Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Iphone 6s egy 12 éves gyereknek?

Iphone 6s egy 12 éves gyereknek?

Figyelt kérdés

Szeretnék karácsonyra egy új telefont,mivel a mostani Samsungomnak folyton betelik a tárhelye,pedig alig vannak képeim és csak 1 alkalamazásom van.

Apukám eddig csak Samsungot vett nekünk,Iphone-t még soha. Bár,anyukám öccsének van Ipehonja,ès nekik meg csak Ipehonjuk volt,ès eddig jól megvoltak vele.

Nade,a lényeg. Szeretnék ugye egy 6s-t.... de nem tudom,hogy jobban megéri-e mint egy Samu..nagy musical.ly rajongó vagyok,és tudom,hogy Iphone-n vannak csak kulonlegessekeg musical.lyhoz(pl.:Slow-mo,matricák stb.)

Persze nem csak 1 alkalmazás miatt szeretnék Ipehonét,hanem mivel még sosem volt olyanom,ezért azt is kipróbálnám...egytől félek csak: Nem törne szét hamar? Néha le szoktam ejteni a telóm,sokat van a táksámban és a sok nehéz konyv jól ossze is zuzza,de semmi baja eddig,csak lehet hogy Ipehonnal már lennének gondok...

Anyukámat megkérdeztem már erről,és rábólintott,de apumat még nem kérdeztem

Ti mit gondoltok erről?Megérné egy Iphone 6s egy gyereknek?Ha lehet írjatok tapasztalatokat..:)

12/L

2017. okt. 7. 10:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%
neked még LEGO-zni kéne
2017. okt. 7. 10:28
 2/15 anonim válasza:
82%
sztem egybol 8at vagy X-et kerjel. Minek aprozod el? Ilyen regi gagyi modellel ne egesd mar magad:)
2017. okt. 7. 10:50
 3/15 Szirty ***** válasza:
95%
Inkább örülj neki hogy nem sújt a nyomor!
2017. okt. 7. 13:01
 4/15 anonim ***** válasza:
44%

Láthatod milyen primitív bunkó az átlag magyar. Mi külföldön élünk (szerencsére) és itt senki nem ilyen lekezelő a másikkal. A lego valóban hasznos játék, de egy 12 évesnek már nyugodtan lehet venni jobb telefont is. Az én 12 éves tesómnak is van. Gondolom te sem ovis szinten vagy, hogy ne tudj vigyázni rá. Amelyik gyerek igen, az a szüleit minősíti. Nálunk már a 0. osztályos, azaz 5 / 6 éved gyereknek is vesz a suli ipadot. Egy 12 évesnek már laptoppal kell órára járni. Nem egynek MacBook van. És igen aktívan használják is órán, nem dísznek van. Magyarország minimum 100 évvel le van maradva minden téren. Főleg a nép agyilag.

Az 5 éves kistesóm is tud vigyázni az ipadra, csak nem túl nagy kérés egy 12 évestől, hogy ne törje össze az iphonet. Ha igen, akkor ott komoly bajok vannak.

2017. okt. 7. 13:06
 5/15 anonim ***** válasza:
42%
ha megengedhetik anyagilag a szulok, akkor miert ne? Bár én jobban szeretem az olcsobb cuccokat _ vagyis arra jut penz :)
2017. okt. 7. 13:41
 6/15 anonim ***** válasza:
59%

tudjuk, külföldország az ilyen fejlett, hogy már az ötéves is saját ájpeddel megy az oviba, mert másképp nem tud felnőni...gondolom direkt nem írtál pontos országot, nehogy véletlenül valaki utánanézzen ennek.

gondolom maximum olvastál arról, hogy vannak már, ahol kisérleti jelleggel próbálgatják az ennyire digitális oktatást, de az nem jelenti azt, hogy ez az átlag.

másrészt pedig mivel itt hírből sincs megkövetelve az iskolában semmilyen drága telefon, tablet vagy laptop, ergó semmi szüksége nincs egy 12 évesnek itthon ilyesmire. arra kell neki, hogy villantson, mert ha nem teszi, akkor a többi csicska osztálytársa, aki kisírta a drága telefont, kiközösíti...

szóval itt nagyon nem a konzervatív magyarsággal van baj, aki szerint "annyiidősennekemlegóvolt"...

2017. okt. 7. 14:03
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: itt inkább azzal van a baj, hogy teljesen átveszi

a digitális tér a figyelmet, és a való élet dolgaival nem

foglalkoznak, és nem fognak érteni hozzá. Másrészt pedig

az agyi kapacitás rovására megy, mivel nincs rákényszerít-

ve, hogy tudjon bármit magától, mert ott a telefon, a goog-

le. Sok ember még a saját telefonszámát sem tudja fejből...

Tehát valamilyen szinten hátrány ez a nagy digitális for-

radalom.

Hogy válaszoljak is a kérdésre: Akár adható is komolyabb

telefon a gyereknek. DE emellé nevelni is kell, és gon-

doskodni arról, hogy megfelelő mértékben használja a te-

lefont. Elvileg 18 évesen kezdődik a nagybetűs élet, gya-

korlatilag ha nem lenne mobilnet, egy rántottát nem tud-

na megcsinálni szakácsoldal segítségével :)

2017. okt. 7. 14:29
 8/15 Szirty ***** válasza:
27%
Az a baj, hogy mindenki média sztár és menő akar lenni, a krumpliföldeket meg felveri a gaz...
2017. okt. 7. 14:34
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm azoknak,akik normális választ adtak. A spórolt pénzemből fizetném a hozzávalókat,illetve ezt karácsonyra és szülinapomra (ami karácsony után van pár nappal) kapnám,azaz kérném...Vigyázni tudnék rá,mert megfontolt vagyok,bár kicsit rendetlen....

Megérdmelni neg megérdemelném,eddig az évek során szín tiszta kitünő voltam... anyumnak sokat segítek,levegőn is sokat vagyok kint,telefonozni keveset szoktam,de ha már telózok,akkor az legyen egy jó teló,úgy gondolom... meg fényképezni nagyon szeretek,és úgy hallottam ennek a telefonnak gyönyörű a felbontása....

2017. okt. 7. 20:13
 10/15 anonim ***** válasza:
Nagyon sokféle telefon van, gondolom feltűnt. A Samsung-od, és egy iPhone 6s között kb. 10-szeres az árkülönbség, és másmilyen rendszerek futnak rajtuk. A kettő között számtalan jobbnál jobb telefon van (Androiddal), de ha ragaszkodsz az iPhone-hoz, szerintem iPhone SE-t kérj, az kisebb.
2017. okt. 8. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!