ezt mi alapján döntöd te egyedül el? Én például a kazettáimmal is nagyon jól elvagyok, egy decens deck és minőségi kazetta kombóval nem mondod meg, hogy cédét, lp-t vagy kazettát hallasz-e épp.
Persze a kazettát - szerencsére - nem kapta fel semmilyen hipszter divathullám, így szép csendben, radarszint alatt lehet élvezni ezt a hobbit, anélkül, hogy az embernek folyton kiabálnia kéne mindenhol, hogy "éljen a vinyl" - pedig milyen szép magyar neve is van: hanglemez.
Vinyl.
Az, persze, és recordplayeren meg turntable-n játszod le, ugye.
Sznobság teteje.
4
Vajon tudják a vinyilesek, hogy hány kör van a lemezen? ;)))
Ez a "népség", akik nem értik meg, hogy ami fizikális kopásnak van kitéve, az karcolódik a tokból kivéve is már...a minőség betűikkel (vg..stb) meg röhejesek, hiszen egyikük látja a karcot, másik nem s vitáznak eladásnál, kegyetlen lények:DDD
ui: tisztelet pár kivételnek.
Sznobság? Lol. Az az eszeveszett antisznobság sem kevésbé sznobság, amit te művelsz, csak a másik irányba. Eeeegyebként a vinyl magyarul is vinyl, szóval ez is ugyanúgy "szép magyar név", tehát a "recordplayeres" példád nem éppen helytálló. Ha érdekel, azért használom a vinyl szót, mert rövidebb. De mostmár úgyis mindegy, nem fukarkodom a szavakkal, mert láthatóan valamiért nagyon meg vagytok sértődve a vinylesekre, és még a válaszomat sem tudtátok rendesen értelmezni. (a releváns választól meg még nagyon messze vagytok)
4:
Azt meg mégis honnan vetted, hogy azt gondolom, én döntöm el mi a menő? Én csak azt közöltem el, ami egyértelműen láható a jelenlegi piacot elnézve, és amit mindenki más is lát, az írásod alapján ("Persze a kazettát - szerencsére - nem kapta fel semmilyen hipszter divathullám") te is látod: van, ami epp divat, van, ami nem. Én nem azt mondtam, hogy kinek mi a jó, hanem azt, hogy mi a divatos/felkapott jelenleg. Ugyanis a "menő" ezt jelenti, a kérdés pedig erről szólt. Egy szóval sem mondtam, hogy te ne lehetnél el a kazettáiddal, ha neked a kazetta a király, akkor az a király.
5:
Elég merész és nonszensz feltételezés az, hogy egy hanglemezgyűjtő ne tudná, hogy a lemez kopásnak van kitéve. "Valószínűleg" még többet is tud róla, mint te. És egyébként meg kit érdekel? Akármit gyűjtesz passzióból, nem hinném, hogy a funkcionalitás miatt teszed. A kazetta ugyanúgy kopik. Semmi gond ezzel, ez egy alapvető tulajdonságuk.
"Vajon tudják a vinyilesek, hogy hány kör van a lemezen? ;)))"
Ne aggódj, tudják. ;)))
6
A kopást sem ismerik el:DDDD
A kérdésre a választ is még keresik:DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!