Melyek a félokos telefonok, és mit tudnak?
Elegem van a mai nagyon okos telefonokból, amiken a telefonálás szinte már csak bőnusz. Nem játszom, nem akarok zenét, filmet letölteni, stb. Csak telefonálni, fényképezni, időjárást tudni és néha a messengerre ránézni.
Létezik ilyen telefon?

Tessék, ez nem annyira okos. Ha akarnád se menne vele a film letöltés.

Az Evolveo Strongphone lesz a neked való!
Nekem se kellett soha okosteldzsó, tököm kivan, hogy egy rakás funkciót tud, egyik rosszabb mint a másik, deeeeeeeeee azért beleprogramozták, hogy 50 ezerrel drágábban vehesd meg. Nekem nem volt prioritás az internet meg a tapizós koncepció se - ellenben elvárom, ha egy telefont veszek, az 8 év múlva is működjön ám!
Nos, az Evolveo Strongphone ronda is, bumfordi is, viszont elképesztően masszív, a +50 fokot ugyanolyan kiválóan bírja mint a -30 fokot, leejtés, ütés meg se kottyan neki, vízben 2 méterig üzemképes, és az akkuja egy levegővel kibír 12 napot, akár még többet is. És garantálom, hogy még 5 év múlva is tipp-topp lesz, miközben a sok félmillás okosteldzsót az elektronikai hulladéktelepen eszi majda rozsda.
Maximálisan meg vagyok vele elégedve.

Evolveót semmiképpen ne vegyél.
Egy ócska hulladék, strapatelónak állítja be magát, de még arra sem jó, mert beázik. A hardver és a szoftver is egy nagy 0.
Ami nekem volt (Strongphone X3), azon nem lehetett bekapcsolni a hívószám elküldését és 500 névjegyet lehetett tárolni rajta! Mindezt 2017-ben, egy 30 ezres telefonban. Vicc kategória.
Egyébként nincs ilyen telefon. Csak okostelefonokba szerelnek normális kamerát.
Szerintem úgy jársz a legjobban, ha veszel egy 30-40 ezres Xiaomi-t (pl. Redmi 5A), meg hozzá egy power bankot. Így 4-5 napig kihúzod töltés nélkül. Tudsz normálisan netezni, fényképezni és telefonálni is.
Ezek a nokia, evolveo meg hasonló butafonok sajnos egyszerűen szarok. Kevés gyártó van a butafonok piacán és nincs verseny. Így nagyon összecsapott szar telókat ad ki az a néhány gyártó. Az alapfunkciójukat (telefonálás) sem látják el normálisan.

Én nem tudom, #5, az én Evolveo-m remekül bevált. Igaz, nekem nem az X3 van, hanem a StrongPhone WiFi. A legdurvább záporban se ázott be soha, tusolni, uszodába is vihettem, és kiválóan bírja a leejtést is. Ha meg kevés az 500 tárolható cím, mentheted az adatkártyára is. Ráadásul a hangminősége is jó. Sokkal jobbnak bizonyult az ilyen Xiaomi, Huawei stb. ipari hulladékoknál.
Jellemzően az a legnagyobb bajom vele, hogy a beérkező üzenetek hangját nem tudom megváltoztatni.

Ha mindenképp meg akarod szívatni magadat, akkor vegyél evolveót!
Folytatom:
- Az SMS írás egy rémálom.
- Nem lehet hozzá headsetet kapni, a gyári egy rakás szar.
- A gyári telefonkódot nem írja le a használati útmutató, neked kell összevadászni a netről. (Ez pl. a gyári visszaállításhoz kell)
- A fényképező minőségét egy egysejtű tudná csak élvezni.
- A kijelző napsütésben használhatatlan
- Az internet beállítása körülményes, a böngésző konkrétan használhatatlan. (csak szöveges weboldalakat tud megnyitni)
- 0 testreszabhatóság
- 0 support
- ocsmány, logikátlan, csaknem használhatatlan alkalmazások, menürendszerek.
- A szervíz 30 napig ül a telefonodon, csereteló nincs.
(Az én evolveóm 10 hónapig volt meg, ebből 3 hónapot szervízben töltött. És ahogy olvasom ez nem egyedi eset.)
Egyébként a másik válaszoló által javasolt modell már évek óta nem kapható.
Esetleg keress valami régi használt Sonyericssont, Samsungot vagy Nokiát. Ezek a mai "klasszikus" mobiltelefonok egy forintot nem érnek, sajnos.
Bármelyik 8-10 éves mobil kenterbe verné ezeket a mai ipari hulladékokat.

Póttelefonként egy darabig használtam egy LG T385-öt: [link]
Bár szerintem újonnnan max külföldről tudod beszerezni.

#8, nem lehetséges, hogy eleve szériahibás szart vettél? Lehet hogy az X3 ilyen, de ez a típus, ami nekem van, tökéletes, mint telefon. Szóval én azért vitába szállnék pár állításoddal.
- Az SMS írás pont olyan, mint más nyomógombos teldzsókon, semmi különbség nincs. Szerintem jobb, mint a tapogatós kijelző.
- Ennek a típusnak nincs gond a headsetjével se.
- Nekem semmilyen kódot nem kellett összevadászni a netről.
- A fényképező minősége szar. Hát figyelj, olyan telefon nincs, ami mindent egyformán jól tudna. Egy tulajdonságot csak mások rovására tudsz növelni. Valamit valamiért.
- Semmi baj nincs a kijelzővel napsütésben se, fényerőt meg kell növelni, ha nem látsz semmit, kész.
- Nehéz beállítani a netet, nagy ügy, kibírom hazáig akkor, vagy a laptopon netezek. Ha a netezés a prioritás, akkor inkább okostelefont végy.
- Semmi bajom nem volt a testreszabással se, az egyetlen problémám az volt, hogy az üzenet fogadás hangját nem tudom megváltoztatni.
- Erről nem tudok nyilatkozni, hogy 0 support, van weboldala, de sose használtam, nem volt rá szükség.
- Nem találtam problémát az alkalmazásokkal, menükkel se.
- Egyszer volt szervizben a telefonom, úgy 20 napig, ez amúgy nem telefonfüggő hogy van-e cserekészülék, hanem szervizfüggő.
Én már ötödik éve használom, és amit ígért a marketingszöveg, azt betartja a telefon. Van pár dolog, amit az okostelefon jobban tud, igen, ezért írtam, hogy akinek fontos pl. a netezés meg más egyéb ilyen úri huncutságok, akkor le kell mondania a vízállóságról, ütésállóságról, 12 napos üzemidőről stb. Dugni és szűznek is maradni...na AZ nehéz lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!