Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » S. O. S nagy butaságot csinált...

S. O. S nagy butaságot csináltam, van kiút?

Figyelt kérdés

Jó pár hónapja elcseréltem a telefonomat, azzal a tudattal, hogy a másik is vásárolt telefon, nem előfizetéses. 1 hónapja letiltották az egészet, hívni nem tudnak, és én sem tudok. Az a baj, hogy a jófogáson, akivel felvettem a kapcsolatot ez ügyben, az üzenetek törlődtek. A szolgáltatónál valószínűleg meg tudják mondani, hogy ki vette előfizetésben. Tanúk voltak, nekem is, neki is.

Járt már valaki esetleg így? Vagy tudna valaki segíteni?

2016. okt. 14. 15:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

"6 os. Ha garanciát vállal arra hogy xy imei telt nem tiltják, aláír cím, ig szám stb akkor a vevőnek jogos a kártérítés igénye, ha letiltásra kerül a tel. Egy ilyen írásos papír szerződés is úgymond kettőtök között."

Értelek, de még ha ír is ilyen szerződést, az semmis, hiszen nem rendelkezik a tulajdonjogával, ezt a vásárló (cserélő) is tudta, ennek birtokában került sor az ügyletre.

Ahogy említettem arról is írhatok neked papírt hogy nem fog esni a hó, mégsem leszek érte felelős jogilag ha nem így lesz. Vannak ilyen paradoxonok.

Ha pl. kocsival megyek, nekem jön egy másik, ő a vétkes. Én azt mondom neki hogy ma jó napom van, nem érdekel, mehet a dolgára, nem kérek semmilyen kártérítést. Ő vidáman hazamegy és elújságolja hogy milyen pancserrel találkozott, mert legalább félmillás kár esett a kocsiban.

Erre másnap kártérítési igényt adok be, ő rohan az ügyvédjéhez hogy ez hülye, hát már lemondott róla. Esetleg még papír is van róla.

Ennek ellenére bárhogy is volt, mind semmisnek tekinthető, hiszen a jog megillet, még ha korábban le is mondtam róla. És nem tehet semmit ellene.

2016. okt. 14. 15:49
 12/26 anonim ***** válasza:

"A készülék működik, a net is megy rajta (mobilnet) csak hívással van a baj"

Még csak korlátozták, de hamarosan tiltás is lehet belőle, ha nem egyenlíti ki a hátralékot.

2016. okt. 14. 15:50
 13/26 anonim ***** válasza:
Kártya ki, míg le nem tiltják aztán ügyes szakemberrel függetlenítetni GSM-ben
2016. okt. 14. 16:22
 14/26 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget.
2016. okt. 14. 16:33
 15/26 anonim ***** válasza:
#4 :-D :-D Egy pszichiáter segíthet feldolgozni :-D :-D ez jo volt, az asztal alá gurultam a röhögéstöl!
2016. okt. 14. 17:15
 16/26 anonim ***** válasza:

"A készülék működik, a net is megy rajta (mobilnet) csak hívással van a baj"

Ez vagy kamu vagy balf aszkodsz valamit, olyan nincs hogy az IMEI le van tiltva de a mobilnet megy rajta!

A WIFI, az igen ! :-D

2016. okt. 14. 17:20
 17/26 anonim ***** válasza:
Nem akarok vészmadár lenni, de erősen kétlem, hogy bármilyen sarki GSM boltban tudnának kezdeni bármit is a szolgáltatói tiltással. Azért a nagy céges sem szakmunkásképzőben tanulták a szakmát, szép is lenne, ha egy milliárdos cég tiltását fel tudná oldani egy himi-humi GSM üzlet.
2016. okt. 14. 17:50
 18/26 anonim ***** válasza:

"Tanúk voltak, nekem is, neki is."

Nem értem. Ezek a tanuk ott álltak és nézték az üzletet? Egyáltalán, mire való tanúk ők?

2016. okt. 14. 19:22
 19/26 anonim ***** válasza:

"Kártya ki, míg le nem tiltják aztán ügyes szakemberrel függetlenítetni GSM-ben"

Attól hogy független, az IMEI-t letiltatja a szolgáltató.

Látom értenek hozzá itt sokan.

Lehet IMEI-t is cserélni, de azzal még inkább jogilag ingoványos területre terelné az amúgy sem rózsás helyzetet.

"De, mivel eladott valamit, amire garanciát adott, így őt terheli a felelősség. Ha van papír 99% h nem ver át, mert polgári peres eljárás alá vonható."

(1959. évi IV. Tv.):

118. § (1) Kereskedelmi forgalomban eladott dolgon a jóhiszemű vevő akkor is tulajdonjogot szerez, ha a kereskedő nem volt tulajdonos.

Ebben az esetben nem egy kereskedelmi egységben történt a vásárlás vagy csere ügylet, de javítsatok ki ha nem így van.

2016. okt. 14. 20:24
 20/26 anonim ***** válasza:

"Látom értenek hozzá itt sokan."

Nem szoktad még meg? Tele van ilyen dilettánsokkal a Gyakori.

2016. okt. 14. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!