Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mire kellenek a 80 meg 100...

Mire kellenek a 80 meg 100 ezer Ft-os telefonok?

Figyelt kérdés

Lassan két éve hogy megvettem a Huawei Honor 4C telefonomat akkor még 50 ezerért Ft környékén.

Tökéletesen működik rajta minden(wifi,gps,mobilnet)

Az összes alkalmazás elindul rajta és tökéletesen működik, a hangszórójával is meg vagyok elégedve és az androiddal sincs bajom 2 év alatt sose fagyott le vagy akadozott volna.

Egyszerűen nem látom értelmét annak hogy 100 ezrekért telefont vegyek, ha esetleg ez a telefonom bedöglik akkor is max. Xiaomi Redmi Note 4 sima vagy a pro telefon a terv, ahogy olvasom ez is egy megbízható kínai telefon mint a Huawei.

2017. okt. 25. 22:37
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

# 18

# 20

Még mindig csak a személyeskedés... semmi érv...

2017. okt. 26. 00:06
 22/44 Bihar Valatonon ***** válasza:
45%
Olyan embernek nem lehet érveket mondani, aki már kapott egy halommal, de nem tudtam értelmezni, mert fogalma sincs a telefonokról mivel még a közelében sem volt a sajátján kívül másiknak, ne haragudj, de el kell könyveljelek balfék kategóriába....:D De aki kicsit is ért hozzá elég ha csak elolvassa amiket írtál, és rögtön rájön, hogy a témához kb annyi közöd van, hogyha valamiből a kínai hamisítványt megvennéd napokig úgy mesélnéd embereknek, hogy te vagy a zseni, mert ezt megvetted....:D
2017. okt. 26. 00:11
 23/44 A kérdező kommentje:

Hol van az a halom érv?

A 6os próbált érvelni és ennyi... a válaszok 80% személyeskedés mert fingotok sincsen hogy miért éri meg 100 ezrekért telefont venni.

Ha tőled megkétdezik hogy miért szavaztál mondjuk xy pártra akkor neked az a váladzod hogy "pancser vagy nem értesz hozzá!"

2017. okt. 26. 00:17
 24/44 A kérdező kommentje:

És mi a kínai hamisítvány?

A hamisítvány az amikor egy adott márkát próbálnak lemásolni és azt eredetiként eladni...

Azért ne keverjük a szezont a fazonnal.

2017. okt. 26. 00:20
 25/44 anonim ***** válasza:
100%

Pont azért vesznek egyes emberek drága telefont amiért drága autót is. Mert egy szebb, nagyobb, kényelmesebb, jobb terméket szeretnének annál mint ami előtte volt.

Pl. ezek érvek egy autó választásnál hogy miért merci,bmw vagy audi mint egy régi suzuki swift.

-komfortosabb

-tágasabb

-klíma

-nagyobb csomagtér

-biztonságosabb

-elektromos ablak

Ezeket a telefonokra is le lehetne fordítani valahogy úgy, hogy:

Erősebb hardver, frissebb szoftver, rendszeres szoftverfrissítések hosszú időn át, jobb kamera, jobb kijelző, jobb anyaghasználat, szebb formavilág, jobb hangminőség

Nyilván akinek nincsenek erre igényei azoknak megfelel egy olcsóbb modell is. De akár lehet azon is értetlenkedni, hogy miért vesz valaki 10 milliórt Mercit amikor 5 millióért is lehet venni autót amin ugyan nincs Merci jel, de annak is nagy a csomagtartója, tágas, kényelmes, van benne klíma stb. stb.

Van akinek a drágább cuccra van igénye, van akinek nincs. Ezen nem igazán érdemes értetlenkedni. Azon is lehetne értetlenkedni, hogy miért isszák egyes emberek tejjel a kávét amikor tej nélkül is meg lehet inni.

Az egész izlés és igény, no meg pénztárca dolga.

2017. okt. 26. 00:24
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

A jobb hardver se érv mivel a telefonos hardvereket már egy 60 ezeres telefonál nem tudják kihasználni...

És mi van akkor, hogy ha valaki mégis kihasználná?

Mert amúgy abban igazad van, hogy sok olyan ember van akinek rohadtul nem lenne szüksége egy 100+ ezres telefonra mégis megveszi és nem tudja miért, de olyan is akad aki pont egy jobb minőségű, nagyobb tudású telefont akar és azért veszi meg a 100+ ezres telefont. Nyilván van az a szint amikor már túl aránytalan a készülék ára, de ezen már felesleges felháborodni.

2017. okt. 26. 00:29
 27/44 Alex Fly ***** válasza:
100%
Egyszerűg ma egy mobiltelefon nem csak egy egyszerű telefonb hanem egy komplett számítógép. Aki telefonként használja, annak bőven elég, ha tud tárcsázni és beszélni. Aki komolyabb feladatokra is használja, annak viszont nem mindegyb milyen vas és rendszer ketyeg alatta.
2017. okt. 26. 06:11
 28/44 anonim ***** válasza:

Én egyszerűen úgy vagyok, ha megtehetem hogy megvegyem, akkor miért ne vegyem meg?

Persze, vannak olcsó kategóriában is "best buy" telefonok, mint a Xiaomi, de mégsem annyira jó a kamera, mégsem annyira gyors, mégis csak fele akkora teljesítmény. Persze mikor megveszed nem használod ki, de 1-2 év után azért kijön a különbség.

Na meg ahogy mások is írják, a telefonok ára megy felfelé, a forint sem annyit ér mint régen. 3-4 éve én is úgy voltam, hogy vettem egy használt telefont 20-ért és mondom minek jobb mikor ez is mindent tud.

2017. okt. 26. 06:42
 29/44 anonim ***** válasza:

De ennyi erővel ez a világ minden egyes cuccára elmondható.

Ami 30 éve takaros kis lakásnak számított, az manapság a mély szegénység kategória.

Ami 20 éve drága telefon volt 30 ezerért, az ma belépő szint.

Vagy ahogy írták, az emberek többségnek elég lenne egy kompakt kisautó, városba legjobb választás.

De ugyanígy, minek a drága mikró, mikor az olcsó is ugyanúgy melegít?

Minek a drága sütő mikor az olcsó is süt?

Minek a drága csaptelep mikor az olcsóból is folyik a víz?

Minek 200 m2-es villa mikor az 50 m2 lakásban is lehet élni?

Minek a 300 ezres bicikli mikor gurul a 20 ezres Tescos is?

Minek 200 ezres gép mikor egy 10 évesen is ugyanúgy lehet netezni meg filmet nézni.

Minek az újabb TV mikor megy még a régi is?

Minek márkás póló mikor kilóra vehetsz a turiban?

Minek a drágább sör mikor van 200-ért Ászok?

2017. okt. 26. 07:01
 30/44 anonim ***** válasza:

Ráadásul az sem mindegy, ki mennyit keres.

Én úgy vagyok, hogy ha már napi 10 órákat dolgozom, ha kell hétvégén is, akkor hagy verjem már el arra a pénzem amire vágyom. Havi 80-ból egy év lenne kitermelni egy telefon árát (lakás és egyebekét meg kb lehetetlen). Viszont havi 300-ból egy 100 ezres telefon simán kijön úgy hogy nem halsz mellette éhen.

2017. okt. 26. 07:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!