Milyen fényképezőt ajánlotok?
ISO az érzékenységet jelenti: minél nagyobb annál rövidebb záridővel vagy annál szűkebb rekesszel tudsz fényképezni, viszont minél nagyobb, annál mosottabb lesz a kép sajnos.
napsütésben vagy kint érdemes pl a legkevesebb isoval dolgozni,kivéve ha tényleg nagyon gyorsan mozgó tárgyat fotózol: pl madár, rally-n autók, stb..hogy minél kisebb záridőd legyen. Bent viszont a vaku hatótávolsága miatt és a kevesebb fény miatt érdemesebb egy kicsit magasabb iso-val dolgozni.
Köszönöm :)
Már csak egy utolsó dolog és többet nem zavarlak ígérem :D
Ha használtan veszek egy gépet , mire figyeljek oda ? Mit ellenőrizzek/próbáljak ki ?
Azt kérdezd meg mindenképp, hogy hány expo van benne, ha 10.000 vagy kevesebb akkor egész jó...25-30.000 felett viszont én már nem venném meg.
végülis ami az új és használt között különbség lehet az itt ki is merült. esetleg még a külső, hogy nem-e roszog vagy nem-e akar szétesni ilyesmi...de ez könnyen ellenőrizhető :)
Nézelődtem , keresgéltem és találtam 1-2 olyat ami esetleg majd érdekelne.Sok helyen az van kiírva hogy váz eladó , akkor az mit jelent ? Így nevezik a gépet magát , vagy azt jelenti hogy objektív minden nélküli "natúr" változat ? Találtam egy Pentax k100 D super-t ilyen kiegészítőkkel :
1db Vázsapka
1db USB Kábel
1db 18-55 Kitt objektív Hibátlan állapot, alig volt használva. Első-hátsó sapka, napellenző.
1db TV-Váz kábel
1db 1 G Toshiba SD kártya
1 db Pentax AF 200 FG vaku. Gyakorlatilag új állapotban.
1db Voltcraft IPC 1L Akkutöltő. Hibátlan, gyári, karc mentes állapot. Kb 3 hónapos. Garanciás
10 db Eneloop 2000mAh akkumulátor Töltővel együtt vásárolt, hibátlanok, kb 3 hónaposak
12000 expoval 65000 Ft , szerinted megérné ?
Vagy inkább egy új gépet érné meg venni , szeptemberben lesz a szülinapom kérhetnék hozzá objektívet szülinapi ajándékként.
Ez megérné és adnak hozzá 18-55-ös obit.
ha csak vázat veszel akkor azzak még nem tudsz fényképezni, mindenképp kell obi.
privit nemtudom hogy hol kell megnézni vagy miaz :S e-mailbe?
inkább vegyél fel msn-re : big-matyi@hotmail.com
vagy ha nincs msn-ed akkor írj e-mailt: bigmatyee@freemail.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!