Milyen fényképezőt ajánlotok?
Hát igen van időm dönteni , azért is kezdtem el most keresgélni , hogy ne akkor kelljen mikor már megvan rá a pénz.
Még lenne 1 kérdésem ha nem gond :) A megapixel mennyit számít 1-1 fényképezőnél ? CSak mert észre vettem hogy sokszor a kevesebb mpixes gépek többe kerülnek mint a több mpixesek (mondjuk többet is tudnak ezt aláírom) , vagy ezeknél a gépeknél nem számít sokat a megapixel ?
számítani számít, de olyan sokat nem. minél kevesebb anál jobban bírja a gép a magas ISO értéket. mivel ha sok akkor túl van "zsúfolva" az érzékelő.
De azért hozzá kell tenni hogy egy aps-c szenzorméret körülbelül 10-szer nagyobb felületű, mint amik vannak a kompakt gépekben, tehát annyira nem nagy gond ha nagyobb a megapixel..de azért én szeretem ha 10-nél megáll maximum.
nekem 6 megapixeles érzékelőm van iso 1600-ban tökéletes képet ad vissza..na ezt meg lehet próbálni egy kompakttal, nem fog sikerülni.
tehát szerintem minél kevesebb annál jobb..gondolom nem plakátot szeretnél nyomtatni, hogy több mpx kéne.
Nem hát :) Az lenne a lényeg hogy szépen adja vissza a képet amit csinálok , esetleg ha utólag ráközelítek egy arca ne mosódjon el a felismerhetetlenségig.Most egyáltalán nincs fényképezőm szóval mindenképp venni akarok , mert hát a telefonnal készített képek valahogy nem az igaziak :P
Ezek az ISO számok azt jelentik , hogy minél nagyobb a szám annál tisztább a kép ?
azért leírom, hogy szerintem inkább mik azok amik számítanak.:
-jó beépiített vaku(amig nincs keret rendszervakura addig jól jön)
-kellemes, kényelmes fogás
-gyors működés
-jó zajszűrő eljárás
-széles dinamika tartomány(szenzor nagy méretéből ez már következik, de azért nem mindig egyforma minden gépnél)
-bajonett típus(ez gyártófüggő)
jó zajszűrő (visszafogottabb a jó hogy részlet is maradjon magas iso-ba)
-jó gombkiosztás(sokminden elérhető anélkül, hogy a menübe kéne túrkálni)
-kis kijelző mérete világítása
-gyors af motor
-SDHC kártya támogatás is előny
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!