S. O. S nagy butaságot csináltam, van kiút?
Jó pár hónapja elcseréltem a telefonomat, azzal a tudattal, hogy a másik is vásárolt telefon, nem előfizetéses. 1 hónapja letiltották az egészet, hívni nem tudnak, és én sem tudok. Az a baj, hogy a jófogáson, akivel felvettem a kapcsolatot ez ügyben, az üzenetek törlődtek. A szolgáltatónál valószínűleg meg tudják mondani, hogy ki vette előfizetésben. Tanúk voltak, nekem is, neki is.
Járt már valaki esetleg így? Vagy tudna valaki segíteni?
"6 os. Ha garanciát vállal arra hogy xy imei telt nem tiltják, aláír cím, ig szám stb akkor a vevőnek jogos a kártérítés igénye, ha letiltásra kerül a tel. Egy ilyen írásos papír szerződés is úgymond kettőtök között."
Értelek, de még ha ír is ilyen szerződést, az semmis, hiszen nem rendelkezik a tulajdonjogával, ezt a vásárló (cserélő) is tudta, ennek birtokában került sor az ügyletre.
Ahogy említettem arról is írhatok neked papírt hogy nem fog esni a hó, mégsem leszek érte felelős jogilag ha nem így lesz. Vannak ilyen paradoxonok.
Ha pl. kocsival megyek, nekem jön egy másik, ő a vétkes. Én azt mondom neki hogy ma jó napom van, nem érdekel, mehet a dolgára, nem kérek semmilyen kártérítést. Ő vidáman hazamegy és elújságolja hogy milyen pancserrel találkozott, mert legalább félmillás kár esett a kocsiban.
Erre másnap kártérítési igényt adok be, ő rohan az ügyvédjéhez hogy ez hülye, hát már lemondott róla. Esetleg még papír is van róla.
Ennek ellenére bárhogy is volt, mind semmisnek tekinthető, hiszen a jog megillet, még ha korábban le is mondtam róla. És nem tehet semmit ellene.
"A készülék működik, a net is megy rajta (mobilnet) csak hívással van a baj"
Még csak korlátozták, de hamarosan tiltás is lehet belőle, ha nem egyenlíti ki a hátralékot.
"A készülék működik, a net is megy rajta (mobilnet) csak hívással van a baj"
Ez vagy kamu vagy balf aszkodsz valamit, olyan nincs hogy az IMEI le van tiltva de a mobilnet megy rajta!
A WIFI, az igen ! :-D
"Tanúk voltak, nekem is, neki is."
Nem értem. Ezek a tanuk ott álltak és nézték az üzletet? Egyáltalán, mire való tanúk ők?
"Kártya ki, míg le nem tiltják aztán ügyes szakemberrel függetlenítetni GSM-ben"
Attól hogy független, az IMEI-t letiltatja a szolgáltató.
Látom értenek hozzá itt sokan.
Lehet IMEI-t is cserélni, de azzal még inkább jogilag ingoványos területre terelné az amúgy sem rózsás helyzetet.
"De, mivel eladott valamit, amire garanciát adott, így őt terheli a felelősség. Ha van papír 99% h nem ver át, mert polgári peres eljárás alá vonható."
(1959. évi IV. Tv.):
118. § (1) Kereskedelmi forgalomban eladott dolgon a jóhiszemű vevő akkor is tulajdonjogot szerez, ha a kereskedő nem volt tulajdonos.
Ebben az esetben nem egy kereskedelmi egységben történt a vásárlás vagy csere ügylet, de javítsatok ki ha nem így van.
"Látom értenek hozzá itt sokan."
Nem szoktad még meg? Tele van ilyen dilettánsokkal a Gyakori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!