Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ha egy régi képcsöves TV-t...

Ha egy régi képcsöves TV-t néz valaki DVB-T dekóderrel, akkor ugyanolyan jó képet ad a TV, mint a modern TV-k?

Figyelt kérdés
2019. dec. 7. 22:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
89%
Nyilvánvalóan nem lesz olyan a képe, mint egy full hd-s meg mit tudom én milyen modern készüléké, hiszen alapból nem tud hd-t sem, hiába a dekóder. Nekem ilyen tv-m van (keskeny képcsöves, síkképernyős), nincs okom panaszra, a lehetőségekhez képest tényleg szép képet ad, nem is akarom addig lecserélni, amíg nem hibásodik meg. Persze, nem érdemes összehasonlítani a mai tévékkel, de teszi a dolgát.
2019. dec. 7. 22:22
 2/18 anonim ***** válasza:
21%

A felbontás alacsonyabb, de ez a kisebb képméret miatt a szokásos nézési távolságból nem olyan feltűnő.

Viszont a képminőség egyéb szempontból, arcok, színek természetessége, kontraszt, egy jó állapotú képcső esetén verik az LCD-t.

Képcsövesen belül a nagyobbakhoz RGB-átvitel szükséges, mert ott már észrevehető a különbség a kompozithoz képeset.

A kisebbeknél még elmegy a kompozitjel is, nem feltűnő.

2019. dec. 7. 22:41
 3/18 anonim ***** válasza:
20%

"Ha egy régi képcsöves TV-t néz valaki DVB-T dekóderrel, akkor ugyanolyan jó képet ad a TV, mint a modern TV-k?"

Ugyanolyan jó képet ad mint nélküle.

2019. dec. 7. 22:51
 4/18 anonim ***** válasza:
13%
Egy érdekesség: Nem érdemes minden esetben bedőlni a reklámokban mutatott hiper-szuper tévéknek, ugyanis, ha ilyen reklámot nézek a képcsöves készülékemen, eltátom a szám, hogy hú, ez tényleg gyönyörű, legjobb lenne azonnal elrohanni megvenni. Közben hajlamos vagyok elfelejteni, hogy ezt a csodálatos képet én a régi crt tv-n nézem...
2019. dec. 7. 23:03
 5/18 anonim ***** válasza:
70%

2-3-4: Ti még sosem láttatok LCD tévét??? Anyámék CRT tévéjén sosem tudom elolvasni az alsó kisebb feliratokat meg a stáblistát. Persze rossz hasonlat mert a stáblista pont nem érdekel senkit de pont ott látszik mennyivel le van maradva egy CRT. Színekben lehet hogy versenyezhet- bár ezt is kétlem - de felbontásban közel sincs ott. Ez inkább nosztalgiázás mint valós indok a CRT mellett, plusz a szemet is rontja.

Hiába teszel mellé egy dekodert a felbontása sosem lesz olyan mint az újaké!

2019. dec. 8. 09:36
 6/18 anonim ***** válasza:
16%

# 5 "Ti még sosem láttatok LCD tévét???"

Ha már hozzám is szóltál:

Először is én csak egy kérdésre válaszoltam, legutóbbi tapasztalataim átadva.

Magam házimoziban 55" Panasonic plazmát használok, lakásban vannak még LCD-k is.

Szervizemben főleg vannak LCD-k mázsaszámra.

Régen persze én is használtam képcsövest, MinDigTV-t is, SCART RGB-n.

Ne azokból a hulladékokból indulj ki, amiket te láttál, mert mindig lehetnek tapasztaltabb emberek, akik sokkal többet láttak, mint te.

Mellesleg miért is használok plazmát? Mert szar LCD-vel nem égetném magam.

Szövegértelmezés sem ártana:

- felbontás alacsonyabb

- jó állapotú képcső

Ezeket mind írtam, ha nem tűnt volna fel.

2019. dec. 8. 11:28
 7/18 anonim ***** válasza:
64%

"Ne azokból a hulladékokból indulj ki, amiket te láttál, mert mindig lehetnek tapasztaltabb emberek, akik sokkal többet láttak, mint te."

- Ez így van...

"Mellesleg miért is használok plazmát? Mert szar LCD-vel nem égetném magam."

- Ja, azért nem lehet már plazma tévét kapni mert az olyan szuper mi? Ne nevettess már! Én meg nem használok plazmát mert 2020-ra sem tudták a beégés nevű gyerekbetegséget megoldani még az újabb félmilliós OLED tévénél sem...

"A felbontás alacsonyabb, de ez a kisebb képméret miatt a szokásos nézési távolságból nem olyan feltűnő"

- Épp azt írtam, hogy feltűnő. Nem olvasható egy CRT tévén egy alsó sávban futó telefonszám a gyatra felbontás miatt, ez eléggé feltűnő, nem?

Ezért említettelek téged is, "szövegértelmezés nem ártana."

2019. dec. 8. 13:42
 8/18 anonim ***** válasza:
16%

Házimoziban nem tud beégni, a letöltött videókon nincs logó. Ez egy nevetséges érv a minőség ellen. Minimális odafigyeléssel kivédhető egyébként is. Következő buta érv a fogyasztás lesz? Hagyjuk már, baromira nem érdekel...

"Nem olvasható egy CRT tévén egy alsó sávban futó telefonszám a gyatra felbontás miatt, ez eléggé feltűnő, nem?"

Jeleztem már, hogy hulladék TV nem releváns. Továbbá lehetőleg ne 51 centis képernyőkről beszéljünk már... Nagyobbakon nem olyan vészes, de egyébként még ez is mellékes, ha nem látszik. Nem ez a legfontosabb és nem is erről beszéltem, csak arról, hogy normális nézési távolságról a felbontás hiányosságai úgysem látszanak, ettől eltekintve a képminőség pedig versenyképes, ha valakinek nincs igénye nagyobb képernyőre.

Hacsak nem emissziószegány már a képcső.

2019. dec. 8. 14:47
 9/18 anonim ***** válasza:
16%
Vagyis emissziószegény.
2019. dec. 8. 14:48
 10/18 anonim ***** válasza:
64%

"Házimoziban nem tud beégni, a letöltött videókon nincs logó."

Magyarán vegyek egy tévét házimozihoz meg egyet tévét nézni. Ahamm... Ügyes...

2019. dec. 8. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!