Milyen erositot vegyek?
Sziasztok, adott 2DB 30cm es hangszoro melyladaban, 2x200W teljesitmennyel, 8ohm.
Hulyeseg 5.1 es erositore kotni? A csatornakat nem tudom osszehidalni hogy nagyobb teljesitmenyt kapjak? (Ha nem hidalhatom ossze, menyikre kell kotni?) Sajnos 70/80w output / csatorna kornyeki sztereo erositoket nem nagyon talalni. Segitsetek nekem, karacsonyi ajandeknak szeretnem kerni a paromtol es szeretnem a legjobbat megtalalni. :)
30e ft a hatarxes hasznaltan szeretnem?
Egy pelda amit kineztem, de orommel fogadnek konkret javaslatokat es erveket, hogy miert ez vagy az, esetleg tippeket hogy mit nezzek a vasarlasnak.
Koszonom szepen a segitseket elore is. :)

Lassítsunk.
A mélyládán kívül mi van még?

Az sem mind1, hogy soros vagy párhuzamos összekötés van.
Ha soros összekötés, akkor 16 ohm lesz, amihez irdatlan erősítő kell, hogy ne legyen halk. Ha párhuzamos kötés, akkor az eredő impedancia 4 ohm. Mélynyomóról van szó, simán mehet 4 ohm alá, így mindenképp egy normális végfokozat kell. Az általad linkelt erősítő nem alkalmas erre.
Milyen erositok johetnenek szoba 30 alatt?
Nem fontos a hidalas, csak a melyladat minel jobban hajtsa ki az erosito amit veszek. :)

Hídba eleve csak azt tudod kötni, amin az fel van tüntetve. Hídkapcsoláshoz ugyanis az egyik végfoknak ellenfázisban kell működni.
Egy normál sztereó erősítő kimenetei azonos fázisban működnek, ezért hídban rácsatlakozva csak a sztereó különbségi hangot hallanád, ami egy közép-magas hangokból álló visszhangos jelenség, amiből pont hiányoznak például az énekhangok is, mivel az is azonos fázisú a két oldalon.
Az sem igaz, hogy duplázódik a teljesítmény.
Adott egy sztereó erősítő, ami 2x4 ohmra van tervezve, hídban csak 8 ohmot szabad rákötni, úgy dupla lesz a teljesítmény.
Ha hídban is 4 ohmot kötnél rá, akkor négyszeres lenne a teljesítmény, de azt csak olyannal lehet megtenni, ami oldalanként 2 ohm elviselésére van tervezve.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!