Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Digitális fényképezőt milyet...

Digitális fényképezőt milyet ajánlotok?

Figyelt kérdés

Max 80ezerig,valami komolyabb,nembaj,ha használt...

Csak egy gondolat:pentax k100d

Ebben az árban,milyen hasonló vagy nagyobb tudású gépeket ajánlotok?

2010. jún. 24. 11:52
 1/7 anonim ***** válasza:

K100D = 6MP! Kevés.

400D = 10MP! Elég.

D200 = 10MP! Elég.

Vagyis ebből az évjáratból inkább Canon vagy Nikon. Ha csak nincs már valami meglévő, drága optikád a Pentax-hoz.

2010. jún. 24. 12:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Panasonic Lumix DMC-FZ38 : 76 000FT

Nikon Coolpix L110 : 55 000FT

Olympus SP-800 UZ : 70 000FT

Samsung WB5000 : 78 000FT

Forrás: Olcsóbbat.hu

(Ezek jó gépek, hobbim a fotózás, ezért nagyjából ismerem őket)

2010. jún. 24. 12:49
 3/7 anonim ***** válasza:

K100D = 6MP! Kevés.

400D = 10MP! Elég.

D200 = 10MP! Elég.

..ha nem értesz hozzá miért válaszolsz neki? nagyobb felbontás adott érzékelőn=több képzaj.

mire nem elég 6 megapixel? plakátot akar nyomtatni szerinted, vagy normális keretek között fényképezni..

namindegy.. amit én tapasztalatból tudnék ajánlani az a fujifilm finepix s6500FD, nikon D70, olympus E500.

ne hagyd hogy a megapixel háború befolyásoljon mert az csak marketingfogás! ami lényeg: -érzékelő méret

-zoomátfogás

-gyors AF

-manuális beállítások

2010. jún. 24. 16:39
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szóval:eddig sima 20ezres gépem volt,nem is nagyon érdekelt a fotózás,ezért nem is értek ezekhez a "komolyabb" gépekhez.

Ezt a megapixel számot tényleg nem igazán tudom hová tenni,mivel azt amit beírtam példának gépet,arról láttam képeket fotózz.hu-n,és elég megnyerő volt,még az éjszakai képei is,és ha jól tudom(bár lehet tévedek) ez a zaj dolog a képeken leginkább az éjszakai képeknél látszik legjobban.

[link]

Hétvégén jobban belemerülök a márkák/típusok összehasonlításába.

2010. jún. 24. 19:35
 5/7 anonim ***** válasza:

szia!

a megapixel szám a kép méretét jelenti.

pl 12 megapixel= 3000*4000 képpont mert a szorzatuk 12 millió

ennek akkor van jelentősége, ha pl plakátot, vagy nagyméretű képet szeretnél nyomtatni.

(amúgy a monitorok átlag felbontása 1024*768 pixel.) éjszakai képekhez hosszú záridős felvételt kell alkalmazni, ami azt jelenti, hogy lényegesen megnő az záridő idő, ezért állványt kell használni, mert a kezed beremegne 1 másodperc vagy 1 perces záridőnél.

2010. jún. 24. 21:27
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]

Aki csak a megapixelekre utazik nézze meg ezt a gépet!

Legrövidebb záridő 1/16000 mp

Ez 2,7 megapixellel is professzionális gép...

Nagyobb felbontás ugyanakkora érzékelőn = több zaj...

Szerintem olvass el teszteket, nézd meg a képeket! Esetleg egy Nikon D40, de az is csak 6 megapixel :)

2010. jún. 24. 22:02
 7/7 anonim ***** válasza:

tegnap 22:02!

teljes mértékben igazad van

23,7 x 15,6 mm

Érzékelőlapka típusa CCD

Effektív pixelek száma 2,6 Megapixel

lefogadnám hogy ez a gép még ISO 1600 érzékenységen is zajmentes és tűéles képeket készít

2010. jún. 25. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!