Van 2 passziv hangfalam. Milyen erositot vegyek hozza?
Tudom amator kerdes, de sajnos nem ertek hozza...
A hangfalak parameterei:
Impedance: 6 ohm
Nominal input: 40w
Music input: 80w
Olyan erősítőt vegyél, aminek a kimenő impedanciája 4 vagy Ohm a névleges RMS kimenő teljesítménye pedig legfeljebb 40W. De ha kisebb (pl. 20W) az sem baj.
Más tekintetben szabadon választott.
Koszonom a valaszokat.
Ez egy yamaha hanfalpar (sajnos a pontos tipusat most nem tudom megmondani. Jelenleg nincs a kozelemben.)
Nezelodtem neten, de az a helyzet, hogy nem nagyon talalok olyat amit mondtatok. Biztos bennem van a hiba... esetleg, ha nem nagy keres tudtok linkelni olyat ami megfelelne? Vagy egy jo kis oldalt, ahol talalhatok ilyet?
Árukereső, ha újat akarsz, Vatera, vagy Jófogás, ha használtat. (megsúgom, ugyanannyi pénzért használtan mindig jobbat kapsz, mint az újonnan)
Mindnek a hátára van írva az impedancia és a teljesítmény.
Hozzáteszem, ezeket nem szükséges olyan szigorúan venni, szobai hangerőn nem lesz gond, de persze azért nem árt mindig odafigyelni. Ha impedanciáról van szó, nagyon sokáig és embertelen hangerőn kéne ahhoz hajtani, hogy tönkremenjen. A teljesítményről meg csak annyit, hogy tudnod kell hol a hangfalad "határa", és csak addig hangosítani. Innentől édes mindegy, hogy az erősítő hány wattos, a több csak annyit jelent, hogy tudna többet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!