Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » S. O. S nagy butaságot csinált...

S. O. S nagy butaságot csináltam, van kiút?

Figyelt kérdés

Jó pár hónapja elcseréltem a telefonomat, azzal a tudattal, hogy a másik is vásárolt telefon, nem előfizetéses. 1 hónapja letiltották az egészet, hívni nem tudnak, és én sem tudok. Az a baj, hogy a jófogáson, akivel felvettem a kapcsolatot ez ügyben, az üzenetek törlődtek. A szolgáltatónál valószínűleg meg tudják mondani, hogy ki vette előfizetésben. Tanúk voltak, nekem is, neki is.

Járt már valaki esetleg így? Vagy tudna valaki segíteni?

2016. okt. 14. 15:09
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
A szolgáltató semmilyen infót nem ad ki neked! Sajnos ezt buktad... Mert cserénél az a minimum hogy vagy papírozod, vagy közösen besz a szolgáltatóval. Rendőrséget sem fogja érdekelni, hiszen nem nem jártál utána, nem biztosítottak.
2016. okt. 14. 15:16
 2/26 A kérdező kommentje:
Vagy esetleg ha függetlenítettném, és másik szolgáltató által is le lenne korlátozva?
2016. okt. 14. 15:17
 3/26 anonim ***** válasza:
Függetleníteni a szolgáltató függetlenít. A sufnis dolog az illegális. De gyanus a telefon imei alapján tiltott, azaz más kártyával sem működne! Lehet ez a tanulópénz... A cserét is papírozd, biztosítsd be magad (név cím személyi ig szám) hogy igen, garantálja h nem fogják tiltani a xy számú telt! Azzal mehetnél a jardra is...
2016. okt. 14. 15:23
 4/26 anonim ***** válasza:

"A szolgáltatónál valószínűleg meg tudják mondani, hogy ki vette előfizetésben."

Mivel nem vagy hatóság, nem mondják meg neked.

" Tanúk voltak, nekem is, neki is."

Ez sem változtat rajta.

"1 hónapja letiltották az egészet, "

Megteheti, joga van hozzá hogy nem fizeti, veled nem áll szerződésben, te sem a szolgáltatóval, ami a készüléket illeti. Ugyanis a tulajdonjog nem téged illet, hanem a szolgáltatóval szerződő felet, attól függetlenül hogy cseréltetek. Hiszen ez az ügylet jogilag semmis, a cserepartnered nem rendelkezhetett a cseréhez szükséges tulajdonjoggal.

" hívni nem tudnak, és én sem tudok. "

Ez a te privát problémád.

"Járt már valaki esetleg így?"

Sokan szívták már meg hozzád hasonlóan és nem te voltál az utolsó.

" Vagy tudna valaki segíteni?"

Egy pszichiáter segíthet feldolgozni.

2016. okt. 14. 15:24
 5/26 A kérdező kommentje:
ez egy dolog, de a pénzt a szolgáltató ígyis- úgyis behajtja rajta.
2016. okt. 14. 15:25
 6/26 anonim ***** válasza:

"igen, garantálja h nem fogják tiltani a xy számú telt! "

Ilyen alapon azt is írhatná hogy garantálja hogy télen nem fog esni a hó. És ha esik, akkor sem követelhetnél rajta semmit.

2016. okt. 14. 15:25
 7/26 anonim ***** válasza:
6 os. Ha garanciát vállal arra hogy xy imei telt nem tiltják, aláír cím, ig szám stb akkor a vevőnek jogos a kártérítés igénye, ha letiltásra kerül a tel. Egy ilyen írásos papír szerződés is úgymond kettőtök között.
2016. okt. 14. 15:31
 8/26 anonim ***** válasza:
Ennek eleget tehet ha havonta fizeti a részletet, vagy egyben megváltsa. Ha nem fizet a szolgáltatónak azzal az tilt. De, mivel eladott valamit, amire garanciát adott, így őt terheli a felelősség. Ha van papír 99% h nem ver át, mert polgári peres eljárás alá vonható.
2016. okt. 14. 15:33
 9/26 anonim ***** válasza:

a készülék sem működik azt is letiltották?

én akkor bevinnél egy GSM-be, ügyes szakember talán meg tudja oldani hogy használható legyen másik kártyával.

2016. okt. 14. 15:35
 10/26 A kérdező kommentje:
A készülék működik, a net is megy rajta (mobilnet) csak hívással van a baj.
2016. okt. 14. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!