Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Power bank tulajok vagy...

Power bank tulajok vagy szakértők egy kérdést szeretnék feltenni,10 000 mlamperes power bankkal hányszor lehet feltölteni egy 3000mlamperes akumulátort, az enyém csak egyszer tudja?

Figyelt kérdés

2018. aug. 11. 07:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Sajnos a fetek benne sokat fogyasztanak, ez is belejátszik ebbe."

Az alkalmazott DC-konverterek (aminek kapcsolóeleme a MOSFET) hatásfoka kb. 90 % körül lehet. Ebből egy power bankban felfelé, másik a telefonban lefelé konvertál (ez a töltésszabályzó).

De amit először nem is írtam, viszont más említette, a melegedő akkuk mellett még a kábelen is elvész valamennyi, csak nem olyan feltűnő, mert a nagyobb felületen jobban eloszlik az adott hőmennyiség. Vagy ott van még esetleg a csatlakozók érintkezése, átmeneti ellenállása.

2018. aug. 11. 09:17
 12/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
Bocsi, MOSFET igen.
2018. aug. 11. 10:20
 13/18 anonim ***** válasza:

Két konverzió, 3,7V --> 5V ---> 4,2V

Ha mindkettő igen jó, 85-90% hatásfokú, akkor az eredő hatásfok már csak 75% körül van.

(Ilyen kis feszültségnél nem lehet 90% fölé menni, mert az inverterben lévő Schottky-diódán mindenképpen marad 400mV, ami majdnem 10%-a kimeneti feszültségnek, tehát a fetek, tekercs, stb vesztesége ezt a 90% körüli hatásfokot rontja tovább)

Ha valóban 10 000 mAh kapacitású lenne, akkor is csak 7500 mAh-t tudna a telefonba tölteni, tehát 2x tudná teljesen feltölteni.

Valószínűleg jó ha 5-6000 mAh a kapacitása az akkunak, és jó nagy a belső ellenállása, emiatt további veszteséget okoz.

saját tapasztalat: kici-occó, de nagy fényű kínai fejlámpa 8800 mAh kapacitású 18650 akkuval (muhaha...). Amikor kicseréltem Panasonic 3400 mAh kapacitású akkura, egyszeriben 3-szorosára nőtt az üzemidő. Biztos volt vagy 1000 Mah kapacitása a papiron 8800-asnak.

2018. aug. 11. 10:55
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem piszkálódásnak szánom, csak szakmai információ:

– A forrás feszültsége 4,2 V-ról indul, merülés során pontosan 2,5 V-nál szoktak lekapcsolni a védelmek (de ez a terhelt feszültség, terhelés nélkül visszamászik kb. 3 V-ra.

– A cél indul mondjuk 3 V-ról, 4,2 V a vége.

Ehelyett azonban egyszerűsítve csak a névleges átlagos / nominális feszültségről szoktunk beszélni, ami esetünkben 3,7 V.

Tehát végeredményben 3,7 V névleges feszültségből lesz 3,7 V névleges feszültség.

2018. aug. 11. 13:52
 15/18 anonim ***** válasza:

...továbbá a névleges érték megkönnyíti az Ah --> Wh átszámítást is, amihez szükséges megadni egy feszültséget.

Csakhogy a feszültség nem állandó, ilyenkor mi van?

Adott a névleges érték, ami pontosan kifejezi az átlagot, ezért a Wh energiamennyiség számítására is pont alkalmas.

2018. aug. 11. 14:01
 16/18 anonim ***** válasza:

A forrás feszültsége nem 4,2 voltról indul.

Az a töltési végfeszültsége a Li-Ion akkuknak.

3,7-3,8 voltról indulnak. Ebből csinál a powerbank 5 voltot. Ebből az 5 voltból lesz a telefonban 4,2V a töltés végére (lemerült akkunál természetesen kevesebb, mivel a töltőáram korlátozva van).

2018. aug. 11. 14:39
 17/18 anonim ***** válasza:

De nem fogok belemenni a vitába veled. Tény, és nem vitetéma, hogy az akku kisütéskor nem 4,2 voltról indul, ennyi.

Stílusodból és százalékodból ítélve te a "H4 izzót LED izzóra" cserélős téma nyelvtannácija lehetsz.

Most már vadászni fogok rád, mert úgy szeretnék találni legalább egy témát, amihez értesz is. A nyelvészet és az elektronika nincs köztük, de hátha lesz valami...

2018. aug. 11. 14:43
 18/18 anonim ***** válasza:

Persze, mert feltöltve 4,2 V, de ahogy ráterhelsz, rögtön lejjebb esik, ez természetes.

De akkor eszerint jobban tettem volna, ha kapásból leugatlak, én hülye próbáltam udvarias lenni.

De arra várhatsz, hogy még én kérjek elnézést a szakmaiságért...

Nyilvános fórumon ez így működik, hogy valaki hülyeséget ír, helyesbítik, ez ilyen dolog.

Nyugodtan vadászhatsz rám, állok a kihívás elé, több évtizedes elektronikai szakmai múlttal, ne nevettess... Itt én vagyok a vadász, kispajtás.

2018. aug. 11. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!