Xbox Game Pass és Xbox Live Gold különbségek?
Sziasztok!
Kérdésem merült fel a fentivel kapcsolatban. Mivel jobb az egyik mint a másik?
Plusz egy másik kérdés (Newbie vagyok xbox terén és nem találok (számomra) érthető kifejtést erre.
Ha előfizetek valamelyikre (Pass vagy Gold) akkor bármelyik játékot meg tudom venni (PL.: Just Dance 2020) 50-75% kedvezménnyel vagy csak azokat amit ők ajánlanak fel? (Sejtem amúgy h az utóbbi :D )
Valamint ha ebben én megveszek egy játékot (előfizetőként) akkor azt csak addig tudom használni amíg életben van az előfizetésem vagy onnantól kezdve "örökre" a fiókomhoz tartozik és tudom használni?
Hogy tudom viszonylag kedvezményesebb áron beszerezni ezeket a játékokat ugy hogy inkább kedvezmény legyen rajta mint 2. vagy 3. kéz alól vegyem meg a lemezt facebookon?
A live gold-al tudsz online másokkal játszani a game pass pedig egy olyan előfizetés amellyel hetente kapsz 1-2 játékot ingyen. De már van az ultimate ami tartalmazza mind a kettő előfizetést.
A játékot addig tudod használni amíg elő vagy fizetve utána ha megint előfizetsz akkor megint tudsz játszani vele.
Az első hozzászóló szerintem félreérthetően fogalmazott.
Alapból ha csinálsz Xbox Oneon egy profilt akkor azzal bármelyik játékodat játszhatod single playerben. A játékokat vagy lemezen vagy pedig digitálisan veheted meg. Amiért fizetsz (megveszel) azt örökre használhatod, mindegy, hogy lemezes vagy digitális (lemezeshez értelemszerűen kell a lemez). A digitális Xbox Boltban (Store) kedd kezdetével heti akciók vannak bizonyos játékokra (plusz nagyobb ünnepek alkalmával sok játékra még nagyobbak).
Ha előfizetsz Goldra akkor az alábbiakat kapod még:
- játszhatsz az összes játékoddal multiplayerben
- havonta 4 játékot kapsz ingyen (ezek örökre a tied, de csak akkor indulnak el ha van élő Gold előfizetésed), le kell töltened őket legalább egyszer amikor fent vannak, hogy megtarthasd
- még több akciós heti játék és nagyobb kedvezmény
Az Xbox Game Pass független a Goldtól, így ha akarsz multizni az is kell. A GP lényegében olyan mintha lenne egy bérleted egy játékboltba. Van egy katalógus amiben több mint 100 játék van amik folyton cserélődnek a Microsoft saját játékait kivéve (az bekerülnek első nap és örökre maradnak). Amíg egy játék bent van (ez általában 1 év, de vannak kivételek) addig korlátlanul játszhatsz vele mintha megvetted volna. Ezeket a játékokat GP előfizetőként örökre is megveheted magadnak ha nagyon tetszik (némi kedvezménnyel).
Az Xbox Game Pass Ultimate az egy összefoglaló csomag. Benne van a Gold a Game Pass Xboxra és a Game Pass PCre (ami ugyanígy 100+ játék csak PCre).
Ezer hála!
Nagyon szépen,érthetően leírtad!
Ment a like. Nagyon szépen köszönöm! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!