Digitális fényképezőt milyet ajánlotok?
Max 80ezerig,valami komolyabb,nembaj,ha használt...
Csak egy gondolat:pentax k100d
Ebben az árban,milyen hasonló vagy nagyobb tudású gépeket ajánlotok?
K100D = 6MP! Kevés.
400D = 10MP! Elég.
D200 = 10MP! Elég.
Vagyis ebből az évjáratból inkább Canon vagy Nikon. Ha csak nincs már valami meglévő, drága optikád a Pentax-hoz.
Panasonic Lumix DMC-FZ38 : 76 000FT
Nikon Coolpix L110 : 55 000FT
Olympus SP-800 UZ : 70 000FT
Samsung WB5000 : 78 000FT
Forrás: Olcsóbbat.hu
(Ezek jó gépek, hobbim a fotózás, ezért nagyjából ismerem őket)
K100D = 6MP! Kevés.
400D = 10MP! Elég.
D200 = 10MP! Elég.
..ha nem értesz hozzá miért válaszolsz neki? nagyobb felbontás adott érzékelőn=több képzaj.
mire nem elég 6 megapixel? plakátot akar nyomtatni szerinted, vagy normális keretek között fényképezni..
namindegy.. amit én tapasztalatból tudnék ajánlani az a fujifilm finepix s6500FD, nikon D70, olympus E500.
ne hagyd hogy a megapixel háború befolyásoljon mert az csak marketingfogás! ami lényeg: -érzékelő méret
-zoomátfogás
-gyors AF
-manuális beállítások
Köszönöm a válaszokat!
Szóval:eddig sima 20ezres gépem volt,nem is nagyon érdekelt a fotózás,ezért nem is értek ezekhez a "komolyabb" gépekhez.
Ezt a megapixel számot tényleg nem igazán tudom hová tenni,mivel azt amit beírtam példának gépet,arról láttam képeket fotózz.hu-n,és elég megnyerő volt,még az éjszakai képei is,és ha jól tudom(bár lehet tévedek) ez a zaj dolog a képeken leginkább az éjszakai képeknél látszik legjobban.
Hétvégén jobban belemerülök a márkák/típusok összehasonlításába.
szia!
a megapixel szám a kép méretét jelenti.
pl 12 megapixel= 3000*4000 képpont mert a szorzatuk 12 millió
ennek akkor van jelentősége, ha pl plakátot, vagy nagyméretű képet szeretnél nyomtatni.
(amúgy a monitorok átlag felbontása 1024*768 pixel.) éjszakai képekhez hosszú záridős felvételt kell alkalmazni, ami azt jelenti, hogy lényegesen megnő az záridő idő, ezért állványt kell használni, mert a kezed beremegne 1 másodperc vagy 1 perces záridőnél.
Aki csak a megapixelekre utazik nézze meg ezt a gépet!
Legrövidebb záridő 1/16000 mp
Ez 2,7 megapixellel is professzionális gép...
Nagyobb felbontás ugyanakkora érzékelőn = több zaj...
Szerintem olvass el teszteket, nézd meg a képeket! Esetleg egy Nikon D40, de az is csak 6 megapixel :)
tegnap 22:02!
teljes mértékben igazad van
23,7 x 15,6 mm
Érzékelőlapka típusa CCD
Effektív pixelek száma 2,6 Megapixel
lefogadnám hogy ez a gép még ISO 1600 érzékenységen is zajmentes és tűéles képeket készít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!