Van két ezeréves 80 Wattos Grundig hangfalam, milyen erősítőt ajánlatok hozzá? (tranzisztoros nem érdekel)
Nekem is az álmom két jó passzív hangfal és egy megfelelő csöves erősítő.
Szegeden a Műszaki pincébe -a Lófaránál, a Reök palotával szemben- küldenélek, ott kérdezd meg.
"Vegyél integrált áramköröset."
Ami végső soron "tranzisztoros". ;)
Kedves kérdező, egyébként:
* pontosan milyen típusú hangdobozokról van szó?
* mennyi pénzed van rá?
* milyen célra kell (szóval mit hallgatnál rajta, milyenek az igényeid)?
* miért nem érdekel a tranzisztoros?
Én év elején kérdeztem utána laikusként és 2*60 W passzív hangfallal egy csöves erősítő, amit az üzletben hallottam szólni és az én fülemnek tökéletes volt, olyan 120 - 150 000 Ft közötti összegbe kerülne, ha jól emlékszem.
Megfelelő minőségű hangforrás -eredeti CD/CD ripp/ valóban min. 250 - 320 kbps mp3- híján, azonban kár rá a pénz.
A változó minőségű, 192 kbps Youtube-ról letöltött mp3 zenékhez szerintem kár csöves erősítő és passzív hangfal.
Sok esetben a Genius H 1250B aktív hangfal + HD-sound system (laptop) rendszeren -20 000 Ft-os öreg laptop + 14000 Ft-os 2.0 hangfalak- is megbukik (zajos, torz, vagy hallgathatatlan) a legtöbb youtube-ról letöltött album és válogatásalbum.
Óriási a különbség egy Grunding KRCD120 rádiósmagnó + fenti aktív hangfalak + eredeti zenei CD összeállítás és a laptop + fenti hangfalak + youtube-ről letöltött -oda felrippelt eredeti- album összeállítás között.
Egy biztos, nagy tanulság lenne a zenehallgatás minőségét tekintve egyszer birtokolni egy közepes-alsó kategóriás csöves erősítőt plusz passzív hangfalakat.
Laikus vagyok, bizonyos frekv. tartományban 10% orvosilag kimért halláskárosodással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!